Pohjoismaiden suurin sähköalan ammattitapahtuma Sähkö Valo Tele Av 2022 -messut pidetään jälleen Jyväskylässä 7.−9.9.2022. Joka toinen vuosi järjestettävä suurtapahtuma keräsi vuonna 2020 yhteen lähes 300 näytteilleasettajaa ja yli 13 000 kävijää.

Tälläkin kertaa Paviljonki tarjoaa juuri sitä Jyväskylän henkeä, josta tapahtuma tunnetaan.

− Messutapahtumalle on selkeästi kysyntää ja sitä on odotettu malttamattomana. Näyttelyosastot on tuttuun tapaan myyty loppuun, kertoo tapahtumasta vastaava myyntijohtaja Ilari Tervakangas Jyväskylän Messuilta.

Sähköalalla työtahti ja kehitysvauhti ovat pysyneet kovina myös viime vuodet. Tämä tulee näkymään näyttelyhalleissa niin uusina teknologiaratkaisuina kuin yrityksinä.

− Päivittyneeseen messukattaukseen kannattaa tulla tutustumaan, sillä yhteiskunnan sähköistyminen aina vain kiihtyy. Nykyisille ammattilaisille pysyminen kehityksen etulinjassa on välttämätöntä. Uudet alalle tulijat saavat puolestaan tuoreen kokonaiskuvan sen tarjoamista mahdollisuuksista, hän sanoo.

Sähkö Valo Tele Av 2022 -messut tarjoavat jälleen ainutlaatuisen laajan kokonaisuuden ajankohtaista tietoa, teknologiaa ja kontakteja. Halleissa esittäytyy satoja toimijoita, tuotemerkkejä ja palveluja alan ammattilaisten tarpeisiin.

Opiskelijat ovat alalle tärkeitä messuvieraita, ja yritykset valmistautuvat ottamaan heidät vastaan erityisellä Opiskelijoiden messupolulla.

Ohjelmalavalla nostetaan esiin ajankohtaisimpia aiheita aurinkosähköjärjestelmistä liikenteeseen ja kiinteistöautomaatiosta uusiin standardeihin. Esimerkkejä puhujista ovat Aalto yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll sekä Helsingin kaupungin johtava energia-asiantuntija Jarno Kalevi Härkönen.