Maatalouden ammattinäyttely Konekilleri järjestetään Jyväskylässä messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa 8.-10.10.2020 ensimmäistä kertaa. Konekillerin nimellä tapahtuma nähdään myös viimeistä kertaa, sillä jatkossa nimeksi muuttuu Agrotech Nordic. Kehitysuutinen julkistettiin Konekillerin lehdistötilaisuudessa.

Maatalouden ammattitapahtuma nähdään entistä kansainvälisempänä Jyväskylässä. Tapahtuman järjestäjinä jatkaa DLG International ja 2LM Corporate. DLG International kuuluu maailman suurimpiin ammattimessujärjestäjiin ja on edelläkävijä kansainvälisten messujen ja erikoisnäyttelyiden kehittämisessä ja toteuttamisessa. Sen erikoisosaaminen keskittyy erityisesti maatalouskoneiden, kasvintuotannon, karjankasvatuksen ja bioenergian ympärille.

Agrotech on DLG Internationalin omistama tapahtumabrändi ja tapahtuma tullaan jatkossa toteuttamaan täysin DLG:n konseptin mukaisesti.

– Muutos tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että jatkossa pystymme tuottamaan entistä kansainvälisempää ja syvällisempää sisältöä tapahtumaan. DLG tekee ensisijaisesti maatalouden ja elintarviketeollisuuden tutkimusta ja testausta. Saavutettua tietoa jalkautetaan alalle tapahtumien avulla, kertoo näyttelyä koordinoiva Marko Toivakka. Isommat tekijät taustalla mahdollistavat tapahtuman kehittämisen todella merkittävään suuntaan, Toivakka jatkaa.

DLG International ja 2LM Corporate Oy ovat tehneet Jyväskylän Messut Oy:n kanssa sopimuksen tapahtuman järjestämisestä myös 14.-16.10.2021 Jyväskylän Paviljongissa. Varaukset Konekilleriin siirtyvät sellaisenaan Agrotech Nordic -tapahtumaan. Tämän vuoden Konekilleri järjestetään hyvin poikkeuksellisissa oloissa, kun koronapandemia on aiheuttanut lähes kaikkien tapahtumien peruuntumisen. Tapahtuma kokeilee uuden normaalin mukaista toteutusta, tiukasti turvallisuudesta huolehtien.

– Meidän kaikkien on löydettävä uudet tavat toimia. Tärkeintä on sopeutua ja mukautua. Vaikka järjestäminen vaati enemmän työtä, se oli kuitenkin toteutettavissa, huomauttaa Henrik Kalliola, 2LM Corporaten perustaja.

– Olemme ilahtuneita, että Jyväskylässä järjestettiin loppuvuoden ainoat sisätiloissa olevat ammattimessut, sanoo Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja Juha Rahko. Paviljongin kaikissa tapahtumissa noudatetaan viranomaisten määräysten mukaisia turvallisuusohjeita sekä omavalvontaohjeita. Järjestelyt on käyty läpi myös kaupungin terveysviranomaisten kanssa, joten tänne on turvallista tulla, Rahko jatkaa.