Loppuvuoden huikea kolmen messutapahtuman elämysviikonloppu pyörähtää käyntiin 25.−26.11.2023 Paviljongissa. Lämpimästi tervetuloa virkistäytymään messuille!

Varaa riittävästi aikaa ja tule nauttimaan elämyksistä perheen ja ystävien kanssa Kirja-, Joulu- ja Viinimessuille Paviljonkiin.  Tapahtumassa on monipuolista ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsille. Messuilla tutustut laatuviineihin, kuulet kiinnostavia kirjailijahaastatteluja ja hankit uutuuskirjat ja muut joululahjat messuhintaan. Paviljongin pääravintolassa voit lounastaa molempina messupäivinä ja messualueiden kahviloissa pääset nauttimaan pikkuherkuista ja messuvilskeestä.

 

Kirjamessujen ohjelma

Joulumessujen ohjelma

Viinimessuilla esiteltävät viinit

Jyväskylän Kirjamessuilla yli 100 esiintyjää

Jyväskylän Kirjamessuille 2023 saapuu yli 100 esiintyjää. Mukana on esimerkiksi vahvan lukijakunnan saavuttaneita kirjailijoita ja kotimaisen musiikin tähtiä. Messuilla nähdään Jenni Haukio, Katri Helena, Sirpa Kähkönen, Aino Havukainen ja Sami Toivonen, Esa Saarinen ja monet muut. Lue lisää täältä.

Useita Finlandia-ehdokkaita

Kirjamessuille osallistuu tänäkin vuonna lukuisia Finlandia 2023 -palkintoehdokkaita. Messuilla nähdään mm. Antti Hurskainen, Pasi Ilmari Jääskeläinen, Antti Järvi, Sonja Saarikoski. Lue lisää täältä.

Paljon ohjelmaa myös lapsille ja nuorille

Kirjamessuilla on paljon ohjelmaa myös lapsille ja nuorille. Heille ohjelmaa löytyy Kompassi-lavalta, Lastenalueelta ja Messualueelta.

Tervetuloa kuulemaan lasten- ja nuortenkirjailijoiden haastatteluja sekä hankkimaan kirjailijoiden signeeraukset uutuuskirjoihin. Kirjamessuilla on myös leikkialue ja ohjattu lapsiparkki, jonne vanhemmat voivat halutessaan jättää lapset leikkimään. Lue lisää täältä.

Joulumessuilta käsityöt ja muut uniikit lahjat

Iloinen joulutapahtuma Joulumessut kerää Paviljonkiin yli 100 näytteilleasettajaa. Joulumessuilta löytyvät jouluherkut, käsityöt ja muut uniikit lahjat.

Joulumessuilla on myös paljon jouluista ohjelmaa. Maija Silvennoinen kokkaa ihanaa jouluruokaa ja emännöi Kari Aihisen, Eppu Nuotion, Anna Pölkin ja Erkki Frediksonin kirjailijavierailuja.

Joulutuvan lavalla nähdään myös Lotta Sofia-Saahko, joka kertoo uutuuskirjastaan Lotta ja pappa. Joulun taika. (Tammi)

Kiinnostavan ohjelman lisäksi Joulumessuilla on jouluisia työpajoja sekä askartelua, piparkakkujen koristelua ja joulupukki lapsille.

Viinimessuilla laatuviinejä, klassikoita, harvinaisuuksia & wine tastingeja

Viinimessuilla tutustutaan kahdeksan viiniyrityksen maahantuomiin laatuviineihin, uutuuksiin ja erikoisuuksiin.

Viinejä ovat esittelemässä Wine Saimaa/Amarviini, Arvid Nordquist Finland, Astra Wines, BaseOn, Hedon, Pernod Ricard Finland, Winestate ja Wmountains. Paikalla on myös mm. italialaisia viinivalmistajia.

Viinimessuilla on edustettuna mm. palkittuja laatuviinejä, klassikoita ja erikoisuuksia mm. Italian, Espanjan, Kreetan, Saksan, Luxemburgin, Libanonin ja Australian viinitiloilta. Lue lisää täältä.

Kolmen messutapahtuman elämysviikonloppu

Samaan aikaan Jyväskylän Kirjamessujen kanssa järjestetään Jyväskylän Viinimessut ja Jyväskylän Joulumessut.

Yhdellä lipulla pääsee osallistumaan kaikkiin tapahtumiin. Liput messuille saa ovimyyntiä edullisimmin Lippupisteen verkkokaupasta.
Alle 15-vuotiaat pääsevät maksutta messuille aikuisen seurassa.

LIPUT LIPPUPISTEELTÄ

Aukioloajat

Jyväskylän Kirjamessut ja Jyväskylän Joulumessut:

  • la 25.11.2023 klo 10.00–18.00
  • su 26.11.2023 klo 10.00–17.00

Jyväskylän Viinimessut:

  • la 25.11.2023 klo 12.00–21.00
  • su 26.11.2023 klo 12.00–17.00