Jyväskylän Messut jatkoi vuonna 2023 UNICEFin pitkäjänteisen työn tukemista heikoimmassa asemassa olevien sekä hätäapua tarvitsevien lasten auttamiseksi.

Tukea UNICEFin pitkäjänteiselle työlle

Jyväskylän Messut tuki UNICEFin toimintaa jo vuonna 2022 mahdollistamalla Jyväskylän vapaaehtoisryhmälle sekä varainhankintatiimille maksuttoman kohtauspisteen Paviljongin yleisötapahtumiin sekä lahjoittamalla asiakasmuistamiseen tarkoitetut varat UNICEFin toimintaan.

Vuonna 2023 yhteistyötä jatkettiin ja Jyväskylän Messut tuki järjestön työtä viime vuoden tapaan mahdollistamalla Jyväskylän vaarainhankintatiimin helpon ja maksuttoman osallistumisen kymmenien tuhansien kävijöiden messutapahtumiin.

UNICEF mukana 4 messutapahtumassa vuonna 2023

Jyväskylän Messujen ja UNICEFin yhdessä valmiiksi suunnitteleman, kalustaman ja rakentaman messuosaston myötä UNICEF pääsi osallistumaan monille eri messuille vuoden aikana. Järjestön osastolla kävijöiden oli helppo tutustua UNICEFin toimintaan ja tukimahdollisuuksiin.

Suomen UNICEF osallistui tänä vuonna kaikkiaan neljään messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa järjestettyyn messutapahtumaan.

  • Jyväskylän Rakennusmessut 17.-19.3.2023
  • Jyväskylän Hyvinvointimessut 15.-16.4.2023
  • Kuljetus 2023 -messut 25.-26.5.2023
  • Jyväskylän Kirjamessut sekä Joulumessut 25.-26.11.2023

Messuilla tehtyjen työvuorojen aikana UNICEFin tiimi saavutti upeat tulokset, joilla päästiin tavoitteeseen. Tämä tarkoittaa, että UNICEF voi tämän vuoden aikana Jyväskylän messutapahtumissa kerätyillä varoilla hankkia jopa 640 pussia suola-sokeri-seosta, jolla voidaan auttaa likaisen veden aiheuttamasta vatsataudista kärsiviä lapsia esimerkiksi Gazassa.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta UNICEF on tarjonnut Gazassa humanitaarista apua tilanteen eskaloitumisen alusta saakka. UNICEFilla oli alueella valmiina henkilökuntaa ja avustustarvikkeita, jotka pystyttiin jakamaan heti ja UNICEF on saanut toimitettua alueelle myös lisää hätäapua.

UNICEF on esimerkiksi toimittanut sairaaloihin lääkkeitä sekä kodeistaan paenneille ihmisille puhdasta juomavettä ja pyyhkeitä ja saippuaa sisältäviä hygieniapaketteja, jakanut imettäville äideille lisäravinteita sekä tarjonnut perheille käteisapua välittömien tarpeiden kattamiseen ja lapsille psykososiaalista tukea.

Halu auttaa perustuu arvoihin

Jyväskylän Messut pitää UNICEFin toiminnan tukemista tärkeänä.

”Haluamme toimia kaikessa arvojemme
mukaisesti vastuullisesti ja välittäen.”

− Haluamme toimia kaikessa arvojemme mukaisesti vastuullisesti ja välittäen. Tapahtumiimme osallistuu vuoden aikana tuhansia kävijöitä. Tapahtumajärjestäjänä yhdistämme ihmisiä, joten on luontevaa, että tuemme UNICEFin toimintaa ja vahvistamme yhteistä auttamishalua heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi, sanoo Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja Juha Rahko.

Suunnitelmissa on jatkaa yhteistyötä tapahtumissa myös vuonna 2024.

 

Lue lisää Unicefin työstä lasten hyväksi

 

© UNICEF/UNI460618/El Baba
© UNICEF/UNI460618/El Baba