Kirsi Sievänen vastaa Jyväskylän Kirjamessujen vuoden 2022 ohjelmasta. Kirsi on viestinnän ja tapahtuma-alan ammattilainen, joka on toiminut aiemmin mm.  Otavan viestintäpäällikkönä.

Elämyksellinen kulttuuriviikonloppu Jyväskylän Kirja, Ruoka & Viini -messut sekä Joulu, Lahja & Käsityö -messut järjestetään Paviljongissa jo kuukauden päästä, 25.−27.11.2022. Kirjamessuilla kävijät pääsevät tutustumaan ajankohtaiseen kirjallisuuteen sekä kuulemaan mielenkiintoisia kirjailijahaastatteluja. Jyväskylän Kirjamessujen ohjelmasta vastaa ihana ohjelmapäällikkömme Kirsi Sievänen. Lue tästä blogista, mitä kirjallisuus merkitsee Kirsille ja millaisen ohjelman hän pyrkii rakentamaan Kirjamessuille.

Ei elämää ilman kirjoja

Kirjat ja kirjallisuus ovat aina kuuluneet Kirsi Sieväsen elämään.

”Kirjat tuovat iloa elämään.  Joskus, kun on ollut vaikeaa, olen saanut kirjoista lohtua, kuten varmaan moni muukin kirjojen ystävä. Kun luen tai kuuntelen kirjoja uppoudun täysin tarinan maailmaan, on vain tarina ja minä. En voisi kuvitella elämääni ilman kirjoja. Hyvä kirja elää mielessäni pitkään.”

Joka vuosi uusia loistavia kirjoja

Kirjallisuus on rakas toimiala Kirsille, joka on tehnyt uran mm. Otavan viestintäpäällikkönä. Tänä vuonna viestinnän ja tapahtuma-alan konkari toimii Jyväskylän Kirjamessujen ohjelmapäällikkönä.

”Joka vuosi ilmestyy loistavia kirjoja, ja jokainen kirjavuosi on erilainen. Haluan rakentaa Jyväskylän Kirjamessuista osaltani viihtyisää ja inspiroivaa tapahtumaa, joka kannustaa kirjojen pariin ja tarjoaa hienoja kirjallisuuskokemuksia kaikenikäisille.”

Reilut sataa esiintyjää Jyväskylän kirjamessuilla

Kisi kertoo kokoavansa messuille ohjelmaa, josta mahdollisimman moni kävijä voisi löytää oman suosikkinsa. Tapahtuma tulee tarjoamaan ohjelmaa mm. dekkareiden, elämäkertojen, romaanien, lasten- ja nuortenkirjojen, politiikan, historian, urheilun ja luonnon ystäville.

”Kirjamessuille saapuu reilut 100 kirjailijaa, ja tapahtumassa kuullaan mielenkiintoisia kirjailijahaastatteluja kahden päivän ajan. Kävijät pääsevät kohtaamaan kirjailijoita myös uutuuskirjojen signeerauksissa, jossa he saavat oman uniikin teoksensa kirjakokoelmiinsa ja luettavakseen.”

Upeana elämysviikonloppuna myös Joulu, Lahja & Käsityö -messut

Suosittujen Jyväskylän Kirja, Ruoka & Viini -messujen järjestelyt ovat erinomaisessa vauhdissa ja tapahtumasta tulee upea tänäkin vuonna. Marraskuun 25.−27.11.2022 tulee olemaan ainutlaatuinen elämysviikonloppu, sillä samaan aikaan Paviljongissa järjestetään myös Joulu, Lahja & Käsityö -messut. Tapahtuma tarjoaa hienoa jouluntunnelmaa, joulun herkkuja ja uniikkeja lahjaideoita. Samalla lipulla pääsee molempiin tapahtumiin.Ohjelmapäällikkö ylpeä keskisuomalaisista juuristaan

Kirjamessujen ohjelman kokoaminen osana huikeaa tapahtumaviikonloppua onkin mahtavan inspiroivaa ja innostavaa puuhaa. Kirsi nauttii työstään Jyväskylän Kirjamessujen ohjelmapäällikkönä myös siksi, että saa tehdä sitä Keski-Suomessa, jossa hänen juurensa ovat. Kirsi on kotoisin Äänekoskelta ja valmistunut Jyväskylän yliopistosta. Tällä hetkellä myös oma poika opiskelee samassa oppilaitoksessa.

”Asun mieheni kanssa Helsingissä, mutta vietämme paljon aikaa Keski-Suomessa. Rakas kotiseutu kulkee aina mukana myös asenteessa. Olen ylpeä keskisuomalaisuudestani. Keskisuomalaiset ovat huumorintajuisia, luotettavia, rehellisiä ja leppoisia.”

Kirsin nopeat:

Pehmeä vai kova kirja? Kova
Painettu kirja vai äänikirja? Painettu
Dekkari vai rakkausromaani? Dekkari
Elämäkerta vai fantasiakirja? Elämäkerta
Historia vai nykypäivä? Molemmat
Viini vai kirja? Molemmat ja aina myös ruoka

Kirjoittaja: Tiina Autio

Lisää kiinnostavaa lukemista aiheesta:
Jyväskylän kaupungin kulttuuritarjonta entistä laajemmin esille kirja, ruoka & viini 2022 -messuille
− Jyväskylän kirja, ruoka & viini sekä joulu, lahja & käsityö tapahtumaviikonloppu marraskuussa