Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti tiistaina kumota Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella olleen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevan rajoituspäätöksen. Päätös astui voimaan välittömästi. Rajoitusten kumoaminen tarkoittaa myös Paviljongin tapahtumakevään käynnistymistä.

Alkuvuodesta tapahtumia peruttiin vielä paljon ja etenkin isot messutapahtumat joutuivat siirtymään epävarman tilanteen johdosta. Nyt kuitenkin rajoituksia puretaan ja messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin kevät näyttää hyvältä kaikesta huolimatta.

Lauantaina viihdekauden avaa Queen-yhtyeen musiikkiin perustuva Show Must Go On -musikaali ja sunnuntaina nähdään lähes loppuunmyyty Eppu Normaali – Musiikkia Rantalasta -konsertti. Myöhemmin keväällä ohjelmistossa on tiedossa niin Joutsenlampi -balettia kuin stand up -iltojakin esiintyjinä mm. Sami Hedberg, Mikko Vaismaa ja Jarkko Tamminen. Myös vuodesta 2020 asti siirretty Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani: Paluu paratiisiin -kiertue toteutuu huhtikuussa.

Keväällä tapahtumatalossa nähdään messujakin, kun ohjelmistossa on Jyväskylän Kädentaito-, Hyvinvointi- ja Antiikkimessut, Raha & Talous -sijoitusmessut sekä vanhojen moottoripyörien harrastajien odottama Rompepäivä. Huhtikuussa talon täyttää vihdoin myös NUORI2022 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät sekä Jyväskylän perinteiset koiranäyttelyt: kaikkien rotujen NORD-näyttely ja kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely.

”Olemme iloisia, että toiminta pääsee vihdoin käynnistymään ilman rajoituksia”, sanoo Paviljongin myyntijohtaja Jaana Kiilamaa. ”Nyt toivomme, että ihmiset myös huomaavat tämän ja tulevat tapahtumiin. Meillä on edelleen erittäin kattavat turvallisuusohjeistukset. Suositus on, että tapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä. Voimassa oleva maskisuositus, tehostettu hygienia, erinomainen ilmanvaihto ja väljät tilat antavat erinomaiset lähtökohdat turvalliseen tapahtumaosallistumiseen. Koronapassia emme kuitenkaan enää edellytä, koska ei ole voimassa olevia rajoituksia”, Kiilamaa kertoo.