Viheralan suurin seminaari- ja messutapahtuma Viherpäivät ja -tekniikka järjestetään Paviljongissa 14.-15.2. Samaan aikaan järjestetään myös tiealan kansainvälinen ammattilaistapahtuma Talvitiepäivät. Suurnäyttely täyttää Paviljongin messuhallit, kun tapahtumat ovat ensi kertaa saman katon alla.

Viheralan tärkein verkostoitumistapahtuma

Vuodesta 1980 lähtien järjestetty tapahtuma kokoaa yhteen viheralan ammattilaiset ja se on vakiinnuttanut paikkansa viheralan tärkeimpänä koulutus-, näyttely- ja verkostoitumistapahtumana. Tapahtumassa vierailee laaja joukko viheralan toimijoita. Vihertekniikka-näyttelyssä lähes sata näytteilleasettajaa saapuu paikalle esittelemään tuotteitaan ja kertomaan toiminnastaan. Ohjelmakattaus on laajentunut myös näyttelyn puolelle, kun ViherAreenalla Viherpäivien teemaan sukelletaan käytännönläheisesti ja soveltavasti.

ViherAreenan ohjelma on maksuton ja avoin kaikille näyttelykävijöille rekisteröitymällä. Seminaarilippuihin sisältyy pääsy näyttelyihin.

Vuonna 2024 tapahtumakokonaisuuden järjestämisessä tehdään yhteistyötä Tieyhdistyksen ja sen järjestämän Talvitiepäivät-tapahtuman kanssa. Kävijät pääsevät halutessaan osallistumaan kahteen ammattilaistapahtumaan samalla kertaa. Viherpäiville ovatkin tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Tiealan kansainvälinen tapahtuma samaan aikaan

Talvitiepäivät järjestetään jo 35. kerran, nyt ensimmäistä kertaa Paviljongissa samaan aikaan Viherpäivien kanssa. Talvitiepäivät on tiealan kansainvälinen ammattilaistapahtuma ovat tienpidosta, kadunpidosta ja yleisten alueiden hoidosta ja hallinnoinnista kiinnostuneille asiantuntijoille, päättäjille ja ammattilaisille.

Talvitiepäiville osallistuu asiantuntijoita, viranomaisia, laitteiden ja järjestelmien valmistajia, hankintapäätöksen tekijöitä, tuotekehittäjiä, kuntien teknisiä osaajia, urakoitsijoita ja konsultteja. Osallistujia yhdistää tarve onnistua tienpitoon ja liikenteeseen liittyvissä tehtävissä kaikenlaisissa olosuhteissa.

Tiepäivien näyttely esittelee välineitä, työmenetelmiä, palveluita, digitaalisia järjestelmiä ja muuta teiden, katujen ja yleisten alueiden erikoisosaamista. Joka toinen vuosi järjestettävässä näyttelyssä vierailee noin 3500 alan ammattilaista ja asiantuntijaa eri maista.

Viherpäivät ja -tekniikka nähdään Paviljongissa jatkossakin

Viherympäristöliitto ry ja Jyväskylän Messut Oy allekirjoittivat 10.1.2024 yhteistyösopimuksen myös seuraavien vuosien Viherpäivien järjestämisestä Paviljongissa. Viherpäivät on viheralan merkittävin vuosittainen ammattitapahtuma, jossa opitaan uutta, keskustellaan, vaikutetaan ja verkostoidutaan. Ensimmäiset Viherpäivät järjestettiin Tampereella vuonna 1980. Viherpäiviä on järjestetty katkeamattomasti joka vuosi – koronavuosina 2021 ja 2022 tosin etätapahtumana.

Etävuosia lukuun ottamatta Viherpäiviä on vietetty vuodesta 2016 alkaen Paviljongissa.

”Jyväskylän Messujen kanssa on ollut helppo tehdä yhteistyötä. Paviljonki on myös saanut meidän näytteilleasettajilta kehuja, erityisesti logistiikasta. Kyllähän tältä pohjalta on yhteistyötä kiva jatkaa”, sanoo Viherympäristöliiton toiminnanjohtaja Taavi Forssell.

”Viherpäivät kuuluvat iloisena osana meidän talvirepertuaariin. Yhteistyö toimii ja kehittyy, kun puolin ja toisin tulee ajatuksia, että miten viedä tapahtumaa eteenpäin. Ja onhan tapahtuman henkilömäärässä todella merkittävä kasvu”, hehkuttaa tapahtumatuottaja Katariina Kotomäki Jyväskylän Messut Oy:stä.

 

Näyttely on avoinna
14.2.2024 klo 9:00-17:00
15.2.2024 klo 9:00-15:30