Kallea, Jonnea ja Toyotan tiimiä juhlistava Rallin mestaruusjuhla 16.12. tuo lavalle rallilegendat ja kotimaiset artistit Jyväskylässä


Kaikkien aikojen rallimenestystä juhlitaan yleisölle maksuttomassa kansanjuhlassa 16.12. Paviljongissa Jyväskylässä. Maailmanmestareiden Kalle Rovanperän, Jonne Halttusen ja TOYOTA GAZOO Racingin -tiimin lisäksi lavalle nousevat rallilegendat ja tunnelman nostavat kotimaisen musiikkimaailman tähdet. Huikean illan kruunaa ilotulitus.

Mestarit nousevat lavalle Paviljongilla

Ovet Paviljongin tapahtuma-alueelle avautuvat kello 16.  Alueella on rallitekemistä kaikenikäisille: kisailua simulaattoriajossa, Toyotan autoesittely, erilaisia pelejä sekä kattavat ravintolapalvelut. Paviljonkiin odotetaan runsaasti ihmisiä, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa. Ovilla tehdään turvatarkastus ja reput sekä muut tavarat jätetään naulakkoon.

Lavaohjelma käynnistyy noin kello 18. Luvassa on tähtitykitystä, kun lavalle nousevat tuoreiden maailmanmestareiden lisäksi rallilegendat sekä tunnelman kattoon nostavat artistit Steve’n’Seagulls, Portion Boys ja rallibiiseistäänkin tunnettu Poju. Ohjelma striimataan suorana lähetyksenä myös Yle Areenaan.

Huikean lavaohjelman jälkeen on mahdollisuus tavata ja ottaa yhteiskuva TOYOTA GAZOON Racingin kuljettajien ja karttureiden kanssa. Ilta huipentuu ilotulitukseen, jonka tarjoavat yhdessä Suomen Pyrotekniikka Oy ja messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki. Ilotulitus on nähtävissä Paviljongin ympäristöstä. Halutessaan iltaa voi jatkaa kävelymatkan päästä Jyväskylän keskustassa.

Rallin mestaruusjuhlaan pääsee näppärästi niin kävellen Linkillä, junalla kuin autolla

Maksuttomaan juhlaan odotetaan tuhansia osallistujia ja sisälle tapahtumapaikkaan mahtuu rajallinen osallistujamäärä, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa.

Paviljongille pääsee helposti kävellen sekä julkisilla. Linkillä Paviljongin kulmille pääsee joko Lutakon kautta kulkevilla linjoilla eli Linkeillä 4,18,18K,19, 19L tai Keskustan Asemakadun pääpysäkiltä, jonka kautta ajavat kaikki Linkit. Juna-asemalta Paviljonkiin pääsee muutamassa minuutissa kävellen Messusiltaa myöten. Autoille parkkipaikkoja on keskustan lisäksi Lutakossa P-Paviljonki -parkkihallissa.

Rallin mestaruusjuhlan järjestää Jyväskylän kaupunki yhteistyössä AKK Motorsport Oy:n, tapahtumakeskus Paviljongin, Rajupajan, Ylen ja Suomen Pyrotekniikka Oy:n kanssa perjantaina 16.12.2022 Paviljongissa, Jyväskylässä.

Kuva: TOYOTA GAZOO Racing -tiimi Kuokkalan sillalla Jyväskylässä 2022.
Kuvaaja Touho Häkkinen