Jyväskylässä järjestetään marraskuussa 20222 elämyksellinen kulttuuriviikonloppu, joka kokoaa kirjallisuuden, ruoan, viinin, joulun, lahjojen ja käsitöiden ystävät Paviljonkiin. Upean tapahtuman avaa tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen. Kulttuurikaupunki Jyväskylä näkyy tapahtumassa tänä vuonna entistä monipuolisemmin, kun jyväskyläläiset kulttuuritoimijat järjestävät monipuolista ohjelmaa messuille.  

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen avaa tapahtuman lauantaina 26.11.2022 Kirjamessujen ohjelmassa 26.−27.11.2022 on loisteliaan kirjavuoden ajankohtaisia kirjailijoita ja kirjoja sekä yhteiskunnallisia vaikuttajia. Esimerkiksi Mika Aaltola kertoo uudesta kirjastaan Mihin menet Suomi? – Pelon aika Euroopassa.  Messuille saapuvat myös muiden muassa kirjailijat Esko AhoTapani BaggePirjo HassinenEero Huovinen, Helena Immonen, Heli Laaksonen, Pasi LönnTuire MalmstedtEppu Nuotio, Aki OllikainenRaija OranenOuti PakkanenKirsi PehkonenRiikka PulkkinenSalla Simukka, Ville-Juhani Sutinen, Ari Turunen ja Antti Tuuri. Kirjamessujen ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan marraskuun alussa.

Messuilla kävijät pääsevät tapaamaan kirjailijoita sekä kuulemaan mielenkiintoisia haastatteluja ja kirjailijoiden ajatuksia tarinoiden takaa. Kustantamoiden uutuuskirjojen lisäksi messuilla voi tutustua antikvariaattien tarjontaan.

Valovoimainen kulttuurikaupunki Jyväskylä

Jyväskylä tunnetaan muu muassa kirjallisuuden, teatterin, tanssin, musiikin, museoiden, arkkitehtuurin ja kuvataiteiden kaupunkina. Jyväskyläläisten kulttuuritoimijoiden monipuolisesta ohjelmatarjonnasta voi nauttia esimerkiksi sarjakuvien, teatterin, sinfonian ja nuorisokulttuurin parissa. Lue lisää tiedotteesta Kaupungin kulttuuritarjonta entistä laajemmin esille Kirja, Ruoka & Viini 2022 -messuille.

Ruoka- ja viinikulttuurin herkkuja ja joulun tunnelmaa

Ruoka- ja Viinimessut tarjoavat parhaita viinejä, hyvää ruokaa ja monipuolista ohjelmaa. Ruokamessuilla Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys järjestää juustonäyttelyn ja laatukilpailun kotimaisten juustonvalmistajien kesken. Maija Silvennoinen emännöi messujen näytöskeittiössä.

Viinimessuille saapuu maahantuojia ja alansa viiniasiantuntijoita, jotka ovat valinneet messuvieraille nautinnollisia viinejä esittelyyn. Tänä vuonna messuilla on myös samppanjabaari, jossa kävijät pääsevät maistelemaan lähes 30 eri samppanjaa.  Musiikista Viinimessuilla vastaa Mikko Harju. Tutustu Jyväskylän Kirja, Ruoka & Viini 2022 -messuihin.

Joulu, Lahja & Käsityö- messuilla kävijät pääsevät virittäytymään joulutunnelmaan sekä tutustumaan joulun herkkuihin ja lahjaideoihinOhjelmassa on käsityöpajoja sekä vinkkejä ja neuvoja askartelijoille.

Viinimessut ovat avoinna 25.11.−26.11.2022  Kirja- ja Ruokamessut sekä Joulu, Lahja & Käsityö -messut ovat avoinna 26.11.−27.11.2022 Messujen ohjelma täydentyy syksyn mittaan. Kaikille messuille pääsee samalla lipulla.