Suomen UNICEF osallistuu tänä vuonna viiteen messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa järjestettävään messutapahtumaan.


Tukea UNICEFin pitkäjänteiselle työlle

Jyväskylän Messut jatkaa UNICEFin pitkäjänteisen työn tukemista heikoimmassa asemassa olevien sekä hätäapua tarvitsevien lasten auttamiseksi.

Viime vuonna Jyväskylän Messut tuki UNICEFin toimintaa mahdollistamalla Jyväskylän vapaaehtoisryhmälle maksuttoman kohtauspisteen Paviljongin tuhansien kävijöiden yleisötapahtumiin sekä lahjoittamalla asiakasmuistamiseen tarkoitetut varat UNICEFin toimintaan.

UNICEFille helppo osallistumismahdollisuus

Vuonna 2023 Jyväskylän Messut tukee Suomen UNICEFin työtä viime vuoden tapaan mm. mahdollistamalla lastenjärjestölle helpon ja maksuttoman osallistumisen kymmenien tuhansien kävijöiden messutapahtumiin.

Jyväskylän Messujen ja  UNICEFin yhdessä valmiiksi suunnitteleman, kalustaman ja rakentaman messuosaston myötä UNICEF pääsee osallistumaan monille eri messuille vuoden aikana. Järjestön osastolla kävijöiden on helppo tutustua UNICEFin toimintaan ja tukimahdollisuuksiin.

UNICEF mukana 5 messutapahtumassa vuonna 2023

Suomen UNICEF on vuonna 2023 mukana messuilla, joiden teemat ovat tärkeitä myös hädänalaisten lasten auttamisen näkökulmasta:

  • Jyväskylän Rakennusmessut – Rakennetaan lapsille parempi tulevaisuus -teemalla
  • Jyväskylän Hyvinvointimessut – Lasten hyvinvoinnin ja terveyden tukeminen -teemalla
  • Kuljetus 2023 -messut – UNICEFin pitkä logistinen ketju saavuttaa lapset kaikkialla maailmassa -teemalla
  • Jyväskylän Kirjamessut – Lasten lukutaidon tukeminen -teemalla
  • Joulumessut – Lasten hyvinvoinnin ja terveyden tukeminen tuo joulumielen -teemalla

Halu auttaa perustuu arvoihin

Jyväskylän Messut pitää UNICEFin toiminnan tukemista tärkeänä.

”Haluamme toimia kaikessa arvojemme
mukaisesti vastuullisesti ja välittäen.”

− Haluamme toimia kaikessa arvojemme mukaisesti vastuullisesti ja välittäen. Tapahtumiimme osallistuu kevään aikana tuhansia kävijöitä. Tapahtumajärjestäjänä yhdistämme ihmisiä, joten on luontevaa, että tuemme UNICEFin toimintaa ja vahvistamme yhteistä auttamishalua heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi, sanoo Juha Rahko Jyväskylän Messuilta.

Ukrainan kriisi koskettaa 7,5 miljoonaa lasta

UNICEFin hätäaputyöhön Ukrainassa sisältyvät mm. terveystyö, puhtaan veden ja sanitaation varmistaminen, lasten suojelu, lasten koulutuksen jatkuminen kriisiolosuhteissa ja käteisavustukset.

Kriisi koskettaa kaikkia Ukrainan 7,5 miljoonaa lasta. Jo yli 2 miljoonaa lasta on paennut Ukrainasta ja 2,5 miljoonaa lasta on paennut kodeistaan maan sisäisiksi pakolaisiksi.

Ukraina ei kuitenkaan ole ainoa kriisialue maailmassa: miljoonat lapset elävät tälläkin hetkellä sodan ja kriisien keskellä. Ilmastokriisin myötä myös luonnonkatastrofit runtelevat maailmaa entistä useammin. Jo ennen Ukrainan sotaa maailmassa oli ennätysmäärä ihmisiä, jotka olivat joutuneet lähtemään kodeistaan.

Kun maa järisee, jossain räjähtää tai tulvii, UNICEF on ensimmäisten joukossa paikalla auttamassa lapsia, perheitä ja yhteisöjä – jo kauan ennen kuin hätä ennättää uutisotsikoihin. UNICEF jää myös auttamaan silloin, kun hädän akuutein vaihe on ohi ja uutisotsikot hiljenevät.

Lue lisää Unicefin työstä lasten hyväksi