Pohjoismaiden suurin sähköalan messutapahtuma, Sähkö Valo Tele Av 2024, käynnistyy keskiviikkona 7.2. ja jatkuu aina perjantaihin asti messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa.

Sähkömessut kokoaa yhteen alan yritykset, järjestöt sekä nykyiset ja tulevat ammattilaiset. Näyttelypaikat myytiin loppuun ennätysajassa ja mukana on yli 250 näytteilleasettajaa, jotka edustavat laajasti koko alaa.

Sähköistymisen merkitys yhteiskunnassa kasvaa, ja se on noussut ratkaisevaksi tekijäksi edetessämme kohti kestävää kehitystä ja hillitessämme ilmastonmuutosta. Tämän keskiössä on muun muassa liikenteen sähköistyminen, energiamurros, sähkön kulutusjousto ja älykkäät ohjausjärjestelmät. Nämä kaikki teemat ovat vahvasti edustettuina messuilla niin ohjelmassa kuin yritysten osastoilla.

Ajankohtaiset aiheet ovat esillä Sähkömessujen keynote-puheenvuoroissa. Liikenteen sähköistymistä omissa puheenvuoroissaan avaavat Kempowerin Timo Kenttälä, Autotuojat ja -teollisuus ry:n Tero Kallio ja sähköturvallisuusasiantuntija Vesa Linja-aho.

Sähköistymisen myötä tekoäly ja kyberturvallisuuden teemat ovat nousseet merkittäviksi aiheiksi. Näihin näkökulmaa antaa With Securen Mikko Hyppönen. Messuilla kuullaan myös Granlundin Asta Auteloa, joka on pitkän linjan energiajohtamisen osaaja ja vaikuttaja. SAMKin Marko Ylinen puolestaan avaa puheenvuorossaan aurinkosähköjärjestelmän asennuksen mahdollisuuksia ja haasteita.

Tutustu messujen ohjelmaan

Tapahtuman kävijäkunta koostuu monipuolisesti sähköalan osaajista aina urakoitsijoista ja suunnittelijoista eri osa-alueiden asiantuntijoihin ja yrityspäättäjiin. Yhteiskunnan sähköistymisen myötä messujen teemat koskettavat yhä useampaa toimialaa ja tapahtumassa on tarjontaa myös esimerkiksi teollisuuden ja kiinteistöalan ammattilaisille. Sähköisestä liikenteestä kiinnostuneille Sähkömessut tarjoaa mahdollisuuden tutustua sähköautouutuuksiin sekä nykyiseen ja tulevaan latausinfraan.

”Keskellä alan nopeaa muutosta Sähkömessut on säilyttänyt merkityksensä alan tärkeimpänä kohtaamispaikkana jo neljän vuosikymmenen ajan. Messut tarjoaa erinomaisen tilaisuuden verkostoitumiseen ja kokonaiskuvan päivittämiseen alan uutuuksista, teknologiasta ja toimijoista”, kertoo Sähkömessuista vastaava myyntijohtaja Hannu Mennala.

Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy rekisteröitymällä kävijäksi paikan päällä tai ennakkoon Sähkömessujen verkkosivuilla.