Syksyn maukkaimmat markkinat tulevat taas – tänä vuonna turvallisesti ulkotiloissa

Tuttu ja odotettu Wemmi – Ween maan wiljaa järjestetään 19.-20.9.2020 Jyväskylän Paviljongin alueella. Wemmi on keskisuomalaisille tutuksi tullut syksyinen myyntitapahtuma, jonne tullaan ostoksille ja viihtymään. Tänä vuonna Wemmi palaa juurilleen ulkotapahtumaksi.

Wemmi korostaa kotimaisuutta

Luomu- ja lähiruuan arvostus kasvaa koko ajan ja Wemmi keskittyy juuri siihen. Ulkoalueella on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella monenlaisia herkkuja. Toki tarjolla on myös syksyn satoa tuoreena ja säilöttynä, joten talvea varten voi myös täyttää varastojaan – tarjolla on kattavasti tuotteita järvistä, pelloilta ja puutarhoista.

Turvallisesti tapahtumaan

Tämän ajan yleiset ohjeet koskevat myös Wemmin kävijöitä ja myyjiä: tule vain terveenä, noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja pidä turvaetäisyys. Suosittelemme myös kasvomaskin tai suojavisiirin käyttöä. – Alueella on käsidesipisteitä ja Paviljongin saniteettitiloissa on mahdollisuus pestä kädet saippualla. Paviljonki infossa myös myydään kasvomaskeja, jos sellainen on unohtunut matkasta, kertoo Niina Lampinen ProAgria Tapahtumat Oy:stä.

Wemmi on nyt entistä esteettömämpi

Tarjoamme viittomakielisen tulkkauspalvelun Wemmin asiakkaille ja myyjille yhdessä Sivupersoonan kanssa. Sivupersoonan pisteestä Kongressiovelta voi noutaa take away -tulkin matkaansa auttamaan kaupanteossa. Paviljongin infopisteestä saa lainaksi myös pyörätuolin tai lastenrattaita, jos pienet markkinavieraat väsähtävät kesken kaiken. Kaikki myyntipisteet ovat ulkoalueella katutasossa.

Paviljongille on helppo tulla

Paviljongin lähistöllä on useita pysäköintimahdollisuuksia. Lähimmät pysäköintitalot ovat vain kävelyputken päässä (P-Matkakeskus, P-Asema) sekä Lutakossa (P-Paviljonki 1 ja 2). Keskeisen sijainnin vuoksi Paviljongille on helppo tulla myös kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Lauantaina lähimmissä pysäköintitaloissa voi olla hetkittäin täyttä, kun alueella on myös Finlandia Marathonin kilpailijoita kannattajineen.

Kevyen liikenteen kulkijoiden on hyvä huomioida Lutakon alueen tapahtumat tulevan viikonlopun aikana. Mikäli haluaa välttää markkinatapahtumaa ja Lutakonaukiolla olevaa Finlandia Marathonia, kannattaa miettiä kulkureittinsä uudella tavalla. Matkakeskukseen menevän kävelyputken ramppien kautta voi kiertää Wemmin tai kulkea Schaumanin puistotien ja Heikinkadun kautta. Wemmin rakentamisaikana perjantaina ja purkamisen aikaan sunnuntaina tapahtuma-alueella on myös autoliikennettä, joten pyöräilijöiden kannattaa hidastaa vauhtia.

Jyväskylän Paviljonki 19.-20.9.2020
Avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16
Vapaa pääsy
Yhteistyössä Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria, viittomakielen tulkkauspalvelu Sivupersoona
www.wemmi.fi