Tietoykkönen toteutti Sähkö Valo Tele AV 2024 -messujen kävijöille ja näytteilleasettajille tutkimukset, joiden tavoitteena oli selvittää kävijöiden ja näytteilleasettajien mielipiteitä messuista sekä messujen kävijärakennetta ja kävijöiden toimintaa. Tutkimustulokset osoittavat, että Jyväskylän Sähkömessut on alalla erittäin arvostettu ja merkittävä tapahtuma.

Jyväskylän Sähkömessut on toiminut alan tärkeimpänä kohtaamispaikkana jo yli 40 vuoden ajan, ja on sekä kävijöiden että näytteilleasettajien arvostama tapahtuma. Tietoykkösen toteuttamien kävijä- ja näytteilleasettajatutkimusten mukaan 87 prosenttia kävijöistä ja 84 prosenttia näytteilleasettajista arvioi, että Sähkömessujen merkitys alan tapahtumana Suomessa on merkittävä tai erittäin merkittävä. Lisäksi näytteilleasettajista 96 prosenttia sanoo, että Sähkömessut vastaa erittäin hyvin tai melko hyvin käsitystä hyvistä alan messuista. Kävijöistä 97 prosenttia suosittelisi Sähkömessuja kollegalleen!

Sähkömessuilla tavoitat tutkitusti päättäjät, suunnittelijat ja urakoitsijat

Vuonna 2024 Sähkömessuilla vieraili yli 13 000 sähköalan ammattilaista eri työtehtävistä. Sähkömessuilla tavoitat tutkitusti päättäjät, suunnittelijat ja urakoitsijat. Kävijätutkimuksen mukaan jopa 64 prosenttia Sähkömessujen kävijöistä tekee hankintapäätöksiä tai osallistuu päätöksentekoon.

Sähkömessujen kävijöiden yleisimmät työtehtävät:

Johto ja hallinto 25 %

Suunnittelu ja tuotekehitys 20 %

Valmistus ja tuotanto 14 %

Markkinointi ja myynti 11 %

Opiskelijat 8 %

 

Pohjoismaiden suurimmat sähköalan messut houkuttelevat kävijöitä kaikkialta Suomesta. Vuosittain tapahtumassa on mukana myös kansainvälisiä kävijöitä ja näytteilleasettajia.

Sähkömessujen kävijät maakunnittain

Uusimaa, Varsinais-Suomi, Ahvenanmaa 26 %

Satakunta, Häme, Päijät-Häme, Pirkanmaa 21 %

Keski-Suomi 19 %

Pohjanmaa, Vaasan rannikkoseutu 15 %

Etelä- ja Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala 11 %

Kymenlaakso, Etelä-Karjala 4 %

Kainuu, Lappi 2 %

Ulkomaat 1 %

 

Messuille tullaan päivittämään tiedot alan suunnasta ja ylläpitämään asiakaskontakteja

Kävijätutkimuksen mukaan yleisin syy messuille tuloon on ajan tasalla pysyminen. Lisäksi messuille tullaan selvittämään eri vaihtoehtoja, ylläpitämään asiakaskontakteja sekä suunnittelemaan tai tekemään hankintoja.

Merkittävimmät syyt Sähkömessuille osallistumiseen:

Ajan tasalla pysyminen 70 %

Eri vaihtoehtojen selvittäminen 34 %

Asiakaskontaktien ylläpito 29 %

Hankintojen suunnittelu/tekeminen 15 %

Messut ovat tärkeä foorumi uusien asiakkaiden tai kumppaneiden tavoittamiseen. Vuonna 2024 kävijöistä jopa 61 prosenttia kertoo saaneensa messuilta uusia liikesuhteita. Vuoden 2024 Sähkömessut tarjosivat jälleen kattavan läpileikkauksen alan uutuuksista ja tulevaisuuden suunnista, kun yli 250 näytteilleasettajaa esittelivät alan uusimmat tuotteet, ratkaisut ja teknologiat. Jopa 75 prosenttia kävijöistä kertoo saaneensa messuilta uusia ideoita ja ajatuksia omaan liiketoimintaan.

 

Tutustu kävijätutkimuksen tuloksiin

Tutustu näytteilleasettajatutkimuksen tuloksiin

 

Sähkömessut järjestetään seuraavan kerran 4.-6.2.2026 messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä.