Tervetuloa näytteilleasettajaksi FinnMateria -messuille!

Tältä sivulta löydät kootusti tärkeitä ohjeita näytteilleasettajille. Voit myös hyödyntää hakutoimintoa kirjoittamalla hakusanan alla olevaan Etsi-kenttään.

TYYLIKÄS OSASTO VAIVATTOMASTI AVAIMET KÄTEEN -PALVELUNA

Paviljongin oma näyttelytekninen osasto suunnittelee ja rakentaa messuosastoja toiveidenne mukaan avaimet käteen -palveluna. Lisätietoja osaston suunnittelusta ja rakentamisesta löydät näyttelyteknisen osastomme sivuilta.

Saat meiltä halutessasi maksuttoman suunnitelman ja tarjouksen messuosastonne rakentamisesta!

Pyydä tarjous:

Kati Viinikainen, osastosuunnittelija
040 754 1515
kati.viinikainen@paviljonki.fi

 

TILAUSTEN TEKEMINEN

Kaikki tarvitsemanne osastotilaukset voi tehdä Extranet-palvelussamme. Lähetämme sopimuksen yhteyshenkilölle sähköpostilla käyttäjätunnukset, jotka pitää aktivoida 48 h kuluessa viestin saapumisesta. Extranetin tunnusten aktivointiviesti tulee suoraan järjestelmästä ja sen lähettäjänä on noreply@salesforce.com. Viesti saattaa mennä sähköpostin roskapostikansioon, joten katsothan roskapostin, ellei viesti saavu perille. Lähetämme pyynnöstä uuden linkin, joten otathan tarvittaessa yhteyttä: minna.mennala@paviljonki.fi.

Tilauksia voi tehdä myös laittamalla sähköpostia messut(at)paviljonki.fi.

Teethän tilaukset ja annathan tarvittavat tiedot viimeistään:

 • 26.8.2024 tiedot Materia -lehden messuoppaaseen ja verkkosivujen näyttelyluetteloon
 • 7.10.2024 kalusteet, ripustukset, paineilma, vesi ja viemäröinti.
 • 28.10.2024 sähkö, siivous, tietoliikenneliittymät

 SÄHKÖTYÖT- JA LIITÄNNÄT

Palvelukumppanimme Sähköveijarit Oy hoitaa osastojen tarvitsemat sähkötyöt ja liitännät. Sähköliittymät sisältävät osaston sähköistyksen, tarkastusmaksun ja sähkön kulutuksen.

Sähkötöitä on päästävä tekemään osastoille viimeistään seitsemän tuntia ennen rakennusajan päättymistä. Muutoin laskutetaan tilattujen tuotteiden lisäksi työkustannukset tuntiveloituksella, ylityöt huomioon ottaen.

Näyttelyhalleista ja osastoilta katkaistaan sähköt yön ajaksi, joten mahdollisesti tarvittava yösähkö (esim. tietokoneet, jääkaappi) on tilattava erikseen.

Ulko-osastoilla käytetään korotettuja hintoja, hintatiedot löytyvät Extranetistä.

SIIVOUS JA JÄTEHUOLTO

Palvelukumppanimme N-Clean Oy vastaa osastosiivouspalveluista. Palvelukumppanimme noutaa veloituksetta osastojen rakentamisesta syntyvät normaalit rakennus- ja purkujätteet, pakkausmateriaalin yms. kierrätykseen. Erikoisosastojen (esim. puurakenteiset osastot) jätehuollosta annamme erillisen tarjouksen.

Osastosiivous sisältää:

 • rakennusaikaisen siivouksen
 • suojamuovien poiston osastojen matoilta
 • lattioiden, tasojen, tuolien ja ovien siivouksen näyttelypäivän jälkeen
 • roskakorien tyhjennyksen päivittäin ja soitosta tarvittaessa
 • osastopaikan loppusiivouksen näyttelyesineiden/rakenteiden purkamisen jälkeen

Ulko-osastojen siivouksesta tulee pyytää erillinen tarjous.

Huom! Jos osastosiivousta ei ole tilattu, tulee roskat toimittaa itse halleissa sijaitseviin jäteastioihin ja huolehtia lajittelusta jäteastioissa olevien opasteiden mukaisesti. Halleissa on energiajätteen lisäksi astiat kaatopaikkajätteelle sekä keräyspaperille ja -pahville. Ulkona oleviin keräyspisteisiin ei tule viedä mitään roskia.

RAKENTEIDEN- JA KALUSTEIDEN VUOKRAUSEHDOT

Vuokrarakenteiden ja –kalusteiden hintaan sisältyy vuokra, pystytys, messuaikainen huolto, purkaminen ja kuljetukset Paviljongissa. Vuokrarakenteet soveltuvat ainoastaan sisäkäyttöön. Somistusmateriaalit voidaan kiinnittää seinäelementteihin ripustuskoukuilla ja huopapintaisiin seinälevyihin myös somistusnauloilla.

Näytteilleasettajan on itse poistettava kiinnitetyt materiaalit elementeistä ennen osaston purkamista.

Näytteilleasettaja sitoutuu korvaamaan kadonneet tai vaurioituneet rakenteet ja kalusteet niiden täydestä arvosta.

RIPUSTUKSET

Ripustaminen on mahdollista ja siitä on sovittava etukäteen. Ripustuspisteet asentaa aina Jyväskylän Messut Oy.  Ripustamiseen saa käyttää vain viranomaisten hyväksymiä välineitä. Jyväskylän Messut Oy pidättää oikeuden hylätä ripustusrakenteet, kunnes ripustaminen täyttää turvallisuusnormit.

VESI, VIEMÄRI JA PAINEILMA

Jyväskylän Messut Oy:n näyttelytekninen osasto hoitaa osastoille vesi- ja viemäriliittymät sekä paineilman (Kaeser Kompressorit Oy:n toimittamilla laitteilla). Mahdollisuus viemäriin tulee varmistaa paikkavarauksen yhteydessä.

TIETOLIIKENNEYHTEYDET

Palvelukumppanimme InMics Oy asentaa tilatut tietoliikenneliittymät. Valittavanasi on useita vaihtoehtoja.

Kiinteä liittymä: Messuosastoille esittelykäyttöön suosittelemme maksullista, kiinteää internet-liittymää, jonka toimivuuden voimme taata. Kiinteä liittymä on mahdollista jakaa esim. osaston omalla WLAN-verkolla. Kiinteän liittymän tilaukseen on liitettävä asennuspiirros.

WLAN-verkot: Paviljongissa on käytössä ilmainen WLAN-verkko Paviljonki, johon voi liittyä ilman tunnuksia. Verkko on käytettävissä veloituksetta. Verkon toimintakykyä tapahtumien aikaan emme pysty takaamaan. Jos internet-yhteyden vakaa toiminta on tärkeää, suosittelemme kiinteää liittymää osastolle.

3G ja 4G mobiiliverkot: Kaikilla suurilla operaattoreilla on tarjolla 3G ja 4G verkot Paviljongin alueella jopa 300 M nopeudella. Näiden toimivuutta ja nopeustasoa emme valitettavasti pysty takamaan suurten tapahtumien aikaan.

Näytteilleasettajien taukotilassa käytössänne on koko messujen ajan veloituksetta tietokone, joka on yhteydessä Internetiin ja printteriin. Siellä voi käyttää myös kiinteää internet-yhteyttä omalla koneella.

Lisätietoja Paviljongin tietoliikennetoteutuksesta

SAAPUMINEN

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin osoite: Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä.

Messuaikana käytössä on Paviljongin Lutakonaukion sisäänkäynti.

Rakentamis- ja purkamisaikoina käytössä ovat huolto-ovet B.2, B.3 ja B.4. Käynti huolto-oville Paviljonki P3 alueen kautta, osoite Schaumannin Puistotie 18, 40100 JYVÄSKYLÄ.

Rakentamis- ja purkamisaikoina lyhytaikainen pysäköinti Paviljonki P3 alueella on veloituksetonta. Messuaikana pysäköinti on maksullista kaikilla alueilla ja se maksetaan suoraan automatteihin (Paviljonki P-talot) tai alueen valvojille (P3 alue).

Katso Paviljongin ohjeet saapumisesta ja pysäköinnistä

MAJOITUS

Tietoa Jyväskylän hotelleista ja ravintoloista Visit Jyväskylä Regionin sivuilta.

YLEISOHJEITA

Näytteilleasettajat tai tapahtumanjärjestäjät vastaavat vuokraamansa alueen rakentamisesta sekä turvallisuusasioista. Jyväskylän Messut Oy valvoo tapahtuman turvallisuutta ja ohjeiden noudattamista. Näytteilleasettaja on velvollinen tutustumaan yleisohjeisiin ja tiedottamaan messuosaston rakentamista koskevat säännöt ym. osastonsa suunnittelijoille, rakentajille ja purkajille. Ohjeista poikkeaminen on sallittu vain Jyväskylän Messut Oy:n kirjallisella suostumuksella. Varaamanne tilan sijainti selviää sopimusvahvistuksen mukana toimitetusta kartasta.

Näytteilleasettaja ei saa ilman naapuriosastonsa kanssa erikseen tehtyä sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia seiniä.

Näkyvissä olevien rakenteiden, somisteiden yms. on oltava siistejä ja koko näyttelyn ajan moitteettomassa kunnossa. Tapahtuman rakentamis- ja purkuaikataulut sekä aukioloajat ilmoitetaan näytteilleasettajien ohjeissa. Poikkeavat rakennus- ja purkuajat ovat maksullisia ja niistä on sovittava erikseen kirjallisesti. Päivittäisen aukioloajan jälkeen on huoltoaikaa yksi (1) tunti (jos ei toisin ole sovittu), sen jälkeen on kaikkien poistuttava halleista.

Palveluiden tilausaikataulu ilmoitetaan palvelumateriaalissa. Tilauksia voi tehdä vielä määräajan jälkeen, jos tuotteita on saatavilla, mutta palveluista veloitetaan korotettu maksu. Osastojen rakentaminen ja tuotteiden esittely tulee toteuttaa siten, ettei siitä aiheudu häiriötä ja/tai vaaraa muille osastoille tai yleisölle.

Messualueen kiinteää tai irtainta omaisuutta ei saa vahingoittaa ja näytteilleasettaja on korvausvelvollinen aiheuttamastaan vahingosta.

Rakentamis- ja purkamisaikataulut löydät kohdasta Aikataulut

PYSÄKÖINTI RAKENTAMIS- JA PURKUAIKOINA

Rakentamis- ja purkuaikana tarjoamme veloituksettoman pysäköinnin alueella P3 (paikkoja on kuitenkin rajoitetusti). Rakentamis-/purkuajan pysäköintikortit saatte päiväkohtaisesti alueen valvojilta näytteilleasettaja- tai rakentajakorttia näyttämällä, emme lähetä pysäköintikortteja etukäteen. Paviljongin pysäköintialueet ovat kaupungin pysäköinninvalvonnan alaisia, joten pysäköintikortti on laitettava selvästi näkyviin auton tuulilasiin rakennus- ja purkuaikoina.

RAKENTAJA-/PURKAJAKORTIT

Rakentaja-/purkajakortit on tarkoitettu lähinnä ulkopuolisille rakentajille ja ne oikeuttavat liikkumiseen alueella vain rakennus- ja purkuaikoina. Rakentaja-/purkajakortit voi noutaa infopisteestä tapahtuman aikataulujen puitteissa.

Palvelukumppanimme Suomen Event Logistics Oy vastaa mm. trukkinostoista ja varastoinnista Paviljongissa. Heiltä voi tilata myös koko logistiikkakoordinoinnin. Huomioithan, että palvelut ovat maksullisia.

Tavaroita saa toimittaa ensimmäisestä virallisesta rakennuspäivästä lähtien. Varmistathan etukäteen, milloin tavarat tuodaan osastollenne. Mikäli ette ole itse  vastaanottamassa lähetystä, tilaa palvelu Suomen Event Logistics Oy:lta. Yhteystiedot: David Palomo, puh.  050 4307 082,  david@suomeneventlogistics.com

TOIMITUSOSOITTEET

Mikäli lähetätte tavaraa postin kautta, toimitusosoite on:

Paviljonki / Tapahtuman nimi
Näytteilleasettaja / osastonumero
Näytteilleasettajan yhteyshenkilö / puhelinnumero
Lutakonaukio 12
40100 Jyväskylä

Tilaathan lähetykselle kuljetuksen Paviljonkiin saakka!

Tavarantoimitukset B-halliin (kuljetusyhtiö):

Paviljonki / Tapahtuman nimi
Näytteilleasettaja / osastonumero
Näytteilleasettajan yhteyshenkilö / puhelinnumero
Schaumanin Puistotie 18 / huolto-ovi B2, B3 tai B4
40100 JYVÄSKYLÄ

Lähetyksiin on merkittävä selvästi vastaanottaja sekä osastonumero.

Paviljonki -näytteilleasettajaportaalin kautta voit lähettää sähköisiä asiakaskutsuja tulostaa näytteilleasettajakortit messuhenkilökunnalle. Lähetämme kirjautumislinkin sekä tunnukset portaaliin viikolla 33 näyttelysopimuksen yhteyshenkilölle. Samalla viikolla pidämme näytteilleasettajille suunnatun tietoiskun, jossa kerromme tarkemmin mm. Paviljonki-näytteilleasettajaportaalista. Tietoisku toteutetaan Teamsilla ja saatte siitä erillisen kutsun. Mikäli tarvitset näytteilleasettajaportaaliin uudet tunnukset, otathan yhteyttä: minna.mennala@paviljonki.fi.

NÄYTTEILLEASETTAJAKORTIT

Näytteilleasettajakortit toimivat kulkulupana koko tapahtuman ajan, ensimmäisestä rakennuspäivästä viimeiseen purkupäivään. Muovitaskut ja kaulanauhat saatte infopisteestä.

RAKENTAJA-/PURKAJAKORTIT

Rakentaja-/purkajakortit on tarkoitettu lähinnä ulkopuolisille rakentajille ja ne oikeuttavat liikkumiseen alueella vain rakennus- ja purkuaikoina. Rakentaja-/purkajakortit voi noutaa infopisteestä tapahtuman aikataulujen puitteissa.

ASIAKKAIDEN KUTSUMINEN MESSUILLE JA KUTSUVIERASILTAAN

Hyödynnä asiakaskutsut ennakkomarkkinoinnissa! Paviljonki-näytteilleasettajaportaalissa voit kutsua asiakkaita sähköisesti sekä messuille että kutsuvierasiltaan ja seurata kutsuttujen rekisteröitymistä.

Paviljonki-näytteilleasettajaportaaliin sisältyy myös mobiilisovellus, Paviljonki Exhibitor App. Sovellus toimii messujen aikana sähköisenä kävijäskannerina – skannaa asiakkaan tiedot järjestelmään ja tee muistiinpanoja jälkimarkkinointia varten. Sovelluksessa toimii näytteilleasettajaportaalin tunnukset ja samoilla tunnuksilla on mahdollista kirjautua usealle laitteelle samanaikaisesti.

Paviljonki-portaalin ja Exhibitor Appin käyttöohjeet

Yhdessä teemme onnistuneen tapahtuman! Yrityksenne omat kanavat ovat oivallinen paikka kertoa asiakkaillenne osallistumisestanne tapahtumaan.

MARKKINOINTIMATERIALIT NÄYTTEILLEASETTAJILLE

Alta voit ladata FinnMateria 2024 -messujen logot. Lisäämme tähän lähempänä tapahtumaa markkinointimateriaaleja, joita voi käyttää nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa, sähköpostin allekirjoituksessa ja muussa markkinoinnissa.

Lataa FinnMateria 2024 logot

SOSIAALINEN MEDIA

Seuraa FinnMateria -messuja LinkedIninssä, Instagramissa ja X:ssä!

Jaamme mielellämme näytteilleasettajien somesisältöjä koskien esim. tuoteuutuuksia, työmahdollisuuksia tai osastolla tapahtuvaa ohjelmaa. Tägää meidät @finnmateria tai laita materiaali (kuvat ja tekstiosuudet) suoraan meille niin julkaisemme sen. Lähetä materiaalit sähköpostilla osoitteeseen: eveliina.tarvainen@paviljonki.fi.

NÄYTTEILLEASETTAJIEN MEDIATIEDOTTEET

Voitte toimittaa medialle tarkoitetut tiedotteenne meille etukäteen, lisäämme ne www-sivuillemme median edustajien ladattaviksi. Toimita tiedotteet: eveliina.tarvainen@paviljonki.fi

TIETOISKU NÄYTTEILLEASETTAJILLE

Järjestämme näytteilleasettajille tarkoitetun tietoiskun FinnMateria -messujen markkinoinnista keskiviikkona 14.8.2024.

Tietoiskun aiheena on:

 • Paviljonki -näytteilleasettajaportaali: Esittelemme näytteilleasettajaportaalin toimintaa ja kerromme, miten voitte hyödyntää sitä asiakkaiden kutsumiseen ja liidien keräämiseen messuilla.
 • Näytteilleasettajien oman markkinoinnin merkitys: Toteutamme Jyväskylän Messuilla vuosittain useita ammatti- ja kuluttajamessuja koskevia kävijätutkimuksia. Tutkimusten mukaan merkittävä osa messukävijöistä saapuu messuille näytteilleasettajan, tutun tai yhteistyökumppanin kutsun perusteella. Tietoiskussa kuulet lisää aiheesta.
 • Näytteilleasettajien markkinointimateriaalit: Kerromme, millaisia markkinointimateriaaleja olemme tuottaneet käyttöösi ja miten voit hyödyntää niitä.

Paikan päällä jaettavassa Materia-lehden messuoppaassa julkaistaan nimilista ja yritysesittely näytteilleasettajista, ohjelma sekä messualueen kartta.

Verkkosivuillamme näytteilleasettajalistassa julkaistaan yhteystietojen lisäksi logo, kuvaus tuotteistanne ja palveluistanne ja/tai luettelo päämiehistänne tuotteineen.

Ilmoitathan tietosi messuoppaaseen ja verkkosivujen näytteilleasettajaluetteloon 26.8. mennessä Extranet- palvelumme kautta.

Huom. Eräät messuillamme mukana olleet yritykset ovat saaneet tietopyynnöksi naamioituja kirjeitä ainakin FAIR Guide ja EXPO Guide -nimisiltä julkaisuilta. Kirjeessä tarjotaan yrityksen tietoja sähköiseen hakemistoon. Jyväskylän Messuilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Älkää siis vastatko lomakkeiden lähettäjille millään tavalla, ellette halua tietojanne kyseiseen julkaisuun. Jos ette ole varma viestin asiallisuudesta, ottakaa yhteys meihin asian tarkistamiseksi.

MESSUTOIMISTO

Messutoimisto palvelee koko tapahtuman ajan Lutakonaukion aulassa. Messutoimistosta voit vuokrata ripustuskoukkuja sekä ostaa mattoteippiä ja silikonitarroja seiniin kiinnitystä varten. Saatavilla on myös maksullinen kopiointipalvelun.

NÄYTTEILLEASETTAJIEN TAUKOTILA

Näytteilleasettajien taukotilana toimii K100 Klubi, jonka sisäänkäynti löytyy Lutakonaukion aulasta, läheltä Sinfonia-säänkäyntiä.

ASIAKASTILAISUUDET JA KOKOUKSET MESSUJEN AIKANA

Messujen yhteydessä voitte järjestää myös omia asiakastilaisuuksia. Paviljongissa on useita luentosaleja, kokous- ja ryhmätyötiloja 10-100 henkilölle sekä muuntuva 1200 hengen auditorio. Tarjoilut onnistuvat sekä varattuun tilaan että pääravintolaamme, pienistä kokouskahvituksista isoihin illallisiin. Tilaesittelystä löydätte tietoja tiloistamme.

Lisätiedot ja ohjelmavaraukset minna.mennala@paviljonki.fi.

MESSUHENKILÖKUNTA

Tarvitsetko messutapahtumaan flyereiden jakajaa tai muuta messuhenkilökuntaa? Yhteistyökumppanimme Go Onin kautta voit tilata työvoimaa messujen ajaksi, olipa kyse yhdestä tai useammasta päivästä.

 

Ota yhtyettä ja pyydä tarjous:
HR-asiantuntija Jenny Inkinen/Go On
040 820 6963
jenny.inkinen@go-on.fi

Näytteilleasettajilla on mahdollisuus järjestää messupäivien aikana omia tietoiskuja / tuote-esittelyjä messualueelle rakennettavassa tietoiskutilassa. Yhden tietoiskun kesto on noin 15–20 minuuttia. Tietoiskut lisätään messujen verkkosivuilla julkaistavaan ohjelmaan.

Huomioithan, että tietoiskuaikoja on saatavilla rajallisesti.

Lisätiedot:
Mikael Wänskä
040 350 0445
mikael.wanska@paviljonki.fi

Paviljongin kaikista ravintolapalveluista vastaa Food & Events Tapahtumaravintolat. Monipuolisesta osastotarjoiluvalikoimasta voit valita haluamasi tarjoilut messupäiville sekä kutsuvierasiltaan. Omien ruoka- ja juomatuotteiden tai cateringin tuominen messuosastolle ei ole sallittua.

OSASTOTARJOILUT

Monipuolisesta verkkokaupastamme voit tilata tarjoilut osastollesi messupäiville sekä kutsuvierasiltaan. Verkkokauppamme palvelee 31.10.2024 saakka.

Klikkaa verkkokauppaan >>

Paikan päällä Ravintola Eventistä (1 krs.) voitte ostaa juomatuotteita osastollenne huokeaan hintaan. Tuotevalikoima on rajallinen ja tuotteet tulee kuljettaa osastolle itse. Myös maksu tulee suorittaa paikan päällä.

Hinnastosta näet tuotteet, tilausajat sekä hinnat, tutustu hinnastoon >>

Paikan päällä tilauksia voitte tehdä osastopalvelun numerosta 040-522 9994

RAVINTOLALIPUKKEET

Ravintolalipukkeet tilataan verkkokaupasta. Tilauksen perusteella tilaajalle lähetetään ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen PDF-tiedosto ja tilaaja tulostaa lipukkeita itse haluamansa määrän. Laskutus tulee messujen jälkeen käytettyjen lipukkeiden mukaan.

 TUOTTEIDEN PALAUTUS

Otamme vastaan palautuksia vain täysin ehjistä ja avaamattomista myyntipakkauksista. Palautukset tulee tehdä Ravintola Eventtiin messujen aukioloaikojen puitteissa. Ylijääneitä alkoholituotteita ei voi viedä pois tapahtuman alueelta. Veloitamme palautuksista tavarantoimittajien 6%:n palautusmaksun. Tämä huomioidaan tuotteiden laskutuksessa.

ANNISKELUALUE

Jyväskylän Paviljongin alue on viranomaisten luvissa määritelty anniskelualueeksi. Food&Events Tapahtumaravintolat vastaa alueen anniskelusta ja siihen liittyvien lakien ja määräysten noudattamisesta ja valvonnasta.

Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä myyntipalveluumme

myynti.paviljonki@restel.fi / 020 799 4084

LATTIAT

 • A-hallissa lattia on maalattua asfalttia.
 • B1, C1, C2 ja D-halleissa lattia on maalattua betonia.
 • B2-hallissa lattia on käsiteltyä betonia.

Nastarenkailla ajoa rajoitetaan kaikissa halleissa tapahtumakohtaisesti.

Mikäli osaston lattiaa korotetaan yli 12 cm, on avoimet sivut porrastettava tai niihin on rakennettava kaide.

Hallien lattiaan voi kiinnittää vain sellaisella teipillä, joka irtoaa lattiasta jälkiä jättämättä. Kiinnityksiin suosittelemme Eurocel 704- tai ominaisuuksiltaan vastaavaa teippiä. Eurocel 704 -teippiä voi etukäteen tilata Jyväskylän Messut Oy:n näyttelytekniikalta tai ostaa Paviljongin messutoimistosta. Näytteilleasettaja tai osaston rakentaja vastaa teippien poistosta.  Mikäli kiinnittämisessä käytetään teippejä, joiden poistaminen rikkoo lattian maalipinnan tai jättää jälkiä, veloitamme korjaus- / siivouskulut näytteilleasettajalta tai osaston rakentajalta.

SEINÄT

Hallien seiniin on kaikenlainen kiinnittäminen kielletty. Myös seinäelementtien maalaaminen ja niihin liimaaminen on kielletty. Runkoprofiileihin voi kiinnittää somistusmateriaaleja ripustamalla. Seinälevyihin voi kiinnittää somistusmateriaaleja toimivilla tarroilla, esim. Pro Contact tai Powertrips sekä huopapintaisiin seinälevyihin myös somistusneuloilla. Silikonitarroja voi ostaa messutoimistosta.

Näytteilleasettajan on itse poistettava kiinnitetyt materiaalit elementeistä ennen osaston purkamista.

PILARIT

Osaston sisällä olevien hallin pilareiden ympärille saa rakentaa. Jos pilarin yhteydessä on sähkökeskus, vesipiste tms., kulkuyhteys näihin on ehdottomasti säilytettävä.

Itse pilareihin tai hallin muihin rakenteisiin (katto ja seinät) ei saa kiinnittää mitään.

Lisätietoja pilarien mitoista saa hallimestarilta: puh. (014) 334 0025, hallimestari@paviljonki.fi

OSASTOJEN RAKENTEET

Ylikorkeat rakenteet: Kaikille yli 250 cm:n seinä- ja somisteratkaisuille on pyydettävä lupa ja osastopiirrokset on toimitettava Jyväskylän Messut Oy:lle viimeistään 30 päivää ennen näyttelyn alkua. Ylikorkeat rakennelmat on sijoitettava vähintään 100 cm:n päähän naapuriosaston rajasta, ellei naapuriosaston kanssa toisin kirjallisesti sovita. Kopio sopimuksesta tulee toimittaa Jyväskylän Messut Oy:lle.

Jyväskylän Messut Oy ei veloita ylikorkeista rakenteista maksua.

Kaksikerrosrakennelmat: Kaksikerrososastojen pystyttämiseen on saatava Jyväskylän Messut Oy:n ja viranomaisten ennakkolupa. Suunnitelmat lujuuslaskelmineen on toimitettava viimeistään 30 pv ennen näyttelyn alkamista Jyväskylän Messut Oy:lle, joka toimittaa ne hyväksyttäväksi Jyväskylän Rakennusvalvontavirastolle.

Jyväskylän Messut Oy ei veloita kaksikerrosrakennelman toisen kerroksen pinta-alasta erillistä neliövuokraa.

Osaston kattorakenne: Paviljongissa on automaattisammutusjärjestelmä, minkä takia osastolle hyväksytään vain ritilä-, harso- tai vastaava kattorakenne, jonka läpäiseväisyys on vähintään 50 %. Kankaan tulee olla palosuojattu.

Mikäli käytetään muunlaista kattorakennetta, on osasto varustettava palovaroittimella ja käsisammuttimella. Rakenteesta on tehtävä selvitys Jyväskylän Messut Oy:lle viimeistään 30 pv ennen näyttelyn alkamista.

LANGATTOMAT TELELAITTEET

Langattoman telelaitteen, esim. langattoman mikrofonin tai radiolähettimen käyttöön vaaditaan aina lupa Paviljongin tekniseltä tuottajalta, Mikko Rahkoselta, mikko.rahkonen(at)paviljonki.fi. Lupa on pyydettävä viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Langattoman telelaitteen käyttäjällä on oltava mukanaan Viestintäviraston myöntämä lupa laitteen käytölle.

RASKAAT NÄYTTELYESINEET & KONEIDEN NÄYTTEILLEASETTAMINEN

Jos näyttelyesineiden aiheuttama kuormitus ylittää 1 000 kg / m2 tai ajoneuvon paino 15 000 kg, on sijoittelusta aina sovittava erikseen hallimestarin kanssa.

Kone tai turvakomponentti, joka ei täytä koneiden turvallisuudesta annetun päätöksen vaatimuksia, saadaan asettaa näytteille messuilla, näyttelyissä, esittelyissä ja muissa sellaisissa tilaisuuksissa, jos näkyvässä merkissä selvästi ilmoitetaan, että kone tai turvakomponentti ei ole vaatimusten mukainen eikä se ole saatavana, ennen kuin kone tai turvakomponentti on saatettu vaatimusten mukaiseksi. Esittelyn aikana on toteutettava riittävät toimenpiteet henkilöiden turvallisuuden varmistamiseksi. (Valtioneuvoston päätös 1314/94)

ILMAPALLOT

Hallin sisätiloissa suositellaan käytettäväksi ilmalla täytettyjä ilmapalloja. Kaasulla täytettyjen pallojen käytöstä on ilmoitettava viikko ennen tapahtumaa hallimestarille. Suosittelemme, että asiakkaille jaettavissa palloissa käytetään painoja. Karanneet ilmapallot poistetaan päivittäin näytteilleasettajan kustannuksella tuntityönä.

PALOTURVALLISUUS

Osastojen väliin tai osastojen ja seinien väliin jääviä alueita ei saa paloturvallisuusmääräysten mukaan käyttää varastointiin. Palopostit ja sähkökeskukset on jätettävä vapaiksi. Osaston rakentamisessa tulee käyttää paloturvallisia materiaaleja.

Jos sisäosastolla on ajoneuvo, varmistakaa, että virta on katkaistu päävirtakytkimestä. Ajoneuvon avaimet on toimitettava Paviljonki-infoon yösäilytykseen.

AVOTULI, PALAVAT NESTEET JA KAASUT

Avotulen käyttö tapahtumissa on kielletty. Avotulilaitteiksi katsotaan laitteet, joissa tuli tai liekki palaa laitteen ulkopuolella kuten esim. kaasuliedet, keittimet, öljylamput, kynttilät tai vastaavat.

Käyttölupa voidaan myöntää, mikäli kyseessä on hitsaus, polttoleikkaus, leikkaus tai muu vastaavanlainen esitys, josta aiheutuu kipinöintiä. Palavien nesteiden ja kaasujen säilyttämiseen tarvitaan myös lupa.

Lupahakemus on toimitettava Jyväskylän Messut Oy:lle toiminta- ja turvarakenneselvityksineen 30 pv ennen messujen alkamista. Luvasta neuvotellaan aina pelastuslaitoksen kanssa

TULITYÖT

Halleissa ei ole vakituista tulityöpaikkaa. Kaikki halleissa tehtävät tulityöt ovat luvanvaraisia. Tulityöluvan myöntää Jyväskylän Messut Oy. Tulityöntekijältä vaaditaan tulityökortti.

TURVATARKASTUS

Jyväskylän Messut Oy suorittaa turvatarkastuksen viranomaisten kanssa ennen jokaista tapahtumaa.

Myyntipäällikkö
Raimo Pylvänäinen
0400 671 923
raimo.pylvanainen@paviljonki.fi

Myyntipäällikkö
Mikael Wänskä
040 350 0445
mikael.wanska@paviljonki.fi

Projektikoordinaattori
Minna Mennala
050 469 4934
minna.mennala@paviljonki.fi

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija
Eveliina Tarvainen
040 861 4785
eveliina.tarvainen@paviljonki.fi

Osastosuunnittelija
Kati Viinikainen
040 754 1515
kati.viinikainen@paviljonki.fi