ST PETERSBURG FESTIVAL BALLET – PÄHKINÄNSÄRKIJÄ

Suursuosioon myös Suomessa noussut St Petersburg Festival Ballet tuo kiertueelleen marraskuussa ja joulukuun alussa Suomeen suosituimmat teoksensa,  Joutsenlammen  ja Pähkinänsärkijän.

Venäjän arvostetuimpiin kiertäviin balettiseurueisiin lukeutuvan St Petersburg Festival Balletin tähtiballerinoina tanssivat tänä vuonna Elizaveta Bogutskaya ja Irina Khandazhevskaya, jotka ovat keränneet huippuarvosteluja ympäri maailmaa. Miesten rooleja puolestaan tähdittävät Aleksandr Abaturov ja Nikita Moskalets. St Petersburg Festival Balletin hurmaava Joutsenlampi nähdään Turun Logomossa, Lahden Sibeliustalossa ja Kuopion Musiikkikeskuksessa. Jouluinen Pähkinänsärkijä-baletti nähdään Jyväskylän Paviljongissa.

St Petersburg Festival Balletin solisteina nähdään siis kansainvälisiä balettikilpailuja voittaneet, Pietarin ja Moskovan kuuluisimmista kouluista valmistuneet Elizaveta Bogutskaya ja Irina Khandazhevskaya, jotka vuorottelevat herkän Odette-Odilen roolissa sekä Pähkinänsärkijän Marian roolin Suomen esityksissä. Akeksandr Abaturov ja Nikita Moskalets vuorottelevat Joutsenlammen Siegfriedin ja Pähkinänsärkijän prinssin roolit. Seurueen taiteellisena johtajana toimii Sergey Smirnov, arvostettu ja palkittu tanssija itsekin. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Vyacheslav Okunev, kuuluisa töistään m m Bolshoi teatterissa, Marinsky teatterissa ja La Scalassa.

St Petersburg Festival Ballet luotiin vuonna 2009 esittelemään pietarilaisen baletin parasta perintöä ja klassista henkeä ympäri maailman esiintymissaleja. Seurueen tavaramerkit – kurinalainen eleganssi, sulokkuus ja keveys – ovat nostaneet sen balettimaailman yhdeksi moderneista menestystarinoista. Myös Suomessa St Petersburg Festival Ballet on toistuvilla käynneillään ehtinyt hurmata yleisönsä ja saada lämpimän vastaanoton ja kehuvat arvostelut. Ison ryhmän tiiviin kiertueen mahdollistaa mukana kulkeva kevyt tuotantotekniikka. Musiikki kuullaan esityksissä nauhalta.

Esitys alkaa Wilhelm-salissa klo 19.00
Liput:
Peruslippu 74 €/ 64 €
Eläkeläinen 69 € / 59 €
Ryhmälippu (väh. 20 hlö) 66,60 € / 57,60 €
Opiskelija / Lapsi 4-15v 44 € / 39 €
Liput myynnissä Lippu.fi