FINNMATERIA-MESSUJEN KeyNote-puhujina europarlamentaarikot, liike-elämän ammattilaiset ja huippututkijat

 


Suomen vuoriklusterin toimijat ja ammattilaiset kokoontuvat 25.−27.10.2022 FinnMateria-messuille Paviljonkiin luomaan katsauksen kaivosalan nykytilaan ja tulevaisuuteen. FinnMateria-messuilla kuullaan lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja alan polttavista teemoista. Kaivosteollisuuden tulevaisuuden näkymiä KeyNote-puhujina avaavat mm. europarlamentaarikot Henna Virkkunen ja Sirpa Pietikäinen, Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sekä GTK:n apulaistutkimusprofessori Simon Michaux.

FinnMateria-messut on Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen ammattitapahtuma, joka järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa, Jyväskylässä. FinnMateria on alan merkittävin kohtaamis- ja verkostoitumispaikka ja tapahtuma järjestetään kahden vuoden välein. Vuonna 2018 messuille osallistui noin 130 näytteilleasettajaa ja noin 3000 kävijää.

Messuilla luodaan katsaus alan nykytilaan ja tulevaisuuteen

Pohjoismaiden johtavana tapahtumana FinnMateria-messut tarjoavat ainutlaatuisen laajan kokonaisuuden ajankohtaista tietoa, teknologiaa ja kontakteja. Messuhallissa esittäytyy satoja toimijoita, tuotemerkkejä ja palveluja alan ammattilaisten tarpeisiin.

Myös FinnMateria-messujen ohjelma on monipuolinen ja KeyNote-puhujien lisäksi tapahtumassa kuullaan lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja alan polttavista teemoista. Niissä tarkastellaan niin kaivosalan nykytilaa ja tulevaisuutta kuin kaivosalan merkitystä ja kestävää kehitystä. Asiantuntijapuheenvuoroissa luodaan myös katsaus vastuullisiin energiaratkaisuihin ja teknologioiden hyödyntämismahdollisuuksiin.

FinnMateria 2022 messujen sisäänpääsy on veloitukseton rekisteröitymällä kävijäksi.

FinnMateria 2022 messujen sisäänpääsy on veloitukseton rekisteröitymällä kävijäksi. Rekisteröityminen tapahtumaan on auki www.finnmateria.fi sivuilla. Media voi akkreditoitua tapahtumaan tästä linkistä.

Messujen KeyNote-puheenvuorojen aiheet ja asiantuntijapuhujat ovat:

Kaivosteollisuus muutospaineessa – kuinka vastaamme?             
Toimitusjohtaja Pekka Vauramo, Metso Outotec Finland Oy
Aika:
Ke 26.10.2022 klo 12
Paikka:
FinnMateria-lava, Paviljonki Jyväskylä

Pekka Vauramo on toiminut Metso Outotec Oyj:n toimitusjohtajana vuodesta 2020. Vauramo nimitettiin Metson toimitusjohtajaksi 2018. Ennen Metsoa hän toimi Finnairin toimitusjohtajana 2013-2018 ja sitä ennen useissa johtotason tehtävissä Cargotecissa (2007-2013). Koulutukseltaan Vauramo on kaivostekniikan diplomi-insinööri, joka uransa aiemmissa vaiheissa toimi yli 20 vuotta alalla mm. Sandvikin, Tamrockin sekä Outokummun palveluksessa.

Kaivosteollisuuden merkitys ja rooli sähköistymisprosessissa EU:ssa
Europarlamentaarikko Henna Virkkunen
Aika:
To 27.10.2022 klo 12
Paikka:
FinnMateria-lava, Paviljonki Jyväskylä

Henna Virkkunen on toisen kauden europarlamentaarikko. Hän kuuluu parlamentin suurimpaan poliittiseen ryhmään, keskustaoikeistolaiseen Euroopan kansanpuolueeseen.

Virkkunen on teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta ITRE:n ja liikenne- ja matkailuvaliokunta TRAN:in. Euroopan parlamentissa Virkkusen työn painopisteinä ovat olleet mm. kasvun ja työpaikkojen luominen, pk-yrittäjyyden tukeminen, energiaunionin rakentaminen, kestävän ilmastopolitiikan edistäminen, digitaalisten sisämarkkinoiden vauhdittaminen ja innovaatioiden edistäminen.

Virkkunen on EPP-ryhmän SME Circle-verkoston toinen puheenjohtaja. Ryhmä tarkastelee EU-lainsäädäntöä pk-sektorin näkökulmasta. Virkkunen on entinen opetusministeri, kunta- ja hallintoministeri sekä liikenneministeri.

Kaivosteollisuus, kestävä kehitys ja ympäristö EU:ssa
Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen
Aika:
Ke 26.10.2022 klo 13
Paikka:
FinnMateria-lava, Paviljonki Jyväskylä

Sirpa Pietikäinen aiemmin kansanedustaja ja ympäristöministeri (EPP-ryhmä parlamentissa, kokoomus), on pitkän linjan europarlamentaarikko, tällä hetkellä mm. talous- ja raha-asioiden valiokunnan jäsen ja ympäristövaliokunnan varajäsen. Pietikäinen on koko parlamenttiuransa ajanut talous- ja ympäristönäkökohtien yhdistämistä. Hän on tunnettu niin kiertotalous-, kuin kestävän rahoituksen aloitteiden alullepanijana ja valmistelijana Euroopan parlamentissa.

Minerals are new oil (presentation in English)
Apulaistutkimusprofessori Simon Michaux, GTK
Aika:
To 27.10.2022 klo 13
Paikka:
FinnMateria-lava, Paviljonki Jyväskylä

Simon Michaux works as an Associate Professor of geometallurgy at the Geological Survey of Finland (GTK) in KTR, the Circular Economy Solutions Unit.  Basic degree Bach App. Sc in Physics and Geology, Phd in Mining Engineering from JKMRC University of Queensland.  Work experience 18 years the JKMRC in mining industry research and development, 12 months at Ausenco in the private sector, 3 years in Belgium at the University of Liege researching Circular Economy and industrial recycling.  Work experience in Finland has been at GTK has been in the Minerals Intelligence in the MTR unit, before joining the KTR. Mineral processing and geometallurgy being developed. Long term objectives include the development and transformation of the Circular Economy, into a more practical system for the industrial ecosystem to navigate the twin challenges of the scarcity of technology minerals and the transitioning away from fossil fuels.

Lisätietoa:

− Tiedote: FinnMateria 2022 -messujen teemana vastuullinen muuttuva maailma
− Tiedote: Kaivosteollisuusala kokoontuu 25.-27.10.2022 FinnMateria-messuille Paviljonkiin