Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa on ensi viikonloppuna ennen näkemätön tapahtumaviikonloppu 20.–21.11.2021, kun Kirja, Ruoka & Viini -messut sekä Joulu, Lahja & Käsityö -messut valtaavat kaikki Paviljongin messuhallit.

Tapahtumassa on yhteensä mukana pari sataa näytteilleasettajaa ja kaikki messuhallit ovat käytössä. Kirjamessuilla näytteilleasettajilla on tuhansien kirjanimikkeiden valikoima mukanaan, joten jokainen kävijä löytää varmasti suosikkinsa ja saa mukaansa parasta kirjallisuutta! Lisäksi tapahtumassa on tarjolla laaja valikoima ruokatuotteita, käsitöitä ja lahjaideoita.

– Paviljongissa on järjestetty pitkin syksyä jo useita yritystapahtumia ja konsertteja, mutta tämä on ensimmäinen iso messutapahtuma pitkän tauon jälkeen. Olemme erittäin innoissamme tulevasta viikonlopusta ja toivomme kävijöitä runsaasti paikalle, kertoo Jyväskylän Messut Oy:n myyntipäällikkö Mika Venäläinen.

Kirjamessuilla esiintyvät Suomen eturivin kirjailijat, kuten Rosa Liksom, Juha Hurme, Kersti Juva, Matti Rönkä, Ismo Leikola, Markku Ropponen, Leena Lehtolainen, JP Koskinen, Tapani Bagge, Jarkko Sipilä, Roope Lipasti, Eppu Nuotio, Marko Kilpi, Petri Saraste, Kari Lumikero ja monet muut. Messuilla nähdään myös useita viime viikolla julkaistuja Finlandia-ehdokkaita. Mukana ovat Rosa Liksomin lisäksi Matias Riikonen, Dess TerentjevaMarkku Henriksson, Ritva Kylli ja Leena Virtanen. Jokaiselle kolmelle Finlandia-kategorialle on ohjelmaan järjestetty myös oma paneeli, jossa ehdokkaita käydään läpi.

Kirjamessujen päälavoja ovat Päijänne, Jyväsjärvi, Valo ja Tunneli ja lisäksi koululaiset haastattelevat kirjailijoita omalla Kirjaharju-lavallaan. Kirjailijoiden lisäksi ohjelmassa nähdään suosittu ja viihdyttävä Tietokirjaraati, joka ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta sekä Jyväskylän kaupungin kulttuuritoimijoiden messuvieraille valmistelema leikkimielinen tietokilpailu, jossa on jaossa kulttuuriaiheisia palkintoja.

Joulu, Lahja & Käsityö -messuilta löytyy monenlaista ohjelmaa siivittämään jouluisten tuotteiden parissa viihtymistä. Ravintola Kranssin yhteydessä sijaitsevalla ohjelmalavalla nähdään molempina päivinä tanssi- ja lauluesityksiä sekä sunnuntaina taikuri Simo Aalto ja jouluista taikuutta. Taitokeskuksen käsityöpajassa pääsee askartelemaan mm. joululahjarasioita, pakettikortteja, joulutossuja sekä muita joulukoristeita. Taitokeskuksen osastolla pääsee myös yhteiskuvaan Joulupukin kanssa.

Ruokamessujen Nixi-näytöskeittiötä emännöi huippukokki Maija Silvennoinen. Lauantaina keittiössä kokkailevat ja esittelevät uutta kirjaansa Kape Aihinen ja Jaakko Saariluoma. Nixi-näytöskeittiössä kuullaan myös tietoiskuja mm. Keskisuomalaisista lähituotteista sekä viinin säilytyksestä.

Viinimessujen toteutus on tänä vuonna muutoin poikkeuksellinen. Erillisten näytteilleasettajien sijaan alue on yhtenäinen, tunnelmallinen viiniravintola Wine Corner, jossa saa ostaa 6 ja 12 cl:n annoksia Paviljongin viiniasiantuntijoiden tarkkaan pohtimasta valikoimasta. Paikalla on myös viiniasiantuntijoita kertomassa viineistä lisää. Viiniä voi ostaa tavallisella maksukortilla, eikä ladattavia lipukkeita enää tarvita, joten lasillisella käyminen messujen kiertämisen välissä on helppoa.

Jyväskylän Kirja, Ruoka & Viini -messut järjestetään Paviljongissa 20.-21.11.2021. Samaan aikaan järjestetään Joulu, Lahja & Käsityö -messut, jotka ovat korvanneet Paviljongin perinteiset Joulumarkkinat. Samalla messulipulla pääsee kaikkiin tapahtumiin.