Pohjoismaiden suurin sähköalan ammattitapahtuma Sähkö Valo Tele Av 2024 palaa tutulle paikalleen helmikuun alkuun. Se järjestetään messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä 7.-9.2.2024.

Viimeksi messuilla vieraili yli 10 000 sähköalan ammattilaista tutustumassa runsaan kahden sadan näyttelyosaston tuotteisiin, ratkaisuihin ja palveluihin. Tämä osoittaa, että Jyväskylän Sähkömessut on merkittävä ja odotettu tapahtuma alan toimijoille.

– Yritysten kiinnostus on kovaa ja messuosastoja on varattu ennätystahtiin. Tulossa on jälleen koko Suomen ammattitapahtuma, jossa kaikki haluavat olla mukana, sanoo Sähkömessuista vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Sähkö nähdään yhtenä tärkeimmistä keinoista saavuttaa ilmastotavoitteet ja luoda kestävään kehitykseen pohjautuvaa hyvinvointia. On käynnistynyt energiamurros, jonka tunnusmerkkejä ovat päästötön sähköntuotanto, älykkäät sähköverkot ja uudet tavat käyttää sähköä fossiilisten polttoaineiden sijaan.

Jyväskylän Sähkömessut on aina tukenut alan toimijoita tarjoamalla puitteet uusien tuotteiden ja palvelujen esittelyyn, asiakkaiden tapaamiseen ja verkostojen laajentamiseen. Tällä kertaa tehtävä on ehkä tärkeämpi kuin koskaan aiemmin. Sähköala laajenee nopeasti uusilla toimijoilla ja palveluilla. Niiden yhteinen nimittäjä on digitalisaatio ja tulosuuntia esimerkiksi energia-ala, liikenne, kiinteistöt tai ohjelmistotekniikka.

– Sähkömessut on säilyttänyt keskellä maailman muutosta tärkeän merkityksensä niin yrityksille kuin kävijöille. Olemme uudistaneet sitä alan ja ajan myötä, niin tälläkin kertaa. Avaamme messuvieraille tulevaisuuden näkymän, jota ei voi päivässä muualta saada, kertoo Jyväskylän Messujen Ilari Tervakangas.