Odotettu Kirja, Ruoka & Viini -messutapahtuma palaa Jyväskylään marraskuussa

Jyväskylän Messut Oy järjestää 22.-24.11.2019 Kirja, Ruoka & Viini -messut. Kävijät saavat herkullisimmat makuelämykset juhlapöytään ja kiinnostavimmat kirjavinkit lahjapakettiin.

Tapahtumassa tulee olemaan esillä syksyn uutuuskirjat ja luvassa on mielenkiintoisia keskusteluja ja kirjailijahaastatteluja. Suunnittelussa on otettu huomioon myös lapset ja nuoret ja tavoitteena on tarjota laajalle ikäjakaumalle sisältöä. Keski-Suomen äidinkielen opettajat oppilaineen ovat mukana lapsille ja nuorille suunnatun sisällön toteutuksessa.

– Teemme yhteistyötä eri toimijoiden kuten Jyväskylän Kulttuuritoimen ja oppilaitosten kanssa, jotta saamme aidosti koko kaupungin yhteisen tapahtuman, kertoo Jyväskylän Messut Oy:n myyntipäällikkö Anne Koskinen.

– Kyseessä on vahvasti paikallinen mutta valtakunnallisesti merkittävä tapahtuma. Jyväskylällä on vahva merkitys suomenkielisen kirjallisuuden kehityksessä, mikä on haluttu huomioida mm. nostamalla esiin Minna Canthin juhlavuosi messujen ohjelmasisällössä, Koskinen jatkaa.

Ruoka -puolella Maija Silvennoisen emännöimässä näytöskeittiössä nähdään kiinnostavia ruokakirjailijoita sekä käsitellään ajankohtaisia aiheita kuten ruokahävikin vähentämistä. Näytöskeittiössä pureudutaan myös ruoanlaiton juurille perinteiden ja hyvän arkiruoan kautta. Myös jouluteema on esillä ja lähiruokatorilta voi ostaa mukaan tai tilata jouluksi ruokia. Viini -alueesta rakentuu tunnelmallinen ja tyylikäs alue, jossa esittelyssä on sekä juhlakauden uutuudet että ajattomat klassikot. Maistelulipukkeilla on helppo tutustua tuotteisiin ja löytää suosikkinsa.

Tapahtuman omille sivuille pääset täältä.