Aikataulut tulossa pian.

Valmisteluaika:

Messut avoinna:
to 10.4.2025

Messutoimisto palvelee näytteilleasettajia huoltoajan sekä näyttelyn aikana.

Purkaminen:

Yhdessä teemme onnistuneen tapahtuman!

Markkinointimateriaalit

Lisäämme tähän lähempänä tapahtumaa Digiturvallisuusmessujen logot sekä valmiit markkinointibannerit ja banneripohjat, joita voitte käyttää omien materiaalien tekemiseen. Käytä materiaaleja hyödyksi ja kerro verkostollenne osallistumisestanne messuille.

Paviljonki Screen

Tarjoamme Digiturvallisuusmessujen näytteilleasettajille mahdollisuutta ostaa messupäivän ajaksi edullisesti lisänäkyvyyttä Paviljongin isolta ulkoscreeniltä.
Hinta 230 € + alv. / messupäivä.

Messupäivän ajaksi screen on varattu ainoastaan Paviljongin tapahtumien ja Digiturvallisuusmessujen käyttöön, joten takaamme hyvän näkyvyyden!
(Mainoskierto max. 1,5 min, esitystiheys vähintään 30 x tunnissa). HUOM! Paikkoja rajoitetusti.

Mikäli olette kiinnostuneet pidemmästä näkyvyydestä screenillä, tarjoamme sitä ao. hintaan. Näkyvyys aloitetaan siten, että sisältää myös messupäivän näkyvyyden.
• 450 € + alv. / 1 vko
• 810 € +alv / 2 vko

Varaukset ja lisätiedot hanna.kiilamaa@paviljonki.fi

Sosiaalinen media

Ota Digiturvallisuusmessujen LinkedIn-kanava seurantaan!

Jaamme mielellämme näytteilleasettajien somesisältöjä koskien esim. tuoteuutuuksia, työmahdollisuuksia tai osastolla tapahtuvaa ohjelmaa. Tägää meidät @digiturvallisuusmessut tai laita materiaali (kuvat ja tekstiosuudet) suoraan meille niin julkaisemme sen. Lähetä materiaalit sähköpostilla osoitteeseen: hanna.kiilamaa@paviljonki.fi.

Muihin kanaviin (Facebook, Instagram), joissa Digiturvallisuudella ei ole omaa kanavaa, voitte tägätä @paviljonki ja @jyväskylänmessut

Asiakaskutsut

Kaikki näytteilleasettajat ovat saaneet tunnukset Paviljonki näytteilleasettajaportaaliin sekä käyttöohjeet järjestelmän käyttöön. Paviljonki Näytteilleasettajaportaalin käyttö mahdollistaa yritys- ja henkilökohtaisten asiakaskutsujen helpon luomisen, lähettämisen sekä seurannan.

Paviljonki Näytteilleasettajaportaaliin sisältyy myös mobiilisovellus, Paviljonki Exhibitor App. Sovellus toimii messujen aikana sähköisenä kävijäskannerina – skannaa asiakkaan tiedot järjestelmään ja tee muistiinpanoja jälkimarkkinointia varten. Sovelluksessa toimii näytteilleasettajaportaalin tunnukset ja samoilla tunnuksilla on mahdollista kirjautua usealle laitteelle samanaikaisesti.

Paviljonki-portaalin käyttöohjeet

Mahdollisuuksien seinä

Mahdollisuuksien seinällä voit ilmoittaa yrityksesi tarjoamia uramahdollisuuksia, kuten avoimia työpaikkoja, harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyöaiheita. Voit toimittaa hakuilmoitukset Paviljonki Infoon tai mahdollisuuksien seinälle ennen tapahtuman alkua.

Mediatiedotteet

Voitte toimittaa medialle tarkoitetut tiedotteenne meille etukäteen, lisäämme ne Digiturvallisuusmessujen verkkosivuille.

Paviljonki-näytteilleasettajaportaalissa voitte tehdä näytteilleasettajakorttinne, kutsua asiakkaita sähköisesti messuille ja seurata kutsuttujen rekisteröitymistä.

Lähetämme teille erillisessä sähköpostiviestissä tunnukset ja ohjeet Paviljonki-näytteilleasettajaportaaliin. Paviljonki-näytteilleasettajaportaalin käyttäjätunnus on henkilökohtainen ja lähetetään vain sopimuksessa olevalle ensisijaiselle yhteyshenkilölle. Samalla tunnuksella voi kirjautua järjestelmään useampi henkilö. GDPR-lainsäädännön vuoksi emme näe teille lähetettäviä tunnuksia.

Mikäli sinulla on ongelmia tunnusten kanssa, niin olethan yhteydessä noora.bragge@paviljonki.fi

Samoilla tunnuksilla kirjaudutaan myös järjestelmään kuuluvaan Paviljonki Exhibitor App -sovellukseen. Sovelluksella voitte skannata ja tallentaa osastolla vierailleiden kävijöiden tunnistekorttitiedot omaan portaaliinne. Paviljonki Exhibitor App on ladattavissa veloituksetta Google Play Storesta sekä AppStoresta.

Tarkemmat tiedot järjestelmän toiminnasta ja tietosuoja-asioista löydät ohjeesta alta.

Ohje: Paviljonki-näytteilleasettajaportaali ja Exhibitor App

Näytteilleasettajakortit toimivat kulkulupana koko tapahtuman ajan, ensimmäisestä rakennuspäivästä viimeiseen purkupäivään. Rakentaja-/purkajakortit on tarkoitettu lähinnä ulkopuolisille rakentajille ja ne oikeuttavat liikkumiseen alueella vain rakennus- ja purkuaikoina.

Näytteilleasettajakortit tulostetaan itse Paviljonki -näytteilleasettajaportaalista. Olemme lähettäneet sopimuksen yhteyshenkilölle sähköpostilla tunnukset ja ohjeet palveluun. Tunnistekortti tulostetaan ja se tulee muistaa ottaa mukaan!

Muovitaskut ja kaulanauhat saatte myös infopisteestä.

XL ja L-osastoille on varattu tietoiskuaika ohjelmalavalla. Tietoiskut alkavat 15 minuutin välein. Suosittelemme 10 minuutin puheosuutta ja 1-2 lyhyttä yleisökysymystä.

Tietoiskut julkaistaan messujen www-sivuilla ohjelmaosiossa.

Messujen yhteydessä voitte järjestää myös omia asiakastilaisuuksia. Paviljongissa on useita luentosaleja, kokous- ja ryhmätyötiloja 10-100 henkilölle sekä muuntuva 1200 hengen auditorio. Tarjoilut onnistuvat sekä varattuun tilaan että pääravintolaamme, pienistä kokouskahvituksista isoihin illallisiin. Tilaesittelystä löydätte tietoja tiloistamme.

Messut järjestetään Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä. Jyväskylä on neljän valtatien risteyksessä, joilta löytyvät opasteet Paviljonkiin. Sisäänajo pääoville Rantaväylältä (E 63) Satamakadun kautta Paviljonki 1 -opasteiden mukaan. Bussit ja junat saapuvat Jyväskylän Matkakeskukselle, josta on ylikulkusilta suoraan Paviljongin pääsisäänkäynnille.

Rakentamis- ja purkuaikana tarjoamme veloituksettoman pysäköinnin alueella P3 (paikkoja on kuitenkin rajoitetusti). Rakentamis-/purkuajan pysäköintikortit saatte päiväkohtaisesti alueen valvojilta näytteilleasettaja- tai rakentajakorttia näyttämällä, emme lähetä pysäköintikortteja etukäteen. Paviljongin pysäköintialueet ovat kaupungin pysäköinninvalvonnan alaisia, joten pysäköintikortti on laitettava selvästi näkyviin auton tuulilasiin rakennus- ja purkuaikoina.

Päiväpysäköinti Paviljonki P-3 alueella maksaa 10 € sis. alv päivältä. Parkkihalleissa pysäköinti on Jyväs-Parkin hinnaston mukaan.

P-3 -alueelta pääsee sisään messualueelle huolto-ovesta B.2.

Messuaikana pysäköinti on maksullista kaikilla alueilla ja se maksetaan suoraan automaatteihin tai alueen valvojille.

Paviljongilla on kaksi pysäköintitaloa, P-Paviljonki 1 (sisäänkäynti Satamakadulta) ja P-Paviljonki 2 (sisäänkäynti Uno Savolan kadulta). Kaupungin alueella, kävelymatkan päässä Paviljongista on myös runsaasti tilaa kaupungin P-taloissa.

Suosittelemme näytteilleasettaja pysäköimään P-3-alueelle tai hotellien pysäköintipaikoille, jotta saamme mahdollisimman paljon tilaa messukävijöille.

Katso Paviljongin ohjeet saapumisesta ja pysäköinnistä

Food&Events Tapahtumaravintolat vastaa Paviljongin ravintolapalveluista ja palvelee teitä monipuolisella osastotarjoiluvalikoimallaan.

Voitte tilata kätevästi osastotarjoiluja ennen messuja. Ennakkotilaukset tulee tehdä viimeistään seitsemän päivää ennen messuja.

Myyntipalvelumme auttaa mielellään, jos teillä on kysyttävää!

Tilaukset ja yhteydenotot: +358 40 522 9994 / myynti.paviljonki@restel.fi

Näytteilleasettajien taukotilassa voi käydä levähtämässä ja vaikka lukaisemassa päivän lehdet tai lukemassa sähköpostin netin kautta.

Messutoimisto eli Lutakon aukion info palvelee koko tapahtuman ajan. Sieltä voi vuokrata ripustuskoukkuja sekä ostaa mattoteippiä ja silikonitarroja seiniin kiinnitystä varten. Lutakonaukion aulasta saatte myös maksullisen kopiointipalvelun.

Mikäli lähetätte tavaraa postin kautta, toimitusosoite on
Paviljonki / Tapahtuman nimi
Näytteilleasettaja / osastonumero
Näytteilleasettajan yhteyshenkilö / puhelinnumero
Lutakonaukio 12
40100 Jyväskylä

Tavarantoimitukset messuhalliin (kuljetusyhtiö):
Paviljonki / Tapahtuman nimi 
Näytteilleasettaja / osastonumero
Näytteilleasettajan yhteyshenkilö / puhelinnumero
Lutakonaukio 12 / huolto-ovi B.2.
40100 JYVÄSKYLÄ

Lähetyksiin on merkittävä selvästi vastaanottaja sekä osastonumero.

Lattiat

A-hallissa lattia on maalattua asfalttia.

B1, C1, C2 ja D -halleissa lattia on maalattua betonia.

B2-hallissa lattia on käsiteltyä betonia.

Nastarenkailla ajoa rajoitetaan kaikissa halleissa tapahtuma-kohtaisesti.

Mikäli osaston lattiaa korotetaan yli 12 cm, on avoimet sivut porrastettava tai niihin on rakennettava kaide.

Hallien lattiaan voi kiinnittää vain sellaisella teipillä, joka irtoaa lattiasta jälkiä jättämättä. Kiinnityksiin suosittelemme Eurocel 704- tai ominaisuuksiltaan vastaavaa teippiä. Eurocel 704 -teippiä voi etukäteen tilata Jyväskylän Messut Oy:n näyttelytekniikalta tai ostaa Paviljongin messutoimistosta. Näytteilleasettaja tai osaston rakentaja vastaa teippien poistosta.  Mikäli kiinnittämisessä käytetään teippejä, joiden poistaminen rikkoo lattian maalipinnan tai jättää jälkiä, veloitamme korjaus- / siivouskulut näytteilleasettajalta tai osaston rakentajalta.

Seinät

Hallien seiniin on kaikenlainen kiinnittäminen kielletty.

Seinäelementtien maalaaminen ja niihin liimaaminen on kielletty. Runkoprofiileihin voi kiinnittää somistusmateriaaleja ripustamalla. Seinälevyihin voi kiinnittää somistus-materiaaleja toimivilla tarroilla, esim. Pro Contact tai Powertrips sekä huopapintaisiin seinälevyihin myös somistusneuloilla. Silikonitarroja voi ostaa messutoimistosta.

Näytteilleasettajan on itse poistettava kiinnitetyt materiaalit elementeistä ennen osaston purkamista.

Pilarit

Osaston sisällä olevien hallin pilareiden ympärille saa rakentaa. Jos pilarin yhteydessä on sähkökeskus, vesipiste tms., kulkuyhteys näihin on ehdottomasti säilytettävä.

Itse pilareihin tai hallin muihin rakenteisiin (katto ja seinät) ei saa kiinnittää mitään.

Lisätietoja pilarien mitoista saa hallimestarilta.

Rakenteiden- ja kalusteiden vuokrausehdot Vuokrarakenteiden ja –kalusteiden hintaan sisältyy vuokra, pystytys, messuaikainen huolto, purkaminen ja kuljetukset Jyväskylän Paviljongissa. Vuokrarakenteet soveltuvat ainoastaan sisäkäyttöön. Somistusmateriaalit voidaan kiinnittää seinäelementteihin ripustuskoukuilla ja huopapintaisiin seinälevyihin myös somistusnauloilla.

Näytteilleasettajan on itse poistettava kiinnitetyt materiaalit elementeistä ennen osaston purkamista.

Näytteilleasettaja sitoutuu korvaamaan kadonneet tai vaurioituneet rakenteet ja kalusteet niiden täydestä arvosta.

Näytteilleasettajat tai tapahtumanjärjestäjät vastaavat vuokraamansa alueen rakentamisesta sekä turvallisuusasioista. Jyväskylän Messut Oy valvoo tapahtuman turvallisuutta ja ohjeiden noudattamista. Näytteilleasettaja on velvollinen tutustumaan yleisohjeisiin ja tiedottamaan messuosaston rakentamista koskevat säännöt ym. osastonsa suunnittelijoille, rakentajille ja purkajille. Ohjeista poikkeaminen on sallittu vain Jyväskylän Messut Oy:n kirjallisella suostumuksella. Varaamanne tilan sijainti selviää sopimusvahvistuksen mukana toimitetusta kartasta.

Näytteilleasettaja ei saa ilman naapuriosastonsa kanssa erikseen tehtyä sopimusta käyttää hyväkseen toisen näytteilleasettajan rakentamia seiniä.

Näkyvissä olevien rakenteiden, somisteiden yms. on oltava siistejä ja koko näyttelyn ajan moitteettomassa kunnossa. Tapahtuman rakentamis- ja purkuaikataulut sekä aukioloajat ilmoitetaan näytteilleasettajien ohjeissa. Poikkeavat rakennus- ja purkuajat ovat maksullisia ja niistä on sovittava erikseen kirjallisesti. Päivittäisen aukioloajan jälkeen on huoltoaikaa yksi (1) tunti (jos ei toisin ole sovittu), sen jälkeen on kaikkien poistuttava halleista.

Palveluiden tilausaikataulu ilmoitetaan palvelumateriaalissa. Tilauksia voi tehdä vielä määräajan jälkeen, jos tuotteita on saatavilla, mutta palveluista veloitetaan korotettu maksu. Osastojen rakentaminen ja tuotteiden esittely tulee toteuttaa siten, ettei siitä aiheudu häiriötä ja/tai vaaraa muille osastoille tai yleisölle.

Messualueen kiinteää tai irtainta omaisuutta ei saa vahingoittaa ja näytteilleasettaja on korvausvelvollinen aiheuttamastaan vahingosta.

Ripustaminen on mahdollista ja siitä on sovittava etukäteen. Ripustuspisteet asentaa aina Jyväskylän Messut Oy.  Ripustamiseen saa käyttää vain viranomaisten hyväksymiä välineitä. Jyväskylän Messut Oy pidättää oikeuden hylätä ripustusrakenteet, kunnes ripustaminen täyttää turvallisuus-normit.

Kone tai turvakomponentti, joka ei täytä koneiden turvallisuudesta annetun päätöksen vaatimuksia, saadaan asettaa näytteille messuilla, näyttelyissä, esittelyissä ja muissa sellaisissa tilaisuuksissa, jos näkyvässä merkissä selvästi ilmoitetaan, että kone tai turvakomponentti ei ole vaatimusten mukainen eikä se ole saatavana, ennen kuin kone tai turvakomponentti on saatettu vaatimusten mukaiseksi. Esittelyn aikana on toteutettava riittävät toimenpiteet henkilöiden turvallisuuden varmistamiseksi. (Valtioneuvoston päätös 1314/94)

Raskaat näyttelyesineet

Jos näyttelyesineiden aiheuttama kuormitus ylittää 1 000 kg / m2 tai ajoneuvon paino 15 000 kg, on sijoittelusta aina sovittava erikseen hallimestarin kanssa.

Autolla ajo halliin on sallittua vain tavaroiden kuljettamista varten. Kun tavarat on purettu tai lastattu, autot on viipymättä poistettava hallista. Autojen tyhjäkäynti hallissa on kielletty. Nastarenkailla ajoa rajoitetaan kaikissa halleissa tapahtuma-kohtaisesti.

Hallin sisätiloissa suositellaan käytettäväksi ilmalla täytettyjä ilmapalloja. Kaasulla täytettyjen pallojen käytöstä on ilmoitettava viikko ennen tapahtumaa hallimestarille. Suosittelemme, että asiakkaille jaettavissa palloissa käytetään painoja. Karanneet ilmapallot poistetaan päivittäin näytteilleasettajan kustannuksella tuntityönä.

Turvatarkastus

Jyväskylän Messut Oy suorittaa turvatarkastuksen viranomaisten kanssa ennen jokaista tapahtumaa.

Paloturvallisuus

Osastojen väliin tai osastojen ja seinien väliin jääviä alueita ei saa paloturvallisuusmääräysten mukaan käyttää varastointiin. Palopostit ja sähkökeskukset on jätettävä vapaiksi.

Jos sisäosastolla on ajoneuvo, varmistakaa, että virta on katkaistu päävirtakytkimestä.

Ajoneuvon avaimet on toimitettava Paviljonki-infoon yösäilytykseen.

Osaston  rakentamisessa tulee käyttää paloturvallisia materiaaleja.

Tulityöt

Halleissa ei ole vakituista tulityöpaikkaa. Kaikki halleissa tehtävät tulityöt ovat luvanvaraisia. Tulityöluvan myöntää Jyväskylän Messut Oy. Tulityöntekijältä vaaditaan tulityökortti.

Avotuli, palavat nesteet ja kaasut

Avotulen käyttö tapahtumissa on kielletty. Avotuli-laitteiksi katsotaan laitteet, joissa tuli tai liekki palaa laitteen ulkopuolella kuten esim. kaasuliedet, keittimet, öljylamput, kynttilät tai vastaavat.

Käyttölupa voidaan myöntää, mikäli kyseessä on hitsaus, polttoleikkaus, leikkaus tai muu vastaavanlainen esitys, josta aiheutuu kipinöintiä.

Palavien nesteiden ja kaasujen säilyttämiseen tarvitaan myös lupa.

Lupahakemus on toimitettava Jyväskylän Messut Oy:lle toiminta- ja turvarakenneselvityksineen 30 pv ennen messujen alkamista. Luvasta neuvotellaan aina pelastuslaitoksen kanssa.

Osaston kattorakenne

Jyväskylän Paviljongissa on automaattisammutusjärjestelmä, mistä johtuen osastolle hyväksytään vain ritilä-, harso- tai vastaava kattorakenne, jonka läpäiseväisyys on vähintään 50 %. Kankaan tulee olla palosuojattu.

Mikäli käytetään muunlaista kattorakennetta, on osasto varus-tettava palovaroittimella ja käsisammuttimella. Rakenteesta on tehtävä selvitys Jyväskylän Messut Oy:lle viimeistään 30 pv ennen näyttelyn alkamista.

Ylikorkeat rakenteet

Jyväskylän Messut Oy ei veloita ylikorkeista rakenteista maksua.

Kaikille yli 250 cm:n seinä- ja somisteratkaisuille on pyydettä-vä lupa ja osastopiirrokset on toimitettava Jyväskylän Messut Oy:lle viimeistään 30 päivää ennen näyttelyn alkua. Ylikorkeat rakennelmat on sijoitettava vähintään 100 cm:n päähän naapuriosaston rajasta, ellei naapuriosaston kanssa toisin kirjallisesti sovita. Kopio sopimuksesta tulee toimittaa Jyväskylän Messut Oy:lle.

Kaksikerrosrakennelmat

Jyväskylän Messut Oy ei veloita kaksikerrosrakennelman toisen kerroksen pinta-alasta erillistä neliövuokraa. Kaksikerrososastojen pystyttämiseen on saatava Jyväskylän Messut Oy:n ja viranomaisten ennakkolupa. Suunnitelmat lujuuslaskelmineen on toimitettava viimeistään 30 pv ennen näyttelyn alkamista Jyväskylän Messut Oy:lle, joka toimittaa ne hyväksyttäväksi Jyväskylän Rakennusvalvontavirastolle.

Sähkötyöt- ja liitännät

Palvelukumppanimme Sähköveijarit Oy hoitaa osastojen tarvitsemat sähkötyöt ja liitännät. Sähköliittymät sisältävät osaston sähköistyksen, tarkastusmaksun ja sähkön kulutuksen.

Sähkötöitä on päästävä tekemään osastoille viimeistään seitsemän tuntia ennen rakennusajan päättymistä. Muutoin laskutetaan tilattujen tuotteiden lisäksi työkustannukset tuntiveloituksella, ylityöt huomioon ottaen.

Näyttelyhalleista ja osastoilta katkaistaan sähköt yön ajaksi, joten mahdollisesti tarvittava yösähkö (esim. tietokoneet, jääkaappi) on tilattava erikseen.

Ulko-osastoilla käytetään korotettuja hintoja, hintatiedot löytyvät Extranetistä.

 

Siivous ja jätehuolto

N-Clean Oy vastaa palvelukumppaninamme osastosiivouspalveluista. Osastosiivous tilataan Extranet palvelumme kautta.

Osastosiivous sisältää:

  • rakennusaikaisen siivouksen
  • suojamuovien poiston osastojen matoilta
  • lattioiden, tasojen, tuolien ja ovien siivouksen näyttelypäivän jälkeen
  • roskakorien tyhjennyksen päivittäin ja soitosta tarvittaessa
  • osastopaikan loppusiivouksen messujen päätyttyä, kun näyttelyesineet/rakenteet on purettu

Palvelukumppanimme noutaa veloituksetta osastojen rakentamisesta syntyvät normaalit rakennus- ja purkujätteet, pakkausmateriaalin yms. kierrätykseen. Erikoisosastojen (esim. puurakenteiset osastot) jätehuollosta annamme erillisen tarjouksen.

HUOM! Tapahtuma-aikana hoidamme jätteiden noudon vain, mikäli olet tilannut em. osastosiivouksen. Jos osastosiivousta ei ole tilattu ja teille on kertynyt poisvietävää roskaa, tulee roskat toimittaa itse halleissa sijaitseviin jäteastioihin ja huolehtia lajittelusta – pyydämme seuraamaan jäteastioissa olevia opasteita. Halleissa on energiajätteen lisäksi astiat myös kaatopaikkajätteelle sekä keräyspaperille ja -pahville.

Ulkona oleviin keräyspisteisiin ei tule viedä mitään roskia.

 

Tietoliikenneyhteydet

Palvelukumppanimme InMics Oy asentaa tilatut tietoliikenneliittymät. Tarjolla monia mahdollisuuksia internet-yhteyteen. S-XL osastoissa on valmiina kiinteä Internet-liittymä.

Kiinteä liittymä

Messu-osastoille esittelykäyttöön suosittelemme maksullista, kiinteää internet-liittymää, jonka toimivuuden voimme taata. Kiinteä liittymä on mahdollista jakaa esim. osaston omalla WLAN-verkolla.

Kiinteän liittymän tilaukseen on liitettävä asennuspiirros.

WLAN-verkot

Paviljongissa on käytössä ilmainen WLAN-verkko Paviljonki, johon voi liittyä ilman tunnuksia.

Verkko on käytettävissä veloituksetta. Verkon toimintakykyä tapahtumien aikaan emme pysty takaamaan. Jos internet-yhteyden vakaa toiminta on tärkeää, suosittelemme kiinteää liittymää osastolle.

3G ja 4G mobiiliverkot

Kaikilla suurilla operaattoreilla on tarjolla Paviljongin alueella nopeat mobiiliverkkoyhteydet. Näiden toimivuutta ja nopeustasoa emme valitettavasti pysty takamaan suurten tapahtumien aikaan.

Näytteilleasettajien taukotilassa käytössänne on koko messujen ajan veloituksetta tietokone, joka on yhteydessä Internetiin ja printteriin. Siellä voi käyttää myös kiinteää internet-yhteyttä omalla koneella.

Paviljongin tietoliikennetoteutus

Paviljongin tietoliikenne on suunniteltu vastaamaan nykypäivän muuttuvia tarpeita. Käytössä on nopeat ja tehokkaat isojen valmistajien tekniikat, jotka skaalautuvat joustavasti tapahtuman mukaan. Kaikki verkon aktiivilaitteet ovat valvonnassa ja mahdollisiin ongelmiin reagoidaan vuorokauden ympäri. Palomuuri ja wlan kontrolleri on kahdennuttu vikatilanteiden varalta sekä kytkimille ja tukiasemille löytyy varalaitteet.

Verkontoteutus

  1. Lähiverkon kytkimet on uusittu syksyllä 2016. Verkko on toteutettu HP Aruba 2530 1G Poe+ kytkimillä. Kaikille reunakytkimille on kahdennettu 1G valokuituyhteys runkokytkimiltä. Muutoksen yhteydessä parannettiin vikasietoisuutta (spanning tree) ja estettiin verkossa häiriön mahdollisuuksia (dhcp snooping ja loop protection). Liite 1.
  2. Langatonverkko on uusittu syksyllä 2017. Verkko on toteutettu Fortinet WLC50 kahdennetuilla kontrollereilla ja Fortinet FAP-U423EV-E tukiasemat edustavat uusinta 802.11ac Wave2 tekniikkaa. Suurimpana muutoksena saatiin 5 Ghz verkko koko rakennukseen.

Kontrolleri: liite 2 ja tukiasemat: liite 3, sivut 9-14.

– 802.11ac Wave 2

– Dual Radio 2.4 & 5 GHz

– 8 Exterior Antennas

– 4×4 MU-MIMO

  1. Palomuuri klusteri on uusittu talvella 2017-2018. Palomuuri on toteutettu Fortinet 101E klusterilla. Liite 4.

– Nykyaikainen palomuuriklusteri 1G porttinopeuksilla

– Läpäisykyky (1518 / 512 / 64 byte UDP packets) 7.4 / 7.4 / 4.4 Gbps

– Latenssi (64 bytes UDP packets) 3 μs

– Läpäisykyky (Packets Per Second) 6.6 Mpps

– Yhtäaikaisia yhteyksiä 2 000 000

  1. Internetyhteys on toteutettu Elisan 100M/100M valokuituyhteydellä. Julkisia IP osoitteita on riittävästi käytössä myös tapahtumien tarpeisiin.
  2. Mobiiliverkon sisätilakapasiteettia on myös parannettu Elisan ja Telian toimesta.

 

Vesi, viemäri ja paineilma

Jyväskylän Messut Oy:n näyttelytekninen osasto hoitaa osastoille vesi- ja viemäriliittymät sekä paineilman (Kaeser Kompressorit Oy:n toimittamilla laitteilla).

Mahdollisuus viemäriin tulee varmistaa paikkavarauksen yhteydessä.

 

Langattomat mikrofonit

Langattoman telelaitteen, esim. langattoman mikrofonin tai radiolähettimen käyttöön vaaditaan aina lupa tekniseltä tuottajalta, Mikko Rahkoselta (mikko.rahkonen(at)paviljonki.fi). Lupa on pyydettävä viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Langattoman telelaitteen käyttäjällä on oltava mukanaan Viestintäviraston myöntämä lupa laitteen käytölle.

 

Yhteyshenkilöt

Myyntipäällikkö

Mikael Wänskä

040 350 0445
mikael.wanska@paviljonki.fi

Projektikoordinaattori

Noora Bragge

040 352 7324
noora.bragge@paviljonki.fi

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Hanna Kiilamaa

050 430 3829
hanna.kiilamaa@paviljonki.fi