Ohjeistus on päivitetty 31.8.2020.

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki haluaa varmistaa asiakkailleen mahdollisimman turvallisen tapahtumaosallistumisen. Noudatamme tarkasti viranomaisohjeita. Paviljonki on rakennettu suuria yleisötilaisuuksia varten, ja meillä on pitkä kokemus tapahtumien järjestämisestä. Hygieniatasomme ja -osaamisemme on jo lähtökohtaisesti korkea.

Ohjeistuksella pyritään minimoimaan kaikki kävijöihin, järjestäjiin, henkilökuntaan, yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin kohdistuvat terveysriskit.

Ohjeissa huomioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamat koronavirustartuntojen ehkäisemisohjeet ja AVIen määräykset. Aluehallintovirastot ovat tällä hetkellä linjanneet, että syyskuussa saa järjestää yli 50 hengen tapahtumia, kun THL:n ohjeita noudatetaan. Tapahtumien enimmäisosallistujamääriä ei ole päätöksissä rajoitettu. (AVIn tiedote 24.8.2020)

Tapahtumien turvallisuutta lisätään seuraavin toimenpitein:

Käsien desinfiointi
Käsien desinfiointiainepisteitä sijoitetaan sisäänkäynteihin, auloihin ja hallien välisiin tiloihin. Lisäksi käsidesiä on saatavilla kaikissa kokoustiloissamme, wc-tiloissa sekä ravintoloissa ja kahviloissa.

Kasvosuojat ja kertakäyttökäsineet
Meillä on saatavilla asiakkaidemme käyttöön kasvosuojia ja kertakäyttökäsineitä. Myyntipisteitä voi tiedustella henkilökunnalta. Kasvosuojien käytössä suosittelemme noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia. Huomioithan, että myös asiakaspalvelijoillamme on halutessaan mahdollisuus kasvosuojien käyttöön.

Saniteettitilat
Käytettävissä on runsaasti turvavälimerkinnöin varustettuja wc-tiloja eri puolilla Paviljonkia. WC-tiloja siivotaan ja desinfioidaan useasti päivän aikana (wc-istuimet, pesualtaan, hanat). Tiloissa on koko ajan käytössä käsien desinfiointiainetta ja saippuaa. WC:n jonotusalueille merkitään selkeästi turvavälit.

Siivous ja desinfiointi
Varautumiseemme kuuluu tehokas yhteistyö siivouskumppanimme kanssa. Hygieniakoulutuksen saaneet siivoojamme tarkistavat tilat päivän aikana useasti. Mm. palvelutiskit, vaatesäilytystiskit, porraskaiteet sekä hissin ja maksupäätelaitteiden näppäimistöt desinfioidaan säännöllisesti. Tehokas ilmastointi ja korkeat hallitilat parantavat turvallisuutta.

Ravintolat ja kahvilat
Ravintolakumppanimme noudattaa tarkoin viranomaisten ravintola- ja kahvilatoiminnalle antamia suosituksia. Ravintoloissamme on mahdollisuus käsien desinfiointiin. Tiloissa huolehditaan turvaväleistä ja pintoja puhdistetaan ja ottimia vaihdetaan tihennetysti.

Kävijöiden ohjeistus
Sisääntulotiloissa muistutetaan, että Paviljonkiin voi tulla vain täysin oireettomana. Yleiset tilat merkitään selkein turvavälitarroin, käsienpesuohjeistuksin, yskimis- ja aivastamisetiketistä ja kättelyn välttämisestä muistuttaen, opastetauluin sekä videoiden avulla. Viestimme turvallisuudesta myös etukäteen nettisivuilla ja somekanavissa, joten kävijät voivat tutustua niihin jo ennakkoon. Koulutettu henkilökuntamme opastaa ja neuvoo paikan päällä kaikessa.

Sähköinen asiointi
Ohjaamme asiakkaita sähköiseen asiointiin. Yleisömessuliput voi ostaa ennakkoon Lippupisteen verkkokaupasta ja ammattitapahtumiin voi rekisteröityä ennakkoon netissä. Kassoilla, narikassa ja ravintoloissa suosittelemme maksukortin käyttöä käteisen sijaan ja lähimaksua, jolloin välttyy koskettamasta maksupäätelaitetta.

Kävijähallinta ja turvaetäisyydet
Sisällä olevien ihmisten määrää säädellään viranomaisten määräysten mukaisesti. Kävijöiden sisäänpääsyä voidaan porrastaa ja vierailuaikaa rajoittaa tarvittaessa. Kävijöiden jakautuminen tiloihin ja turvavälien noudattaminen varmistetaan kiertävän henkilökunnan avulla. Mahdollisissa jonotuspaikoissa kuten sisäänkäynneillä, naulakoilla, ravintoloissa ja kahviloissa on selkeät turvavälimerkinnät sekä normaalia enemmän turvallisuushenkilökuntaa. Messuhallien käytävät ovat riittävän väljät ja turvavälimerkein merkittyjä. Kävijöiden liikkumista ohjataan opastetuin kulkusuunnin.

Kokoustilat kalustetaan väljemmin turvavälien edellyttämällä tavalla.

Konserttisalissa yleisö ohjataan saliin porrastaen penkkiriveittäin. Paikkojen sijoittelussa huomioidaan riittävä ja tarvittava turvaväli, jolloin myös paikkanumerot muuttuvat. Pyydämme asiakkaita saapumaan paikalle ajoissa, välttääksemme ruuhkat aulapalvelussa ja sisäänkäynneillä. Pyrimme pidentämään väliaikaa, välttääksemme ruuhkat wc- ja ravintolatiloissa. Henkilökuntamme opastaa ja ohjeistaa paikan päällä kulkusuunnista sekä muista turvajärjestelyistä.

Hissi
Paviljongin hissiin voi mennä 2 henkilöä kerralla. Hissinkäytön vaihtoehtona on mahdollisuus käyttää portaita. Porraskaiteita puhdistetaan tehostetusti.

Ensiapu
Paviljonkiin voi tulla vain täysin oireettomana. Isommissa tapahtumissa on tapahtumakohtaisesti ensiapupiste, jonka henkilökunta tietää miten toimia, jos joku epäilee saaneensa koronatartunnan.

Henkilökunnan suojaaminen
Palvelutiskeille tulee mahdollisuuksien mukaan läpinäkyvät pleksisuojukset. Henkilökunnan käytössä on kasvosuojaimia ja heillä on mahdollisuus käsien desinfiointiin.

Koulutus
Henkilökunta ja yhteistyökumppanit koulutetaan ja sitoutetaan tehostettuihin pandemiaa ehkäiseviin toimenpiteisiin. Turvaohjeistuksesta viestitään tehostetusti ja monikanavaisesti kaikille sidosryhmille.

Koronavilkku
Suosittelemme kaikkien vieraidemme käyttävän Koronavilkkua, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottamaa sovellusta, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

Lue lisää ja lataa sovellus koronavilkku.fi