Koronapandemia on mullistanut tapahtuma-alaa. Valtioneuvosto linjasi kesäkuussa, että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta ja turvaetäisyyksistä. Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki on valmistautunut syyskauteen usein turvajärjestelyin. Tavoitteena on tehdä Paviljongista mahdollisimman turvallinen paikka sekä kävijöille että esiintyjille, tapahtumanjärjestäjille, henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille.

Tapahtumien uudelleen alkamiseen on valmistauduttu Paviljongissa keväästä alkaen. Turvallisuuden kivijalaksi on valmisteltu Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n kanssa yhteistyössä kattava omavalvontaohjeistus. Ohjeet perustuvat messualan kansainvälisen kattojärjestön UFIn suosituksiin ja niissä huomioidaan tarkasti THL:n ohjeet ja Aluehallintoviraston määräykset.

Turvallisuusohjeet on tehty sekä kävijöille että messutapahtumien näytteilleasettajille ja ne ovat luettavissa Paviljongin www-sivuilta. Ohjeistusta päivitetään tarpeen mukaan.

Paviljonki on valmis avaamaan ovet asiakkaille, tavoitteena mahdollisimman turvallinen tapahtumaosallistuminen asiakkaille ja henkilökunnalle.

– Vaikka poikkeuksellinen tilanne jatkuu ja joudumme edelleen sietämään epävarmuutta, Paviljonkiin voi tulla luottavaisin mielin. Paviljonki on rakennettu suuria yleisötilaisuuksia varten ja meillä on pitkä kokemus tapahtumien järjestämisestä. Hygieniatasomme ja -osaamisemme on jo lähtökohtaisesti korkea, kertoo Paviljongin toimitusjohtaja Juha Rahko.

Paviljongissa on hyvät valmiudet turvaetäisyyksien ja asiakasmäärien rajaamiseen toimintaa eriyttäen. Tapahtumien turvallisuutta lisätään usein toimenpitein. Siivousta on tehostettu, käsien desinfiointipisteitä sijoitettu kaikkiin tiloihin ja jonotuspaikat on merkitty turvavälimerkinnöin. Palvelupisteet on suojattu pleksein ja kaikissa saniteettitiloissa on kosketusvapaat hanat. Kaikkialla Paviljongissa on mahdollisuus sähköiseen maksamiseen.

Paviljongissa on saatavilla asiakkaiden käyttöön kasvosuojia ja kertakäyttökäsineitä. Myös asiakaspalvelijat käyttävät kasvovisiirejä tai maskeja. Tehokas ilmastointi ja korkeat tilat parantavat turvallisuutta.

Kävijöitä muistutetaan, että Paviljonkiin voi tulla vain täysin oireettomana. Yleiset tilat on merkitty käsienpesuohjeistuksin, yskimis- ja aivastamisetiketistä ja kättelyn välttämisestä muistuttaen, opastetauluin sekä videoiden avulla. Turvallisuudesta viestitään myös etukäteen nettisivuilla ja somekanavissa ja koulutettu henkilökunta opastaa ja neuvoo paikan päällä kaikessa.

Paviljongin syyskauden aloitti sote-maakuntakierros, jonka järjestelyistä Paviljonki sai kiitosta.

– Paviljonki on luotettava tapahtumapaikka, jossa on hyvät ja väljät tilat. Hygieniaohjeistukset olivat erittäin selkeät ja ne oli tuotu hyvin esille. Henkilökunta näytti omalla esimerkillään mallia, kuinka tehostetusta hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan. Paviljongin vankan ammattitaidon ja tapahtumaosaamisen tuntien pystyimme järjestämään turvallisin mielin tapahtumamme, johon osallistui mm. ministeri, kertoo Emmi Palokangas Jyväskylän kaupungilta.