”Vastuullisuus on tänä päivänä olennainen osa yrityksen toimintaa ja strategiaa. Myös vuoriklusterin on huomioitava vastuullisuus yhä vahvemmin”, sanoo Pekka Suomela Kaivosteollisuus ry:stä.

FinnMateria 2022 ovat Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut.

Messut keräävät kahden vuoden välein vuoriklusteriin kuuluvat organisaatiot verkostoitumaan, tekemään kauppaa sekä keskustelemaan alaa koskevista ajankohtaisista aiheista.

Vastuullisuutta edellytetään joka suunnasta

Tämän vuoden FinnMateria-messujen teemana on vastuullinen muuttuva maailma.

”Paine muuttaa yritystoimintaa yhä vastuullisemmaksi tulee monesta eri suunnasta: mm. yhteistyökumppaneilta, asiakkailta, omistajilta, hallitukselta ja yhteisistä kansainvälisistä tavoitteista”, sanoo FinnMateria 2022 yhteistyökumppaneihin kuuluva Pekka Suomela Kaivosteollisuus ry:stä.

”Paine muuttaa yritystoimintaa
yhä
vastuullisemmaksi tulee monesta
eri suunnasta.”
 

”Jokaisen toimialan ja yrityksen
on asetettava omalle toiminnalleen
sopivat vastuullisuustavoitteet.”


Vastuullisuustavoitteet asetettava itse

Jokaisen toimialan ja yrityksen on asetettava omalle toiminnalleen sopivat vastuullisuustavoitteet.

”Niitä on luonteva johtaa esimerkiksi Kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteista ja Euroopan vihreän kehityksen ohjelmasta. Siinä EU:n tavoitteena on ilmastoneutraalius vuoteen 2050 mennessä.” Esimerkkejä aloitteista, joilla yritykset voivat tukea tämän saavuttamista ovat mm. uusiutuvan energian lisääminen energian käytössä, kestävän kehityksen mukainen raaka-aineiden käyttö ja kestävien tuotteiden suunnittelu.

Lisäksi Suomi pyrkii asettamaan oman tavoitteensa hiilineutraalista maasta vuoteen 2035 mennessä uudistuvan ilmastolain myötä. Sen on tarkoitus astua voimaan heinäkuussa 2022.

”Kestävän kehityksen ja
vastuullisuuden teemoja
ei voi ohittaa.”

 

Kaivostoimiala suunnannäyttäjänä

Suomelan mukaan FinnMateria-messujen vuoriklusteriin kuuluvat toimialat ovat vieneet vastuullisuustavoitteita eteenpäin kukin omalla syklillään.

”Esimerkiksi kaivosteollisuudessa tähän on panostettu jo useita vuosia. Alalle perustettiin kuusi vuotta sitten Kestävän kaivostoiminnan verkosto. Verkostoon kuuluvat yritykset pyrkivät huomioimaan kaivosvastuuperiaatteet toiminnassaan”, Suomela kuvaa.

Vastuullisuus koskettaa koko vuoriklusteria

Hänen mukaansa vastuullinen muuttuva maailma on teema, joka koskettaa kaikkia FinnMateria 2022 -messuille osallistuvia organisaatioita.

”Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoja ei voi ohittaa. Ne ovat jo mukana liiketoimintaa koskevissa arkipäivän keskusteluissa. Enää yrityksissä ei puhuta pelkästään investoinneista, liikevaihdoista tai uusista koneista ja laitteista.”

”Messuilla yrittäjät voivat
vaihtaa vinkkejä ja kokemuksia
vastuullisuuden edistämisestä.”


Vastuullisuus mukaan keskusteluihin

Suomela uskoo, että teema tulee olemaan luonnollisena osana mukana myös keskusteluissa FinnMateria-messuilla.

”Messuilla yrittäjät voivat vaihtaa vinkkejä ja kokemuksiaan vastuullisuuden edistämisestä. On hienoa, että vastuullisuus ei ole päälle liimattua, vaan sen kehittämiseen on aito tahto. Yritysten toiminnalla on suuri yhteisvaikutus.”

Tule mukaan messuille

Koko vuoriklusterin erikoismessut FinnMateria 2022 pidetään tänä vuonna 25.−27.10.2022 Paviljongissa neljän vuoden tauon jälkeen.

Älä missaa näitä alan johtavia erikoismessuja − Merkitse päivämäärät jo nyt kalenteriisi! Tutustu tämänhetkiseen näytteilleasettajalistaan.

Haluaisitko kuulla lisää?

Pohditko, kannattaisiko yrityksesi osallistua FinnMateria-messuille? Ota meihin yhteyttä, niin kerromme tarkemmin myynti- ja markkinointipotentiaalista messuilla!

Ota yhteyttä