Neljän vuoden välein järjestettävä liittokokous käyttää ylintä päättävää valtaa PAMissa. Liittokokous pidetään Paviljongissa 24.-26.10.2023.

PAMin liittokokouksessa määritellään PAMin tavoitteet ja linjataan ja hyväksytään toimintaohjelma. Kokouksessa valitaan myös liiton puheenjohtaja, hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen, hallitus ja valtuusto seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Liittokokouksessa kaikki rakentuu pamilaisten ja yhdessä tekemisen ympärille. Mukana on 329 kokousedustajaa, liiton henkilökuntaa ja kansainvälisiä kutsuvieraita, yhteensä noin 500 henkilöä. Kokouksessa tehtävät päätökset vaikuttavat keskeisesti liiton toimintaan.

Kokonaisvaltainen tuotanto

Paviljongin ammattilaiset tuottavat liittokokoustapahtuman kokonaisvaltaisesti asiakkaalle, aina visuaalisesta suunnittelusta tapahtuman kokoustekniikkaan.

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki on toiminut jo 25 vuoden ajan kohtaamispaikkana, jonka monipuoliset tilat muuntautuvat erilaisiin tarpeisiin ja toimivat erinomaisina puitteina myös vaativille tapahtumille. Kattavan yhteistyökumppaniverkoston avulla tapahtumaan onnistuvat kaikki oheispalvelut.

”Kolmipäiväisen liittokokouksen aikana pääkokousta on yli 20 tuntia ja kaikkineen kokoustetaan noin 80 tuntia eli pelkästään kokoustekniikkaa tekemässä on kuusi eri palvelukumppaniyritystä”, kertoo tapahtuman tuottaja Lotta Nyqvist.

Toinen tapahtuman erityispiirre on messuhalliin rakennettu kaupunkifestari, PAMfest. PAMfest 2023 on PAMin liittokokouksen rento ja yhteisöllinen iltajuhlatapahtuma keskiviikkona. Illan aikana huomioidaan PAMin edustamia aloja ohjelmanumeroilla sekä festarialueen visuaalisilla elementeillä. Festarialueelta löytyy mm. kolme esiintymislavaa PAM plaza -aukiolla, minigolf, onnenpyörä, glitterpiste, UV-taidealue ja osallistava yhteisötaideteos, istuskelualueita ja street foodia.

Tärkeään tapahtumaan on muutenkin panostettu visuaalisesti; tapahtumassa on mm. esillä Samuli ja Kari Alosen taidenäyttely.

Liittokokouksen käytössä on koko Paviljonki. Pääkokous ja iltajuhla järjestetään tapahtumahalleissa, muita kokouksia ja seminaareja pienemmissä kokoustiloissa. Avajaiset järjestetään Paviljongin uudistetussa Encore-salissa tiistaina ja ohjelmassa nähdään rocksellisti Elias Kahila, Katri Ylander ja Kipinät Kuoro. Lisäksi avajaisissa nähdään Jyväskylä Sinfonian jousiryhmän sekä Jyväskylän Tanssiopiston PAMille räätälöimä tanssiteos, jonka koreografiasta vastaa tanssija Mimmi Salo.

Toivotamme pamilaiset tervetulleeksi Paviljonkiin!