Ohjelma 2021

Ruoka- ja Viinimessut

Lauantai

Nixi-näytöskeittiö

Maija Silvennoinen

Nixi-näytöskeittiötä emännöi koko messujen ajan huippukokki Maija Silvennoinen!

Maija Silvennoinen
10:30
Nixi-näytöskeittiö

Maista Keski-Suomi -keskisuomalaiset lähituotteet

Keskisuomalaiset maut maistuvat jatkossa entistä enemmän Keski-Suomen hotellien aamupalapöydissä, kun Metsäinen menu -yritysryhmähankkeessa kuusi maakunnan yrittäjää luo yhteistyössä paikallisista tuotteista koostuvan aamiaismenun. Keskisuomalaiset raaka-aineet ja elintarvikkeet ovat maailmanluokan tavaraa, jota ei vielä  hyödynnetä tarpeeksi. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseksi on saatu EU:n maaseuturahaston osarahoitusta ja sitä hallinnoi JAMK.

Yritysryhmän muodostavat seuraavat keskisuomalaiset yritykset:

  • Ahontuvan Tarhat T:mi
  • Hakamaan lammastila Oy
  • Jukolan Juusto Oy
  • Kivijalka Butchery
  • Lempileivos
  • Suomen Hampputuotteet Oy

Tule tutustumaan, kuinka yrittäjien tuotteet saadaan loihdittua osaksi aamupalaa tai brunssia!

11:15
Nixi-näytöskeittiö

Nixi-keittiön esittely

Mia Ratilainen

Nixi-keittiön esittely
11:45
Nixi-näytöskeittiö

Jorma Hirvikoski: Jyväskylän Viiniklubin esittely

12:00
Nixi-näytöskeittiö

Kape Aihinen, Jaakko Saariluoma: Kape & Jaska - Mestarin otteessa

Lähde viihdyttävälle ja opettavaiselle matkalle Kapen ja Jaskan kanssa! Oppipojasta sukeutuu kelpo kokki mestari-Kapen opastuksessa. Jaska ihmettelee, kuinka oppia kokkaamaan hyvää ruokaa. Kapella on hallussaan kaikki salaiset aseet ja opit.

Tammi

Kape Aihinen, Jaakko Saariluoma: Kape & Jaska - Mestarin otteessa
13:15
Nixi-näytöskeittiö

Nojosniemen tila - Ruokaa härkäpavuista

14:15
Nixi-näytöskeittiö

Mikko Ilmoniemi: Jyväs-Hamppu

Mikko Ilmoniemi esittelee öljyhamppua kasvina, siitä jalostettuja elintarvikkeita  ja niiden käyttöä osana terveellistä ruokavaliota. Öljyhampun siemenet ovat erinomainen kasviproteiinin, omega-3:n ja kuitujen lähde. Hiilihydraatin määrä on hyvin alhainen. Näytillä erilaisia hampunsiemenistä valmistettuja tuotteita ja esittelyä niiden valmistuksesta ja käyttöideoista.
www.jyvashamppu.fi

14:45
Nixi-näytöskeittiö

Sallan Kunta: Poropullia ja puikulapottuja

Sallassa pääset maistamaan Itä-Lapin erämaan eksotiikkaa! Sallan kunta esittelee messuvieraille tuoreet, puhtaat erämaan raaka-aineet herkullisesti tarjoiltuna. Tuotteita on ostettavissa messuosastolta myös kotiin.

16:00
Nixi-näytöskeittiö

Wine Corner esittää: Viinin säilytys

Roosa Pihlajamäki. Viinin säilytys mietityttää monia; Wine Cornerin viinitaiturit valottavat kuinka viinit tulisi säilyttää oikein ja miten ne säilyvät eri pakkauksissa.

Sunnuntai

Nixi-näytöskeittiö

Maija Silvennoinen

Nixi-näytöskeittiötä emännöi koko messujen ajan huippukokki Maija Silvennoinen!

Maija Silvennoinen
10:30
Nixi-näytöskeittiö

Jukolan juusto

11:30
Nixi-näytöskeittiö

Jorma Hirvikoski: Jyväskylän Viiniklubin esittely

12:00
Nixi-näytöskeittiö

Sallan Kunta: Poropullia ja puikulapottuja

Sallassa pääset maistamaan Itä-Lapin erämaan eksotiikkaa! Sallan kunta esittelee messuvieraille tuoreet, puhtaat erämaan raaka-aineet herkullisesti tarjoiltuna. Tuotteita on ostettavissa messuosastolta myös kotiin.

13:00
Nixi-näytöskeittiö

Lotta-Sofia Saahko: Kahvia ja karjalanpiirakoita

Suuren suosion saavuttaneessa kirjassaan Papan kanssa kahvilla Lotta-Sofia Saahko vaikuttui karjalaisten naisten periksiantamattomuudesta, luovuudesta ja rohkeudesta. Papan äidin tarina on kuitenkin vain yksi monista. Nyt Lotta selvittää, millaisia teitä elämä Viipurista, Suojärveltä, Johanneksesta ja Sortavalasta lähtöisin olevia naisia kuljetti.

Tammi

Lotta-Sofia Saahko: Kahvia ja karjalanpiirakoita
13:30
Nixi-näytöskeittiö

Nixi-keittiön esittely

Mia Ratilainen

Nixi-keittiön esittely
13:45
Nixi-näytöskeittiö

Mikko Ilmoniemi: Jyväs-Hamppu

Mikko Ilmoniemi esittelee öljyhamppua kasvina, siitä jalostettuja elintarvikkeita  ja niiden käyttöä osana terveellistä ruokavaliota. Öljyhampun siemenet ovat erinomainen kasviproteiinin, omega-3:n ja kuitujen lähde. Hiilihydraatin määrä on hyvin alhainen. Näytillä erilaisia hampunsiemenistä valmistettuja tuotteita ja esittelyä niiden valmistuksesta ja käyttöideoista.
www.jyvashamppu.fi

14:15
Nixi-näytöskeittiö

Wine Corner esittää: Viinin säilytys

Roosa Pihlajamäki. Viinin säilytys mietityttää monia; Wine Cornerin viinitaiturit valottavat kuinka viinit tulisi säilyttää oikein ja miten ne säilyvät eri pakkauksissa.

14:30
Nixi-näytöskeittiö

Kalevi Leppänen: Suomalaisen olutkulttuurin jäljillä

Entinen ravintoloitsija ja Suomen Olutseuran toiminnanjohtaja Kalevi Leppänen käy kirjassaan läpi paitsi oluen historiaa ja kulttuurista merkitystä, myös omakohtaisia kokemuksia tiskin takaa. Lisäksi kirjassa maistellaan oluita, mietitään oluen markkinointia ja kauppaa sekä kurkataan ruskean juoman valmistusprosesseihin. Olut on hyvin monipuolisessa käsittelyssä tässä kirjassa.

Vastapaino

Kalevi Leppänen: Suomalaisen olutkulttuurin jäljillä

Viiniravintola Wine Corner

Viinialueen toteutus on tänä vuonna poikkeuksellinen. Erillisten näytteilleasettajien sijaan alue on yhtenäinen, tunnelmallinen viiniravintola, jossa saa ostaa 6 ja 12 cl:n annoksia Paviljongin viiniasiantuntijoiden tarkkaan pohtimasta valikoimasta. Viinien kanssa tarjolla myös viineille sopivia tapaksia.

Paikalla on viiniasiantuntijoita kertomassa viineistä lisää. Viiniä voi ostaa tavallisella maksukortilla, eikä ladattavia lipukkeita enää tarvita, joten lasillisella käyminen messujen kiertämisen välissä on helppoa!

Tervetuloa tutustumaan Wine Corneriin!