Tapahtumia suurella sydämellä

Paviljongissa järjestetään vuosittain lähes 1000 tapahtumaa ja niissä vierailee noin 350 000 kävijää.

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki sijaitsee Jyväskylässä keskeisellä paikalla hyvien kulkuyhteyksien päässä. Meiltä löytyy monipuoliset tilat ja ammattitaitoinen tuottajatiimi. Yhteistyöverkostomme kautta saat kaikki tarvitsemasi palvelut helposti ja sinulle jää aikaa tapahtuman asiasisällön suunnitteluun!

Katso alta minkälaisia tapahtumatoteutuksia Paviljongissa on muun muassa ollut.

RAU40700 Lento Paviljongilta Honoluluun

Valmet Technologies Oy järjesti unohtumattoman illan kaukomatkailun merkeissä reilulle tuhannelle henkilöstöön kuuluvalle Paviljongilla 24.11.2022.

Lähtökohtamme asiakkaan kanssa oli toteuttaa vaikuttava ja uskottavan tarinallinen matkan yhdessä illassa marraskuisesta pakkasesta unelmalomakohteeseen Honoluluun. Suunnittelimme tapahtumalle vahvan konseptin, joka näkyi toteutuksessa jokaista yksityiskohtaa myöden. Konseptissa hyödynnettiin Paviljongin monipuolisia tiloja siten, että ala-aulaan rakennettiin asiakkaalle lentoasema, johon osallistujat saapuivat illan aluksi. Lentoasemalta löytyi kaikki oleelliset lentoaseman palvelut, check in-pisteestä Lobby baareihin ja lentokentän tunnelma saatiin aikaan muun muassa asiakasiltaan räätälöidyillä lentokenttäkuulutuksilla.

Ilta jatkui luonnollisesti lennolla, joka toteutettiin Wilhelm-salissa. Lennon ohjelman toteutti asiakas ja esimerkiksi tapahtuman turvallisuusinfo järjestettiin hauskasti stuertiksi tekeytyneen turvallisuuspäällikön ja lentoemäntien toimesta. Me vastasimme siitä, että tunnelma isossa salissa oli mahdollisimman samanlainen kuin lennoilla. Toteutimme lentoanimaatiot, lennonaikaiset kuulutukset, somistimme tilan ja koordinoimme tilaisuuteen lentoemännät, jotka palvelivat asiakkaita matkan aikana.

Vieraiden saapuessa matkakohteeseen Honoluluun heidät vastaanotti ukulele-bändi ja jokainen matkailija sai kaulaansa lein sekä nautittavakseen eksoottisen alkudrinkin. Honolulun lomaresortissa oli nähtävää ja koettavaa jokaiselle, eksoottisen ja maittavan illallisen jälkeen osallistujat saivat piipahtaa niin rantabileissä, Suomi bar-karaokessa, Sky barissa, Tiki-barissa, Aquarium-akvaariomaailmassa kuin Trobical night clubilla, jossa loppuillan ohjelmasta vastasi bilebändi.

”On ollut hienoa päästä työskentelemään Paviljongin ammattitaitoisten tapahtumajärjestäjien kanssa. Yhteistyö on ollut ennen kaikkea hauskaa! Olemme puolin ja toisin innostuneet tapahtuman teemasta ja ideoineet yhdessä illan kohokohtia. Paviljonki on hionut yksityiskohdat kohdilleen ja järjestänyt meille myös pieniä mukavia yllätyksiä juhlaamme. Meillä on ollut täysi luottamus onnistuneeseen tapahtumaan idearikkaasta suunnitteluvaiheesta lähtien ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen” – Valmet Technologies Oy:n pikkujoulujen järjestäjätiimi


rallin maailmanmestaruusjuhla

Jyväskylän kaupunki järjesti Kalle Rovanperän, Jonne Halttusen ja TOYOTA GAZOO Racinging -tiimille sekä kaikille asukkaille avoimen MM-juhlan Jyväskylän Paviljongissa joulukuussa 2022. Tavoitteena oli antaa asukkaille mahdollisuus nähdä oman kaupungin mestarit lavalla sekä juhlistaa yhteisesti historiallisia mestaruuksia rallikaupunki Jyväskylässä.

Juhlan järjestämispaikaksi valikoitui luontevasti Paviljonki, joka toimii myös vuosittaisen MM-rallin osakilpailun kilpailukeskuksena. Paviljonkia operoivan Jyväskylän Messujen ammattitaito näkyi suuren ja näyttävän kansanjuhlan järjestämisessä. Yhdessä eri alihankkijoiden kanssa päästiin nopealla aikataululla kiinni varsinaiseen tekemiseen ja saatiin noin kuukaudessa nostettua pystyyn useista elementeistä koostunut yleisötapahtuma sekä sen mahdollistama näyttävä tapahtuma-alue. Illan ohjelmaosuutta oli mahdollista seurata suorana lähetyksenä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Illan kruunasivat Paviljongin välittömässä yhteydessä toteutettu driftaustapahtuma Lutakon aukiolla sekä Paviljongin katolta ammuttu näyttävä ilotulitus

”Tunnelma kansanjuhlassa oli erinomainen. Mestarit viihtyivät lavalla ja ohjelma sujui moitteettomasti. Esitystekniikka, lavajärjestelyt, ravintolapalvelut, messualue ja takahuoneen järjestelyt toimivat moitteettomasti ja yleisön liikkuminen alueella oli sujuvaa sekä hallittua. Paljon lapsiperheitä, mutta myös eri-ikäisisiä rallifaneja koonneen tapahtuman palaute on ollut pelkästään myönteistä. Kiitämme kaupunkina Jyväskylän Messuja yhteistyöstä ja välitämme samalla kiitoksemme kaikille mukana olleille yhteistyökumppaneille, jotka tekivät tapahtuman järjestämisestä mahdollisen.” – viestintäjohtaja Emmi Palokangas, Jyväskylän kaupunki


DNA Expo 2022

DNA kauppa on järjestänyt Paviljongissa jo useana vuonna valtakunnalliset myyjille suunnatun, DNA Expo-tapahtuman. Tapahtuma kokoaa yhteen osallistujia koulutusseminaariin, kaupalliseen sidosryhmänäyttelyyn sekä rentoon iltajuhlaan.

Paviljongin monipuoliset tilat ja laaja palveluvalikoima soveltuvat erityisen hyvin monikanavaiselle tapahtumalle. Saman katon alta löytyy niin halli- kuin seminaaritilatkin ja ammattilaisia luovista suunnittelijoista näyttelytekniikan rakentajatiimin.

Vuoden 2022 DNA Foorum järjestettiin Paviljongin Wilhelm-salissa, joka toimii erityisen hyvin seminaari- ja koulutustilaisuuksiin.

DNA Expo puolestaan järjestettiin tunnelmallisessa A-hallissa. Näyttelyn tuottamisesta vastasi Paviljongin messutiimi. Näyttelyosastoilla piipahtamisen lomassa A-hallissa nautittiin myös päivän tarjoiluista, aina Aamun startti -aamupalasta iltapäivän etkojen baareista nautittaviin tarjoiluihin. Etkot virittivät osallistujia tulevaan iltajuhlaan, jonka ovet avautuivat viereiseen tilaan Paviljonki Areenalle.

Rentoon yhdessäoloon panostavan iltajuhlan teemaksi valikoitui DNA Surf Party. Näyttävä toteutus rakentui visuaalisen tiimin ja asiakkaan vuoropuhelun kautta mieleenpainuvaksi kokonaisuudeksi, jossa osallistujat pääsivät kokemaan aitoa surffitunnelmaa rantabaareista aurinkovarjoihin ja lokoisan värikkäisiin lounge-alueisiin. Yllätyksellisen illan yhtenä kohokohtana järjestettiin DNA pöytälätkä-turnaus, jonka huikean päälavalla järjestetyn finaalipelin juonsi urheiluselostaja Aleksis Ärje.

”Olemme jo useana vuonna nauttineet Paviljongin erinomaisista puitteista ja palvelusta. Paviljongissa on ollut helppo järjestää toimivia ja näyttäviä tapahtumia. Järjestäjän toiveet on otettu upeasti huomioon ja ne on ylitetty kerta toisensa jälkeen. Olemme voineet luottaa toteutukseen ja sen toimimiseen prosessin suunnittelusta aina tapahtuman toteutukseen. Tilanteita on luovittu hienosti, jopa kesken tapahtuman ja henkilökuntamme on saanut nauttia onnistuneesta tapahtumasta. Voin suositella Paviljonkia tapahtumien toteuttajana sekä ideoijana. Kiitos!” toteaa Jenita Harjula, johdon assistentti, DNA Kauppa Oy.


PANDA 101 – maailman makeimmat juhlat 2021

Orkla Suomi järjesti Paviljongissa marraskuussa 2021 Pandan 101-vuotisjuhlat, joiden vieraina nähtiin makeistalon oma väki. Vastasimme kokonaisvaltaisesti tapahtuman suunnittelusta ja tuottamisesta asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden pohjalta.

Paviljongin joustavat tilat mahdollistivat asiakkaille koronaturvallisen, yksityisen tilan. Ala-aulaan muokattiin oma sisäänkäynti loungetiloineen, vaatesäilytyksineen ja omine vessoineen. Seinien toisella puolella oli tapahtuman aikaan käynnissä useiden tuhansien kävijöiden messutapahtuma, mutta pandalaiset saivat juhlia oman väen kesken.

Tunnelmalliseen A-halliin rakennettiin upeat puitteet, joissa hyödynnettiin mittavasti juhlan logoa ja värimaailmaa. Koska kyseessä oli vuosijuhla, haluttiin myös visuaalisesti tuoda esille yrityksen historiaa. Tämä toteutettiin muun muassa juhlatilaan vievällä kujalla, jonne aseteltiin juhlaa varten digitoituja, kehystettyjä Pandan julisteita menneiltä vuosikymmeniltä. Kattavalla valo- ja av-suunnittelulla varmistettiin tunnelmallinen ja illan mittaan muuttuva juhlamaailma. Yksityiskohtiakaan ei unohdettu; rakensimme asiakkaan uutuusoluelle oman näyttävän ständin, juhlaillallinen nautittiin satojen valolamppuketjujen loisteessa ja kukka- ja vihersomistuksella luotiin juhlavaa tunnelmaa.

Illallinen nautittiin näyttävistä buffeteista, joissa erityisenä yksityiskohtana oli isoilta pannuilta tarjottu pääruoka. Baaripisteistä vieraat saivat perinteisten paperisten drinkkilippujen sijaan juomat heille jaetuilla sirullisilla maksurannekkeilla. Illalla koettiin myös yllätyksellinen laku shotti -tunti, jonka aikana vieraat nauttivat lakuoluesta ja lakushoteista.

Ohjelma koostui perinteisten puheiden ja ruokailun lisäksi yllätyksistä ja yhdessä tekemisestä. Alkuillan livemusiikista vastasi Anna Abreun yllätyskeikka ja juhlavieraat pääsivät luomaan oman Pandan tik tok -tanssin ammattiohjaajan johdattamana. Tapahtumaa varten rakennettu parkettinen tanssilattia ei tyhjentynyt tanssivista pandalaisista ennen kuin valomerkin tultua. Tästä huolen pitivät niin bilebändi kuin spiikkaava ja showtaitonsa huippuunsa hionut dj.

Hyvä tapahtumaa jättää kävijöilleen aina muistijäljen, mutta kaikkea ei laskettu muistin varaan. Ammattikuvaaja taltioi illan ja Photo Booth -piste oli todella suosittu. Tulostetut kuvat sai jokainen vieras mukaansa muistoksi kotiin lähtiessä. Lisäksi Panda-tanssikoulun huipennukseksi kuvattiin Pandan oma tanssivideo.

”Meillä oli tavoitteena järjestää rennot, mutta kuitenkin arvokkaat juhlat 100 vuotiaan Pandan kunniaksi. Paikallisena tapahtumapaikkana Paviljonki oli luontainen valinta, sen ollessa sijainniltaan ideaali niin paikkakuntalaisille kuin muilta paikkakunnilta tuleville. Alun perin huoletti ajatus juhlien järjestämisestä messuhallissa – mietimme pitkään saako tilasta tarpeeksi juhlavan. Huolemme oli kuitenkin täysin turha. Tila koristeluineen, rekvisiittoineen ja tarjoiluineen oli täydellinen. Tila myös taipui moneen – saimme samaan tilaan mahtumaan ruokailun, tanssilattian esiintyjineen, nk loungetilan ja paljon muuta. Oma sisäänkäynti narikkoineen ja wc-tiloineen oli myös loistava, erityisesti ottaen huomioon että juhlat järjestettiin aikana jolloin korona edelleen tiettyjä rajoituksia loi.

Koska juhlia järjestettiin etänä, toivoimme ns avaimet käteen pakettia. Paviljonkin tapahtumatuottaja oli rautainen ammattilainen, jolta onnistui niin esiintyjien kuin koko tilan loihtiminen juhlakuntoon, kaikki pienet yksityiskohdat mukaan lukien. Missään vaiheessa ei tarvinnut huolestua onko asiat kunnossa, vaan pystyimme luottamaan siihen että hommat hoituu sovitusti ja ensiluokkaisesti. Emme voisi olla tyytyväisempiä saamaamme palveluun ja toteutuneisiin juhliin”. Anna Willberg, Marketing Manager, Panda.


Keski-Suomen Yrittäjäjuhla 2021

Keski-Suomen Yrittäjäjuhla on perinteikäs gaalatapahtuma, johon yli tuhatpäinen osallistujajoukko kokoontuu juhlimaan maakunnan yrittäjiä. Juhla on järjestetty useana vuonna Paviljongissa. Koronapandemian keskellä toteutus siirtyi huhtikuussa 2021 Paviljonki Live Studioon, josta tyylikäs juhla striimattiin ajan hengen mukaisesti kotikatsomoihin. Juhla toteutettiin upouuden Paviljonki Live Studion ensimmäisenä virtuaalitoimeksiantona. Tekniseksi operaattoriksi valikoitui Paviljongin pitkäaikainen yhteistyökumppani, esitystekniikkayritys Rajupaja. Käytössä oli Rajupajan oma LiveKatsomo-lähetysalusta.

Pyrkimyksenämme oli luoda pandemiasta huolimatta iloa ja hyötyä tarjoava juhla. Konsepti muuttui isosti, mutta yrittäjät olivat hyvillään, että juhla olosuhteiden sallimissa rajoissa kuitenkin järjestettiin. Paviljonki on ollut luotettava kumppanimme vuodesta toiseen ja oli siten ykkösvaihtoehtomme myös striimatun tapahtuman järjestämiseen. Tekniikka toimi erinomaisesti kaikilla alustoilla skaalautuen ja toteutus myös näytti kiinnostavalta. Lisäksi oli upeaa nähdä, kuinka lähes kaikki yhteistyökumppanimme seurasivat perinteisestä juhlasta virtuaalitoteutukseen. Heilläkin oli selvästi innostusta uudenlaiseen tekemiseen.

Sanna-Mari Jyräkoski, Keski-Suomen Yrittäjät

Monikameratuotanto toteutettiin voimassa olleita koronarajoituksia pilkuntarkasti noudattaen. Studiossa oli mahdollisimman vähän väkeä kerrallaan, lavalla huolehdittiin turvaväleistä ja toteutukseen osallistuneet ihmiset voitiin hajauttaa Paviljongin isoihin tiloihin ilman huolta turhista kontakteista.

Jussi Mäkelä, Rajupaja

Menestyksekkäästi koeponnistetun Paviljonki Live Studion palvelut on paketoitu helposti hahmotettaviksi kokonaisuuksiksi, jotka jäävät osaksi messu- ja tapahtumakeskuksen tarjontaa myös koronan hellittäessä.

Jyväskylän Paviljonki on kompakti kokonaisuus, jonka tilat taipuvat myös Ärräpäivien kaltaisen suurtapahtuman järjestämiseen. Paviljongin tapahtumajärjestäjäpalvelun avulla isokin tapahtuma toteutuu tehokkaasti, ja kävelymatkan päästä löytyy kaikki kokous-, seminaari-, messu- ja juhlatiloista hotelleihin ja ravintoloihin.

Ann-Charlotte Schalin, markkinointijohtaja, R-kioski Oy

Säästöpankin kesäpäivät 2018

Säästöpankin kesäpäivät vietettiin Paviljongissa elokuussa 2018. Kaksipäiväisessä henkilökunnan virkistystapahtumassa oli molempina tapahtumapäivinä reilut 500 osallistujaa. Kesäpäivien Havaiji-teema näkyi voimakkaasti sekä ulkoaktiviteeteissa että iltajuhlissa. Paviljongin ulkoalueiden käyttö mahdollisti monenlaiset ulkoaktiviteetit ja kahden erihenkisen iltajuhlan näyttämönä toiminut Paviljonki Areena koki h-hetkien välillä täydellisen muodonmuutoksen.

Ammattitaitoisella tapahtumajärjestäjällä on iso merkitys juhlan onnistumisessa. Meillä oli onnea, että löysimme tämänvuotiseksi yhteistyökumppaniksemme Jyväskylän Paviljongin. Yhteistyö Paviljongin kanssa oli luotettavaa, osaavaa, luovaa, kuuntelevaa, ystävällistä ja asiakaslähtöistä. Suosittelen lämpöisesti muillekin juhlapaikkaa etsiville!

Tiina Haapakoski viestintäpäällikkö, Säästöpankki Optia