Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin vilkas messusyksy käynnistyy 7.−9.9.2022 Pohjoismaiden suurimman sähköalan ammattitapahtuman, Sähkö Valo Tele Av 2022 -messujen, myötä. Syksyn aikana Paviljongissa järjestetään lukuisia suosittuja messutapahtumia, kuten Jyväskylän Kirja, Ruoka & Viini 2022 -messut ja Joulu, Lahja & Käsityö 2022 -messut. Monipuolisessa messusyksyssä ovat mukana myös Rekry, Työelämä & Koulutus ja Raha & Talous -sijoitusmessut, jotka palaavat kovasti odotettuina tauon jälkeen. Syksyn aikana Paviljongissa järjestetään myös Pohjoismaiden suurin kaivosalan ammattitapahtuma FinnMateria-messut.

Paviljongin monipuolinen messusyksy sisältää niin arvostettuja ammattitapahtumia kuin vuoden suosituimpia messuja ja paikkansa vakiinnuttaneita tapahtumia.

”Olemme palanneet normaaliin vilkkaaseen tapahtumakauteen ja toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi viihtymään ja virkistäytymään Paviljonkiin”, sanoo myyntijohtaja Kimmo Kemppainen Jyväskylän Messuilta. Myös Paviljongin viihdetapahtumasyksy on huikean laaja ja ohjelmistossa on yli 30 Suomen rakastetuimpien artistien keikkaa ja konserttia.

Arvostettuja ammattimessuja

Sähkö, Valo, Tele ja Av -messut 

7.−9.9.2022 järjestettävät Sähkö, Valo, Tele, Av -messut tarjoavat ainutlaatuisen laajan kokonaisuuden ajankohtaista tietoa, teknologiaa ja kontakteja. Loppuunmyydyissä messuhalleissa esittäytyy satoja toimijoita, tuotemerkkejä ja palveluja alan ammattilaisten tarpeisiin. Messuohjelma kattaa alan polttavat aiheet, joihin kuuluvat muun muassa aurinkoenergia, sähköinen liikenne, kiinteistöautomaatio ja uudet standardit. Messuilla kuullaan lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja, ja puhujina messuilla ovat mm. Aalto-yliopiston työelämäprofessori Jarno Limnéll sekä Helsingin kaupungin johtava energia-asiantuntija Kalevi Härkönen. Yritysten edustajat esittelevät ajankohtaisia aiheita kymmenissä tietoiskuissaan kaikkina messupäivinä.

FinnMateria-messut 

25.−27.10.2022 Paviljongissa järjestetään Pohjoismaiden suurin kaivosalan ammattitapahtuma FinnMateria-messut. Messuosastoilla tutustutaan alan edistyksellisimpiin uutuuksiin ja ratkaisuihin sekä luodaan verkostoja tulevalle yhteistyölle. Messuilla kuullaan myös lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja, joissa tarkastellaan niin kaivosalan nykytilaa ja tulevaisuutta kuin kaivosalan merkitystä ja kestävää kehitystä. Esityksissä luodaan katsaus myös vastuullisiin energiaratkaisuihin ja teknologioiden hyödyntämismahdollisuuksiin. Messujen KeyNote-puhjina ovat europarlamentaarikot Henna Virkkunen ja Sirpa Pietikäinen, Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo ja GTK:n apulaistutkimusprofessori Simon Michaux.

Suosittuja messuja

Jyväskylän Kirja, Ruoka & Viini -messut

25.−27.11.2022 Paviljonki on varattu kävijöiden rakastamaan tapahtumaviikonloppuun: Jyväskylän Kirja, Ruoka & Viini -messuille sekä niiden yhteydessä pidettäville Joulu, Lahja & Käsityö -messuille. Kirjamessujen ajankohtaisten kirjailijoiden ja kirjojen lisäksi kulttuuri on yhä näkyvämmin esillä messuilla. Pääkumppanina suunnittelemassa ja toteuttamassa kulttuuriohjelmaa messuille ovat Jyväskylän kaupungin kulttuuriyksiköt ja erityisesti Jyväskylän kaupunginteatteri ja Jyväskylä Sinfonia.

Joulu, Lahja & Käsityö -messut

Joulu, Lahja & Käsityö -messuilla 26.−27.11.2022 kävijät pääsevät virittäytymään joulun tunnelmaan sekä tutustumaan joulun herkkuihin ja lahjaideoihin. Viime vuonna tapahtumaviikonlopussa vieraili noin 9000 kävijää.

Odotettuja messuja

Rekry, Työelämä & Koulutus -messut

22.9.2022 Jyväskylän Paviljongissa järjestettävä Rekry, Työelämä & Koulutus -tapahtuma on tämän päivän kiinnostavimpia messuja, joka kokoaa yhteen rekrytoivat yritykset ja oppilaitokset, työpaikkaa vaihtavat tai etsivät ammattilaiset sekä uutta uraa, alaa tai yrittäjyyttä harkitsevat. Messut järjestetään yhteistyössä Keskisuomalaisen ja Jyväskylän Messujen kanssa. Pääpuhujana tapahtumassa on Jaajo Linnonmaa.

 Raha & Talous -sijoitusmessut

3.11.2022 järjestettävillä Raha & Talous -sijoitusmessuilla sukelletaan mielenkiintoiseen sijoitusmaailmaan. Tapahtuma tarjoaa monipuolisen katsauksen markkinoihin sekä parhaat vinkit ja välineet parempaan sijoittamiseen. Messut kokoavat yhteen rahoitusalan yritykset ja sijoittamisesta kiinnostuneet yksityishenkilöt. Messut järjestetään yhteistyössä Keskisuomalaisen ja Jyväskylän Messujen kanssa. Pääpuhujina tapahtumassa ovat finanssialan ammattilaiset Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri sekä sijoittaja, kirjoittaja ja puhuja Merja Mähkä.

Wemmi – Ween maan wiljaa

17.–18.9.2022 järjestettävä Wemmi – Ween maan wiljaa on keskisuomalaisille tutuksi tullut syksyinen myyntitapahtuma, joka järjestetään jo 29. kerran! Rento ja leppoisa markkinatapahtuma, johon voi tulla nauttimaan monipuolisesta ja runsaasta ravintola‐ ja kahvilatarjonnasta. Lisäksi tarjolla on kattavasti syksyn satoa järvistä, pelloilta ja puutarhoista sekä laadukkaita käsitöitä.

Tutustu myös: