Kirjamessuille saapuu monia vahvan lukijakunnan saavuttaneita kirjailijoita ja kotimaisen musiikin tähtiä

 

Tutustu ohjelmaan


Jyväskylän Kirjamessut 25.–26.11.2023 tarjoaa monipuolisen ohjelman kirjallisuuden ystäville. Marraskuun viimeisenä viikonloppuna Paviljonki täyttyy kirjavuoden upeista kirjailijoista, loisteliaista kaunokirjoista, ajankohtaisista tietokirjoista, kiehtovista elämäkerroista ja koskettavista tarinoista. Ohjelmassa on muun muassa kirjailijahaastatteluita ja keskusteluita ajankohtaisista teemoista. Lapsille ja nuorille on omistettu oma ohjelmalava. Messuilla on reilut 100 esiintyjää.  Tutustu ohjelmaan täältä
.

”Kirjamessuille saapuu upea joukko esiintyjiä, jotka luovat messuista kirjallisuuden ystävien elämyksellisen kohtaamispaikan. Erityisen ilahduttavaa on se, että lapsille ja nuorille on tarjolla monipuolista ohjelmaa, jonka toivomme kannustavan lukemisen ja tarinoiden maailmaan”, iloitsee Jyväskylän Messujen toimitusjohtaja Juha Rahko.

Poimintoja ohjelmasta

Messuilla esiintyy lukijoiden suosikkikirjailijoita muun muassa Ann-Christin Antell, Eva Frantz, Virpi Hämeen-Anttila, Juha Itkonen, Katja Kettu, Sirpa Kähkönen, Leena Lehtolainen, Eppu Nuotio, Raija Oranen, Minna Rytisalo, Lotta-Sofia Saahko, Petri Tamminen, Antti Tuuri, Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen sekä Kjell Westö.

Elämäkerroistaan messuilla kertovat muun muassa Katri Helena yhdessä Elina Hirvosen kanssa, Jake Nyman, Tapani Kiminkinen sekä Meiju Suvas yhdessä Mari Koppisen kanssa.

Sota nousee keskusteluun mm. Mika Aaltolan sekä Mikko Porvalin ja Slava Skokovin tietoteosten kautta.

Kompassi-lava omistettu lasten- ja nuortenohjelmalle

Kompassi-lava täytyy viikonloppuna lapsille ja nuorille suunnatusta ohjelmasta. Lauantaina lavalla kuullaan esimerkiksi, miten Jyväskylä Sinfonian toiminnassa otetaan huomioon lapset ja nuoret. Ohjelman lopuksi kuullaan Jyväskylä Sinfonian puhallinkvintetin musisointia.

Lauantaina ohjelmassa on myös Kirjoitan, koska haluan -kirjoituskilpailun palkintojen jako. Kompassi-lavalle nousevat mm. Tatu ja Patu -kirjoistaan tunnetut Aino Havukainen ja Sami Toivonen, Roope Lipasti, Laura Lähteenmäki ja Dess Terentjeva.

Kuvaajien tiedot löytyvät täältä.
Muutokset esiintyjiin ja ohjelmaan ovat mahdollisia.

Kolmen tapahtuman elämysviikonloppu

Samaan aikaan Jyväskylän Kirjamessujen kanssa järjestetään Jyväskylän Viinimessut ja Jyväskylän Joulumessut. Yleisö pääsee samalla lipulla kaikkiin tapahtumiin. Liput hankit edullisimmin ennakkoon verkkokaupasta. Liput alkaen 12€. Alle 15-vuotiaat maksutta messuille vanhemman seurassa.

LIPUT

Aukioloajat

Jyväskylän Kirjamessut ja Jyväskylän Joulumessut:

  • la 25.11.2023 klo 10.00–18.00
  • su 26.11.2023 klo 10.00–17.00

Jyväskylän Viinimessut:

  • la 25.11.2023 klo 12.00–21.00
  • su 26.11.2023 klo 12.00–17.00