Tältä sivulta löydät tietoa Viinimessuille osallistuvista yrityksistä ja heidän esittelemistään viineistä. Jyväskylän Viinimessujen kaikkiin näytteilleasettajiin pääset tutustumaan täältä:

Viiniyritykset

Jyväskylän Viinimessuilla on 8 ammattilaisten ohjaamaa Wine Tastingia.

Wine Tastingit

wine saimaa/amarviini

Amarviini on erikoistunut italialaisiin laatuviineihin. Amarviinin edustamat viinit tulevat pitkän linjan viinivalmistajilta, jotka panostavat viineissä huippulaatuun. Viinimessuille Amarviini tuo maisteltavaksi kahden viinintuottajaperheen viinejä.

Fattori Pagano -viinit

Viininvalmistaja Angelo Paganon viinitarhat ovat Italian keskiosassa Campaniassa, lähellä Napolin kaupunkia.

Italian Campanian alueelta Amorviini tuo maisteltaviksi Fattori Paganon puna- ja valkoviinejä sekä uutuuskuohuviinin. Niistä suosituimpia ovat valkoviinit Fabula ja Pectus sekä Rose ja punaviinit Gaurasia ja Seduzione primitivo riserva.

Viininvalmistaja Angelo Paganon viinitarhat ovat Italian keskiosassa Campaniassa, lähellä Napolin kaupunkia.

Alueen Falernia viinialue oli arvostetuimpia viinialueita jo Rooman valtakunnassa ja alueen viinit ovat saaneet laatumerkinnän jo 2000 vuotta sitten. Paganon laatuviinien maku syntyy lukuisista erilaisista loppuun asti hiotuista tekijöistä.

Niitä täydentävät viineille suotuisat olosuhteet, sillä Angelo Paganon viinitila nauttii viileistä merituulista 5 kilometrin etäisyydellä mereltä ja viinitarhojen maaperä on vanhaa Roccamonfinan tulivuorialuetta ja köynnösten juuret kasvavat hyvin syvälle tuhkapitoiseen maahan.

Vigneti di Ettore

Vigneti di Ettore -viinien valmistaja Gabriele Righetti palkittiin tänä vuonna Italian parhaana viinin valmistajana alle 40-vuotiaiden sarjassa

Italian Veneton Valpolicellan alueelta Amorviini tuo maisteltaviksi Vigneti di Ettoren Amarone, Ripasso, Valpolicella Superiore ja Arsi punaviinit sekä punaisista rypäleistä tehty Mazal valkoviini ja Recioto jälkiruokaviini.

Viinien valmistaja Gabriele Righetti palkittiin tänä vuonna Italian parhaana viinin valmistajana alle 40-vuotiaiden sarjassa (I 1000 Vini d’Italia”, la guida de L’Espresso -kilpailu).

Gabriele on viinitieteiden maisteri, joka valmistaa viinejä isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä Garda-järven lähellä Valpolicella Classico alueella Veronan vieressä. Hän on myös itse paikalla vaimonsa Chiaran kanssa tapahtumassa kertomassa viineistä ja viininvalmistuksesta.

PERNOD RICARD FINLAND

Pernod Ricard Finland Oy vastaa Pernod Ricard Groupin tuotteiden sekä monien muiden kansainvälisesti tunnettujen viinien ja väkevien alkoholituotteiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa.

Pernod Ricard Finland Oy on Suomen alkoholimarkkinoiden toiseksi suurin toimija ja maailman toiseksi suurimman alkoholikonsernin, ranskalaisen Pernod Ricardin omistama tytäryhtiö. Pernod Ricard Finland Oy vastaa Pernod Ricard Groupin tuotteiden sekä monien muiden kansainvälisesti tunnettujen viinien ja väkevien alkoholituotteiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa.

Yrityksen hiilineutraalilla tehtaalla Turussa valmistetaan alkoholijuomia yli 150-vuotisella ammattitaidolla ja yrityksessä työskentelee 90 sitoutunutta ammattilaista. Pernod Ricard Finlandin toimintaa ohjaa konsernin vastuullisuusstrategia, Good Times from a Good Place, jonka tavoitteet on sidottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Pernod Ricard Finlandin viinit Viinimessuilla

Pernod Ricard Finland esittelee Viinimessuilla joulukauden juhla- ja lahjavinkkejä. Esillä on laaja valikoima kuohu-(ml. samppanja), valko- ja punaviinejä. Messuilla on esittelyssä erityisesti ne, joilla Alkon valikoimassakin tarjolla lahjapakkaukset joulukauteen.

winestate

Winestaten 20-henkinen porukka tuo vuosittain noin viisi miljoonaa viinipulloa Suomeen.

Winestate on vuonna 2006 perustettu yksityinen viinimaahantuontiyritys – Winestaten 20-henkinen porukka tuo vuosittain noin viisi miljoonaa viinipulloa Suomeen, missä ne löytävät tiensä viininystävien luokse yleensä Alkon hyllyn, taikka ravintolan kautta. Myös laivan tax free -osastolla voi bongata Winestaten maahantuomia viinejä!

Winestaten viinit Viinimessuilla

Winestaten ständillä pääset herkuttelemaan esimerkiksi:

 • Viinilehden vuoden roseeviinillä, Villa Wolf Pinot Noir Rosélla
 • saksalaisen laatutuottaja Dreissigackerin Pink Rieslingillä ja Organic Rieslingillä.

 

Kuvat: Winestate

wMOUNTAINS

WMountains on pieni perheyritys, joka on keskittynyt kreetalaisten laatuviinien maahantuontiin.

Yritys maahantuo tällä hetkellä viinejä kolmelta kreetalaiselta viinitilalta: Manousakis ja Dourakis -viinitiloilta Hanian alueelta sekä Klados viinitilalta Rethymnonin alueelta.

WMountainsin viinit Viinimessuilla

Messuilla he esittelevät kreetalaisia viinejä. Messuviiniksi he ovat valinneet:

 • Apus Romeiko -valkoviini Dourakis-viinitilalta (valmistettu uniikista Romeiko rypäleestä)
 • Romeikosta tehdyn Roseen, kuohuviinin, jälkiruokaviinin ja punaviinin, jossa on mukana Romeikoa
 • muita ihania kreetalaisia viinejä

WMountais haluaa tuoda esille messuilla erityisesti uskomattomasta ja monivivahteikkaasta Romeiko-rypäleestä valmistettuja viinejä.

Romeiko on yksi maailman vanhemmista rypälelajikkeista ja joka on punainen viinirypäle. Länsi-Kreetalta. Sitä viljellään vain Hanian alueella, josta se on kotoisin. Romeiko on erittäin tuottoisa ja vahva lajike, jonka sadonkorjuu on kauden viimeisenä, se kypsyy kesän lämmön jälkeen, jolloin syyskuun viileät yötuulet lukitsevat aromit.

arvid nordquist

Arvid Nordquist tuo ja myy mm. viiniä Pohjoismaiden markkinoille ympäri maailmaa.

Arvid Nordquistin viinit Viinimessuilla

Arvid Nordquistin osastolla A-405 Jyväskylän Viinimessuilla pääset tutustumaan esimerkiksi:

 •  KWV:n Classic Collection -viineihin
 • Kylie Prosecco Rosé -viiniin

Loco-Motion, Kylien ensimmäinen hittibiisi nousi listaykköseksi 1987. Sen jälkeen myös näyttelijänä tunnetuksi tulleesta Kyliestä on tullut yksi maailman menestyneimpiä artisteja. Vuonna 2020 Kylie julkaisi omaa nimeään kantavan viinisarjan, jonka suursuosion saavuttaneita viinejä on myyty jo yli 8 miljoonaa pulloa. Kylie Prosecco Rosé on tuotettu kuvankauniilla Gamberallan kukkuloilla Veneton sydämessä.

 • Musarin upeisiin viineihin

Tiesitkö, että Libanonissa on viljelty viiniä kauemmin kuin Euroopassa? Suurin osa maan tuotannosta keskittyy Bekaan laaksoon, jonka olosuhteet ovat viiniköynnökselle täydelliset. Vuonna 1930 perustettu Château Musar on maan tunnetuimpia viinintuottajia.

 • Steiningerin viinitalon viineihin Arvid Nordquistin wine tastingeissa

 

BASEON

BaseOn Oy on viinin maahantuontiin erikoistunut perheyritys Pirkanmaalta. Intohimosta viineihin syntyi ajatus tuoda ainutlaatuisia italialaisia viinejä saataville myös Suomeen. BaseOn maahantuo tällä hetkellä Suomeen viinejä Italiasta kahdelta eri tilalta, jotka molemmat huokuvat luonnetta ja laatua.

Kuva: BaseOn

BaseOnin viinit Viinimessuilla

 BaseOnin A-409-osastolla Viinimessuilla pääset maistelemaan:

 • Taliano Michelen viinitilan viinejä
  • Roero Arneis
  • Langhe Favorita
  • Barbera d’Alba
  • Barbera d’Alba Superiore
  • Langhe Nebbiolo
  • Roero Riserva

Taliano Michelen viinitila sijaitsee Pohjois-Italian Montà d’Albassa Roeron alueella Piemontessa. Taliano Michele on tuottanut viinejä jo lähes sadan vuoden ajan ja tuo kokemus näkyy viinien laadussa.

BaseOn osastolla on valikoimissa puna- ja valkoviinejä Talianon tilalta ja siellä pääset nauttimaan esimerkiksi tyypillisestä pohjois-italialaisesta rypäleestä, Nebbiolosta, valmistettua 2018 vuoden punaviiniä Roero Riservaa.

Kuva: BaseOn

 • Gambino Vini -viinitilan viinejä
  • Feu d’O Bianco
  • Feu d’O Rosso
  • Tifeo Rosso
  • Tifeo Bianco
  • Tifeo Rosato
  • Alicant
  • Duvanera
  • Petto Dragone
  • Etna Spumante Metodo Classico

40 vuotta sitten perustettu viinitila, joka sijaitsee Sisilian lämmössä Etna-tulivuoren koillispuolella. Gambinon tilan huolellinen työskentely tarhoilla ja kellarissa sekä mikroilmaston ja vulkaanisen maaperän yhdistelmä tuottavat uniikkeja ja erittäin korkealaatuisia viinejä.

BaseOn osastolla pääset maistelemaan muun muassa harvinaista, yli 4 vuotta sakkakypsytettyä Etna Spumante kuohuviiniä, joka on valmistettu perinteisellä samppanjamenetelmällä ainutlaatuisesta Nerello Mascalese rypäleestä.

BaseOnilla on Viinimessuilla myös Gambino Vini -viinien Wine Tasting.

Kuva: BaseOn

astra wines

Astra Wines Oy on espoolainen perheyritys, joka on maahantuonut laatuviinejä vuodesta 2014.  Astra Wines toivottaa Viinimessujen kävijät tervetulleeksi tutustumaan juhlakauden ihastuttaviin kuohuviineihin ja samppanjoihin sekä puna- ja valkoviineihin.

 

Astra Winesin viinit Viinimessuilla

Bernard-Massard -viinit

Viinimessuilla pääset tutustumaan suosittuuun Bernard-Massardin-tuoteperheeseen, esimerkiksi

 • Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson -kuohuviini
 • Bernard-Massard Cuvée Organic Brut -luomukuohuviini
 • Bernard-Massard Crémant de Luxemburg Cuvée 1921 Brut -juhlacrémant

Bernard-Massard on yli 100-vuotias luxemburgilainen kuohuviinituottaja, jonka perinteisellä menetelmällä tehdyt laatukuohuviinit ovat ihastuttaneet suomalaisia jo kohta 30 vuotta! Rakastetun klassikon Bernard-Massard Cuvée de l’Ecusson -kuohuviinin lisäksi maistamaan pääsee myös muita kuohuviinitalon tuotteita, kuten palkittua luomukuohuviiniä, Bernard-Massard Organiciä ja talon 100-vuotisjuhlan kunniaksi valmistettua juhlacrèmantia.

Kuva: Astra Wines

Suositut Pirkko-viinit Australiasta

 • Pirkko Shiraz – punaviini
 • Pirkko Sauvignon Blanc – valkoviini

Rakastettu Pirkko on tottakai ihan pirkkona paikalla! Paikkansa kuluttajien sydämistä saanut Pirkko Shiraz ja Pirkko Sauvignon Blanc ovat tutustumassa jyväskyläläiseen pikkujoulukauteen, ja tanssijalkaa kutkuttaa jo. Suomalaiseen makuun sopivat australailaiset viinit ovat pakattu vastuulliseen ja helposti kierrätettävään tetrapakkaukseen.  Tutustu Pirkkoon ja ihastu!

Muita viinejä

Astra Winesin osastolla pääsee maistamaan myös mm.

 • Joseph Perrierin samppanjoita
 • Caravan-tuoteperheen viinejä
 • Domini Venetin italialaisia puna- ja valkoviinejä
 • laadukkaita punaviinejä Bordeuax’sta.

Kuva: Astra Wines