Paviljongin alue täyttyy viikonloppuna markkina- ja urheiluhumusta, kun alueella järjestetään Finlandia Marathon pe-la 15.–16.9. ja Wemmi Ween maan wiljaa -sadonkorjuumarkkinat 16.–17.9.

Wemmi-sadonkorjuumarkkinat täyttää tänä syksynä pyöreät 30 vuotta

– Suosikkitapahtumalla on Jyväskylässä pitkät juuret ja tapahtuma houkuttelee vuosittain runsaasti kävijöitä. Paikalle tullaan kotimaisen ruoan, syksyn sadon sekä kotimaisten kädentaitojen perässä, kertoo tapahtumatuottaja Niina Lampinen ProAgria Tapahtumat Oy:stä.

Jyväskylän satamasta vuonna 1993 lähtenyt tapahtuma järjestettiin aluksi ulkotapahtumana. Suosion kasvaessa Wemmin tapahtumapaikaksi muuttui Jyväskylän Paviljongin alue, jossa on mahdollisuus myös sisäosastoille.

– Tapahtuman suosio kasvoi ja satama-alue kävi pieneksi, joten Wemmi siirtyi Paviljongin alueelle. Alue laajeni ja mukaan tulivat sisäosastot, joita etenkin kädentaitajat kaipasivat tuotteineen, Lampinen jatkaa.

Wemmi -sadonkorjuumarkkinoilla on ostettavissa kotimaista ruokaa, sadonkorjuutuotteita, luomu- ja lähiruokaa sekä kotimaisia kädentaidon tuotteita. Erityisesti nostetaan esille lähi- ja pientuottajia sekä heidän tuotteitaan. Osastoja on tänä vuonna yli 250. Juhlavuoden kunniaksi on arvottavana herkkukori, johon on kerätty Wemmin myyjien tuotteita. Tarjonnan kruunaavat monipuoliset kahvilatuotteet ja ruoka-annokset.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Finlandia Marathon järjestetään kaksipäiväisenä

Finlandia Marathon on Jyväskylässä 15.-16.9.2023 järjestettävä kaiken kansan urheilutapahtuma. Reittinä on Suomen kauneimpana liikenneväylänä palkittu, tasainen ja nopea Jyväskylän Rantaraitti. Tapahtumakeskuksena toimii Lutakonaukio ja Paviljonki.

Finlandia Marathon järjestetään jälleen kaksipäiväisenä tapahtumana. Perjantaina järjestetään jo aamupäivällä mittava 4.500 koululaisen Nuorten Maraton ja illalla Maratonviesti, Finlandia Vitonen ja iltavalaistuksessa juostava Valon Kymppi. Lauantain ohjelmassa on täysmaraton ja puolimaraton.

Kaikkien lähtöjen reitit kulkevat Jyväskylän Rantaraittia. Pyöräilyä, rullaluistelua sekä tarpeetonta liikkumista Rantaraitilla tulee välttää perjantaina 15.9. klo 9.30–13.30 ja klo 18–22 ja lauantaina 16.9. klo 12.00–18.00 välisenä aikana. Koululaisten Nuorten Maratonin lähtöjen aikana Kuokkalan sillan autoliikennettä rajoitetaan.

Paviljongille on helppo tulla

Paviljongin lähistöllä on useita pysäköintimahdollisuuksia. Lähimmät pysäköintitalot ovat vain kävelyputken päässä (P-Matkakeskus, P-Asema) sekä Lutakossa (P-Paviljonki 1 ja 2). Keskeisen sijainnin vuoksi Paviljongille on helppo tulla myös kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Lauantaina lähimmissä pysäköintitaloissa voi olla hetkittäin täyttä.