Mukana HuippuPuhujia

Messujen aikana kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja nähdään laaja kattaus palveluita, tuotteita sekä uusinta tietoa. Puhujina tapahtumassa mm. 2014 Vuoden Puhujana palkittu arvostettu tulevaisuuden tutkija Esko Valtaoja sekä filosofi, tietokirjailija ja kolumnisti Maija-Riitta Ollila.

Esko Valtaoja

Läpi harmaan kiven tulevaisuuteen?

Esko Valtaoja on arvostettu tieteentekijä ja Speakersforumin Vuoden Puhuja 2014.

Esko Valtaoja on tähtitieteen emeritusprofessori Turun yliopistosta, entinen Tuorlan observatorion johtaja ja taidegallerian apulainen. Hän on arvostettu tieteentekijä ja myös kiitetty tieteellisen tiedon popularisoija. Tämän myötä hän onkin suomalaisten suosikkitutkija: vuonna 2013 hänet nimettiin merkittävimmäksi elossa olevaksi suomalaiseksi tieteentekijäksi Tieteen tiedotus ry:n tilaamassa kyselyssä. Valtaoja on saanut mm. Tieto-Finlandian, Valtion Tiedonjulkistamispalkinnon, Lauri Jäntin palkinnon, Väinö Voipio -palkinnon, Mensan palkinnon, Sokrates-palkinnon, ja kahdesti Vuoden Kristillinen Kirja -palkinnon.

Maija-Riitta Ollila

Kaivosteollisuuden eettinen tulevaisuus

Maija-Riitta Ollila on filosofi, tietokirjailija ja työelämäprofessori Turun kauppakorkeakoulussa. Koulutukseltaan Maija-Riitta on moraalifilosofiasta väitellyt valtiotieteen tohtori. Hän on kirjoittanut kirjoja muun muassa etiikasta, vallasta ja johtamisesta. Maija-Riitta on opettanut etiikkaa monissa yliopistoissa ja yliopistojen johtamiskoulutusohjelmissa. Hän on luennoinut liike-elämän etiikasta, kestävästä kehityksestä, johtamisesta ja työhyvinvoinnista erilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Ollila on kirjoittanut tietokirjoja ja kolumneja sekä osallistunut oppikirjojen tekemiseen.

Tällä hetkellä Maija-Riitta on innostunut uusista teknologioista ja niiden vaikutuksesta yhteiskuntiin ja ihmisyksilöihin. Millainen on ihmisyyden tulevaisuus? Hänen viimeisin kirjansa Tekoälyn etiikkaa ilmestyi 2019. Kestävä kehitys kaikissa muodoissaan on lähellä Maija-Riitan sydäntä.


Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa.


Tietoiskuaikojen varaukset

Myyntisihteeri

Tiina Lampinen

050 462 2944
tiina.lampinen@paviljonki.fi