Keski-Suomen suurin tapahtuma- ja musiikkisali uudistuu moderniksi tapahtumapaikaksi

Tervetuloa nauttimaan konserteista ja viihdetapahtumista uudistettuun Encore-saliin Paviljonkiin! Tutustu ohjelmistoon ja löydä sinua kiinnostavat elämykset!

Syksyn ohjelmisto


Paviljongin Wilhelm-sali uudistuu 7,5 miljoonan euron investoinnilla yhdeksi Suomen moderneimmaksi tapahtuma- ja musiikkisaliksi. Musiikkisalin akustiikan suunnittelijoina ovat kansainvälisesti arvostetut saliakustiikan asiantuntijat Eckhard Kahle ja Henrik Möller. Salin sähköisen akustiikka-arkkitehtuurin suunnittelua ja käyttöönottoa johtaa alan asiantuntija John Pellowe. Uudistusten yhteydessä yli 20 vuotta palvelleen Wilhelm-salin nimi muuttuu Encoreksi. ”Uusi nimi on kansainvälinen ja elämyksellinen ja sopii siten hyvin Paviljongin ja Keski-Suomen suurimman tapahtumasalin nimeksi”, sanoo myyntijohtaja Jaana Kiilamaa Jyväskylän Messuilta.

Wilhelm-salin uusi nimi valikoitui messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin ja Jyväskylä Sinfonian järjestämästä avoimesta nimikilpailusta, johon jätettiin lähes 250 nimiehdotusta.

− Uusi nimi kuvastaa Paviljongin tarjoamia ikimuistoisia hetkiä. Se viittaa monipuolisiin konsertteihin ja tapahtumiin, joiden hienosta tunnelmasta kävijät pääsevät nauttimaan Keski-Suomen suurimmassa tapahtumakeskuksessa. Encore sopii nimenä kaikkiin salissa järjestettäviin tapahtumiin aina seminaareista konsertteihin ja yritys- ja viihdetapahtumiin, sanoo myyntijohtaja Jaana Kiilamaa Paviljonkia operoivilta Jyväskylän Messuilta.

Kävijöiden kokemus valokeilaan uudessa nimessä

Salin entinen nimikokonaisuus on valittu seudulla toimineiden tunnettujen vaikuttajien mukaan. Nimiuudistuksessa haettiin rohkeita valintoja, joilla nimi päivittyy nykyaikaan. Uudessa nimessä valokeilaan haluttiin kävijät ja heidän ainutlaatuiset tapahtumakokemuksensa Paviljongissa.

− Paviljongin tapahtumasyksy on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia ja ensi vuodesta lähtien niitä on moninkertaisesti enemmän, kun Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri tuovat ohjelmatarjontansa Paviljonkiin. Jatkossa on luvassa triplasti encorea, Kiilamaa iloitsee.

Salin pienemmät auditoriot jatkossa Tempo ja Intro

Encore-nimiuudistuksen myötä myös saliin kuuluvien auditorioiden nimet vaihtuvat. Pienempien Wivi- ja Wolmar-auditorioiden uudet nimet ovat jatkossa Tempo ja Intro. Auditorioissa säilyy niiden uniikki muunneltavuus käännettävinä yläkatsomoina. Uudet nimet kuvastavat yhdessä esityksen kaarta alkaen räjähtävästä introsta, jatkuen mukaansa vievänä tempona ja päättyen yleisön encore-suosionosoituksiin.

– Encore viittaa klassisen musiikin konserteissa ylimääräiseen kappaleeseen, jota yleisö toivoo erityisen sykähdyttävän konsertin lopuksi. Uskon, että uuden salin konserteissamme kuullaan upeita encore-vetoja, iloitsee Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila.

Kiitos nimiehdotuksia jättäneille

− Haluamme kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita hienoista ja runsaista nimiehdotuksista. Nimet sopivat hyvin myös Paviljongin tapahtumaravintoloiden nimiperheeseen (Bravo!, Lungi, Event ja 3), jotka päivitimme viime vuonna ravintoloiden uudistusten yhteydessä, Kiilamaa sanoo.

Encore luovutetaan Jyväskylän Messujen käyttöön elokuun lopussa koko kevään ja kesän kestäneen remontoinnin päätteeksi. Uudistetun salin käyttö alkaa vauhdikkaasti jo seuraavana päivänä käynnistyvän SDP:n puoluekokouksen myötä ja jatkuu koko syksyn lukuisten erilaisten tapahtumien merkeissä.

Tervetuloa kokemaan elämyksiä Encoreen

− Lämpimästi tervetuloa nauttimaan syyskuusta alkaen konserteista ja viihdetapahtumista Encoreen. Niiden lisäksi haluamme tarjota kävijöille myös muita mahdollisuuksia tutustua saliin ja kuulla sen uudesta tekniikasta. Tutustumiskierroksia on suunnitteilla mm. Jyväskylän Kirjamessujen aikaan marraskuussa sekä Paviljongin 25-vuotisjuhlatapahtumissa ensi vuonna, Kiilamaa kertoo.

Uudet nimet yhdistyvät hyvin monikäyttöiseen saliin

Encore juontuu ranskan kielestä ja tarkoittaa uudelleen, vielä kerran. Se viittaa ylimääräiseen tai viimeiseen kappaleeseen, lauluun tai muuhun esitykseen, jota yleisö pyytää keikan, konserttien tai muun tapahtuman lopussa. Encore raikuu usein we want more -huutoina keikoilla ja tapahtumissa. Encore on tuttu toive myös klassisen musiikin konserteissa.

Intro on lyhennys englanninkielisestä introduction-sanasta ja viittaa alkusoittoon, alkuun ja johdantoon. Intro-nimi luo kunniaa kävijöiden innokkaasti odottamalle esityksen alulle. Intro vie tunnelmaan kattoon ja antaa lupauksen hienosta tapahtumaelämyksestä.

Tempo juontuu italian kielestä ja viittaa alun perin aikaan ja kappaleen nopeuteen. Tempo uuden salin nimessä kuvastaa ainutlaatuista menoa ja meininkiä, jota kävijät pääsevät kokemaan salissa järjestetyissä tapahtumissa. Tempo voi olla nopeaa tai hidasta, ja se vaihtelee esityksen kohokohtia korostaen ja suurta tunteiden paloa kävijöille tarjoten.