Vuoriklusterin toimijat kokoontuvat 26.−27.10.2022 FinnMateria-messuille luomaan katsauksen kaivosalan nykytilaan, muutoksiin ja mahdollisuuksiin. Kaksipäiväiset messut tarjoavat monipuolista ohjelmaa alaa koskettavista ajankohtaisista aiheista. Messuilla julkaistaan Työ- ja Elinkeinoministeriön tuore kaivosalan toimialaraportti. Kaivosalan tulevaisuusnäkymiä tapahtumassa avaavat myös mm. KeyNote-puhujat Henna Virkkunen, Sirpa Pietikäinen, Pekka Vauramo, Simon Michaux ja Jani Vilenius.

Pohjoismaiden suurin kaivosalan ammattitapahtuma FinnMateria käynnistyy tänään messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä. Kaivosala kokoontuu messuille neljän vuoden tauon jälkeen.

Kaivosalan toimialaraportti julkistetaan messuilla

FinnMateria-messuilla luodaan ainutlaatuisen laaja katsaus alaan. Messuilla julkaistaan Työ- ja Elinkeinoministeriön tuore kaivosalan toimialaraportti. Raportin julkistaa kaivosalan toimialapäällikkö Heino Vasara Lapin Ely-keskukselta.

Mielenkiintoinen paneelitilaisuus − Aiheena mm. akkuteollisuuden mahdollisuudet

Raportin julkistuksen yhteydessä järjestetään paneelitilaisuus ”Geopoliittiset jännitteet ja vaikutus toimialalle”. Paneelikeskustelujen aiheena on mm. akkuteollisuuden mahdollisuudet. Akkuteollisuus tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia Suomelle, ja uusia sovelluskohteita alalla ilmaantuu koko ajan lisää. Suomi on tärkeä toimija Euroopalle, koska pystymme tuottamaan akkumineraaleja, ja jatkossa myös akkumateriaaleja Euroopan tarpeisiin.

KeyNote-puhujat avaavat tulevaisuusnäkymiä

Kaivosteollisuuden tulevaisuusnäkymiä EU:ssa messuilla avaavat europarlamentaarikot ja messujen KeyNote-puhujat Henna Virkkunen ja Sirpa Pietikäinen. Katsauksen alan muutoksiin ja mahdollisuuksiin luovat myös KeyNote-puhujat Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo, Sandvikin tutkimus- ja teknologiajohtaja Jani Vilenius sekä GTK:n apulaistutkimusprofessori Simon Michaux.

Alan tärkeimmät toimijat paikalla

Messuilla kuullaan myös lukuisia muita asiantuntijapuheenvuoroja alan yritysten edustajilta. Lisäksi messuhallissa esittäytyy satoja toimijoita, tuotemerkkejä ja palveluja alan ammattilaisten tarpeisiin. Esittelyssä ovat myös uutuudet, esimerkiksi Volvo Trucks esittelee messuilla täyssähköisen Volvo FMX Electric -nosturiauton ensimmäistä kertaa Suomessa.

Lisätietoa:

− Tiedote: FinnMateria 2022 -messujen teemana vastuullinen muuttuva maailma
− Tiedote: Kaivosteollisuusala kokoontuu 25.-27.10.2022 FinnMateria-messuille Paviljonkiin
− Tiedote: Kaivosalan tulevaisuusnäkymät esillä FinnMateria-messuilla