Ruokamessut 26.−27.11.2022 tarjoavat tietoa ja tunnelmaa Maija Silvennoisen emännöimässä Nixi-näytöskeittiössä. Juustojen maailmaan voi tutustua Suomen Juustonvalmistajain Yhdistyksen järjestämässä juustonäyttelyssä. Viinimessuilla 25.−26.11.2022 maistellaan upeita viinejä ja nautitaan musiikista. Tutustu messujen ohjelmaan täältä.

Mikä on Suomen paras juusto?

Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys järjestää juustonäyttelyn ja laatukilpailun kotimaisten juustonvalmistajien kesken Jyväskylän ruokamessuilla. Laatukilpailun voittaja julkistetaan messuilla lauantaina 26.11. klo 12.00. Sunnuntaina 27.11. myös yleisö pääsee arvioimaan juustoja ja valitsemaan suosikkinsa.  ”Yleisön suosikkijuusto” paljastetaan sunnuntaina 27.11. klo 14.00. Lue lisää aiheesta.

Maija Silvennoisen emännöimässä Nixi-keittiössä on vilskettä

Maija Silvennoisen emännöimässä keittiössä on monipuolinen ohjelma. Esimerkiksi Rajaton ruokamatkailu – Keski-Suomen vahvuudet -keskustelussa Kim Palhus, Maija Silvennoinen ja Simo Korvenpää puhuvat keskisuomalaisen ruoan monipuolisista vahvuuksista. Rôtisseurs Jyväskylä ry kertoo suomalaisesta ruokakulttuurista. Kirjailijat Outi Pakkanen, Jenni Kokander ja Tuija Välipakka kokkaavat Maija Silvennoisen kanssa. Kokkauksen lomassa keskustellaan tietenkin kirjoista.

Tutustu Ruokamessujen ohjelmaan

Viinimessuilla samppanjaa, uutuusviinejä ja klassikoita sekä musiikkia

Maahantuojat ja viiniasiantuntijat ovat valinneet parhaat uutuusviinit ja suositut klassikot esittelyyn. Mukana on muun muassa samppanjabaari ja viini-tastingeja.  Musiikista viinimessuilla vastaavat perjantaina 25.11. Mikko Harju ja lauantaina 26.11. mm. Jyväskylä Sinfonia ja Duo Venturas.

Kuva: Ville Juurikkala

Tutustu Viinimessujen ohjelmaan