Puumessut aukeavat keskiviikkona

Puumessut tuo toimialan yritykset ja ammattilaiset Paviljonkiin 4.-6. syyskuuta. Tapahtuma esittelee saha- ja levyteollisuuden uusinta tekniikkaa, monipuolista puusepänteollisuutta ja huippunykyaikaista puuntyöstöteknologiaa. Tänä vuonna mukana on myös biotalous ja sen innovaatiot.

Mekaanisen metsäteollisuuden perinteikkäät Puumessut ovat uudistuneet tänä vuonna. Tuttua sisältöä on ryhdistetty ja ilmiasua kirkastettu kävijöiltä ja näytteilleasettajilta kerätyn palautteen pohjalta. Biotalouden uudet innovaatiot kestävämmän maailman puolesta ovat yksi tämän vuoden Puumessujen teemoista. Uutena teemana messuilla on myös digitalisaation hyödyntäminen mekaanisessa metsäteollisuudessa. Messuilla esitellään laajasti digitalisoinnin tuomia mahdollisuuksia tehostaa teollisuuden prosesseja ja sitä kautta parantaa yritysten tulosta.

Mukaan on saatu ennätysmäärä näytteilleasettajia; tapahtumassa on yli 140 näytteilleasettajia puualan eri sektoreilta. Mielenkiintoisten yritysten lisäksi Puumessut tarjoavat paljon ohjelmaa sekä messujen ohjelmalavoilla että Paviljongin auditoriossa seminaarien muodossa.

Puumessujen lavaohjelmassa nähdään tietoiskuja eri aiheista, niin digitalisaatiosta kuin ympäristöaiheistakin. Esimerkiksi keskiviikkona lavalla nähdään Spinnovan esitys Mullistavan ekologista tekstiilikuitua puusta ja jätevirroista sekä VTT:n puheenvuoro Selluloosan uudet innovaatiomahdollisuudet. Perjantain pääpuhujana on emeritusprofessori Esko Valtaoja. Tähtitieteen emeritusprofessori Turun yliopistosta on arvostettu tieteentekijä ja kiitetty luennoitsija. Valtaoja haastaa esityksessään Puusta pitkään? – Teknologia ja tulevaisuus miettimään, mikä on tämän päivän tiedon ja teknologian valossa paras tapa käyttää puuta.

Syysriihi on Puumessujen vakioseminaari, joka käsittelee ajankohtaisia puuteollisuuden teemoja. Tänä vuonna Syysriihen aiheena on Mitä uutta puusta – Pelastaako puu maailman? Keskiviikkona on myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutin järjestämä Tulevaisuuden biotalous -seminaari, jossa on mahdollisuus tutustua biotalouteen eri näkökulmista. Torstaina on Teollisuusliiton Biotalousseminaari ja perjantaina Puumiehet ry:n ja Suomen Metsäyhdistys ry:n Puuala tutuksi -tilaisuus opettajille.

Näytteilleasettajiin ja ohjelmaan voit tutustua tarkemmin Puumessujen kotisivulla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, rekisteröitymällä ennakkoon tai paikan päällä.