Kompassi-lava täyttyy messuviikonloppuna lapsille ja nuorille suunnatusta ohjelmasta. Lastenalueella on monenlaista ohjattua toimintaa lapsille.

Tutustu ohjelmaan

Poimintoja Kompassi-lavan ohjelmasta

Lauantaina klo 12.00 kuullaan, miten Jyväskylä Sinfonian toiminnassa otetaan huomioon lapset ja nuoret ja millaisia musiikkielämyksiä orkesteri tarjoaa Paviljongissa koko perheelle keväälle 2024. Esitys päättyy Jyväskylä Sinfonian puhallinkvintetin musisointiin.

Kirjoitan, koska haluan -nuortenkirjoituskilpailun palkinnot jaetaan lauantaina klo 14.00

Kirjailijoiden lukuhetkistä nautitaan, kun Aino Havukainen ja Sami Toivonen lukevat Tatun ja Patun fantasiaseikkailua (Otava)  lauantaina klo 14.30 ja Ursula Mursu lukee kirjaansa Myrtti ja nuuskiva kinuski (Kumma) klo 15.00. Lotta-Sofia Saahko lukee Lotta ja pappa. Joulun taika -kirjaansa (Tammi) sunnuntaina klo 11.30.

Lauantaina klo 16.30 kuullaan millaista on tehdä 13–19-vuotiaiden kirjallisuusmedia Lukufiilistä. Paneelikeskustelussa puhutaan Lukufiiliksestä, lukemisharrastuksesta ja kirjoittamisesta. Mukana keskustelemassa on Lukufiiliksen nuoria tekijöitä, toimituspäällikkö Sofia Blomberg ja päätoimittaja Vilma Tammelin.

Teatteri Eurooppa Neljä esittää lauantaina klo 17.00 otteita Isäni on supermies -esityksestä. Timo Parvelan veijarimainen lastenromaani kääntyy hauskaksi musiikkivetoiseksi ohjelmaksi Teatteri Eurooppa Neljän käsissä. Lisäksi messuilla kuullaan miten sinusta voi tulla näyttelijä.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista messuille saapuvat Magdalena HaiSarvijumala (Otava), Anna Elina Isoaro & Mira MalliusKaksi tätiä nimeltä Veera (WSOY) sekä Meri & Aleksi KorpelaPeloton Peltohiiri – Lumilabyrintti (Otava). Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Emmi Jäkkö keskustelee ehdokkaiden kanssa sunnuntaina 26.11. kello 13.00–13.50 Kompassi-lavalla.

Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry:n Topelius,- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaat julkistetaan sunnuntaina klo 14.30.

Sanaseikkailurata ja rakastetut hahmot

Koko perhe pääsee lauantaina ja sunnuntaina osallistumaan Kumma-kustannuksen Kummalliseen sanaseikkailurataan, jossa etsitään ja ratkaistaan salainen tunnuslause. Jokainen radan suorittanut palkitaan. Sanaseikkailurata sopii erityisesti 3–8–vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa kierrettäväksi.

Mauri Kunnaksen rakastettu hahmo Herra Hakkarainen, Paula Norosen luoma lasten suursuosikki Supermarsu ja Aino Havukaisen ja Sami Toivosen huippusuositut Tatu ja Patu ovat messuaamuina vastassa klo 10 ja tepastelevat lastenalueella lauantaina klo 12.00, 14.00 ja 15.30 sekä sunnuntaina 11.30 ja 14.30.

Ohjattua toimintaa lapsille

Lastenalueella Kompassi-lavan vieressä on ohjattua toimintaa lapsille, muuan muassa Kuvita ja kerro, jossa lapset piirtävät sadun ja samalla kertovat vanhemmalle mitä sadussa tapahtuu. Kuvat ja kerrotut sadut ovat esillä yleisön nähtävissä messujen ajan. Alueella on myös keppihevosrata. Tanssi- ja voimisteluseura Illusion johdattaa lapsia liikunnan iloihin.