Puumessuilla luvassa paljon mielenkiintoista ohjelmaa

 

Puumessut tuo toimialan yritykset ja ammattilaiset Paviljonkiin 4.-6. syyskuuta. Tapahtuma esittelee saha- ja levyteollisuuden uusinta tekniikkaa, monipuolista puusepänteollisuutta ja huippunykyaikaista puuntyöstöteknologiaa. Tänä vuonna mukana on myös biotalous ja sen innovaatiot. Puumessut tarjoavat ohjelmaa sekä messujen ohjelmalavoilla että Paviljongin auditoriossa seminaarien muodossa.

Syysriihi on Puumessujen vakioseminaari, joka käsittelee ajankohtaisia puuteollisuuden teemoja. Tänä vuonna Syysriihen aiheena on Mitä uutta puusta – Pelastaako puu maailman? Suomen metsäkeskuksen johtaja Ari Eini pureutuu Syysriihen esitelmässään ilmastonmuutokseen ja metsien monimuotoisuuteen. Mukana myös europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Puutuoteteollisuus ry:n toimitusjohtaja Matti Mikkola, Puuinfon toimitusjohtaja Mikko Viljakainen, Metsä Fibren tekninen johtaja Matti Toivonen, Sahateollisuus ry:n toimitusjohtaja Kai Merivuori ja päivän puheenjohtajana toimii puurakentamisen ohjelmapäällikkö Petri Heino ympäristöministeriöstä.

Keskiviikkona on myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutin järjestämä Tulevaisuuden biotalous -seminaari, jossa on mahdollisuus tutustua biotalouteen eri näkökulmista. – Haluamme tehdä biotaloutta näkyväksi käytännön esimerkein ja nostaa esiin Biotalousinstituutin ja yhteistyökumppaneidemme kiinnostavia tutkimus- ja kehittämistyön tuloksia, Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen kertoo.

Puumessujen ohjelmassa keskiviikkona: Tiedolla tulosta

Keskiviikon lavaohjelman teemana on ”Tiedolla tulosta”. Päivän ohjelmassa mukana mm. tietoisku työehtosopimuksen paikallisesta sopimisesta, jonka pitää Puuteollisuusyrittäjien lakimies Jaakko Jokela. Messulavalla kerrotaan myös rakentamisen ennusteesta. Foreconin ennuste peilaa teollisuusyritysten suhdannetilannetta, kuluttajien luottamusta ja asunnonostoaikomuksia.

Puumessujen ohjelmassa torstaina: Tehokkuudella tulosta

Puumessujen lavaohjelman teemana on ”Tehokkuudella tulosta”. Päivän pääpuhujana on Samuli Muhonen Ceriffi Oy:stä. Muhonen muistuttaa esityksessään Tehosta tai taannu, että kilpailu kovenee alalla kuin alalla ja tehostaminen pitää kohdentaa järkevästi ja systemaattisesti. Suomen Yrittäjäopiston Juha Koivula puolestaan kertoo, kuinka paljon robotiikka on tilastojen valossa lisääntynyt suomalaisyrityksissä ja mikä on robotiikan kehityksen tämänhetkinen tilanne. Lisäksi Puumessujen tapahtumalavalla kuullaan torstaina Penope Oy:n työstökoneesta osana digitaalista tuotantoketjua sekä Spinnovan mullistavasta innovaatiosta, ekologisesta tekstiilikuidusta, jota valmistetaan puusta ja jätevirroista.

Puumessujen ohjelmassa perjantaina: Ympäristöpäivä ja Esko Valtaoja

Perjantain lavaohjelman teemana on ”Ympäristöpäivä” ja pääpuuhujana emeritusprofessori Esko Valtaoja. Tähtitieteen emeritusprofessori Turun yliopistosta, entinen Tuorlan observatorion johtaja ja taidegallerian apulainen on arvostettu tieteentekijä ja kiitetty tieteellisen tiedon popularisoija sekä luennoitsija. Valtaoja käynnistää Puumessujen lavaohjelman perjantaina 6. syyskuuta kello 11 esityksellään Puusta pitkään? – Teknologia ja tulevaisuus. Esityksessään Valtaoja haastaa miettimään, mikä on tämän päivän tiedon ja teknologian valossa paras tapa käyttää puuta.

Koulutusvastaava Sauli Muotio Suomen Yrittäjäopistosta tuo tapahtumalavalle terveiset puuteollisuusalan rekrytointikoulutuksista. Lisäksi Puumessujen Ympäristöpäivän aikana lavalla kuullaan Puuteollisuus ry:n Aila Janatuisen Ympäristöfaktapankki-luento. Erikoispuukaupan kauppapaikasta luennoi Timo Ripatti Sahayrittäjät ry:stä.

Päivittyvän ohjelman löydät osoitteesta www.puumessut.fi