Kulttuurikaupunki Jyväskylä on esillä Kirja, Ruoka & Viini -messuilla Paviljongissa 26.–27.11. Tänä vuonna messuilla nähdään ensimmäistä kertaa kulttuurilava, jolla jyväskyläläiset kulttuuritoimijat esittelevät kevään 2023 helmiä ja ajankohtaisia aiheita.

Valovoimainen kulttuurikaupunki Jyväskylä tunnetaan muun muassa kirjallisuuden, teatterin, tanssin, musiikin, museoiden, arkkitehtuurin ja kuvataiteiden kaupunkina. Kulttuurilavalla päästäänkin nauttimaan eri toimijoiden tarjoamasta ohjelmasta.

Lauantaina luvassa on mm. kirjailija Pirjo Hassisen haastattelu, Jyväskylä sinfonian kenraalipaussi, nuorisokulttuuria sekä Oriveden kansallispuvun esittely. Sunnuntaina kuullaan mm. taidegraafikko Kirsi Neuvosen haastattelu sekä puolueiden edustajien keskustelua kaupungin kulttuuripolitiikasta.

Tutustu kulttuurilavan ohjelmaan

Tutustu kulttuuritarjontaan ja voita palkintoja messuosastolla

Jyväskylän kaupungin kulttuuritoimijoilla on myös viime vuoden tapaan oma messuosastonsa. Osastolla B 520 voi tutustua kulttuuritarjontaan ja poimia aineettomat lahjavinkit esimerkiksi Jyväskylän kaupunginteatterin tarjonnasta. Osastolla on mahdollisuus osallistua myös Kulttuurikaupunki Jyväskylä -visaan ja voittaa kulttuuriaiheisia palkintoja.

Lisäksi messuosastolla pääsee tekemään pinssejä Jyväskylän museoiden yhteisessä pajassa ja sunnuntaina Suomen käsityön museon Ryijykioski tarjoaa apua ryijyntunnistuksessa. Osastolla voi myös kokeilla kirjastosta lainattavia soittimia.

Tervetuloa nauttimaan kulttuurilavan ohjelmasta sekä vierailemaan messuosastolla!

Muita aiheeseen liittyviä tiedotteita: