Jyväskylän Messut Oy ottaa koronapassin käyttöön kevään messutapahtumissaan heti, jos aluehallintovirasto rajoittaa tapahtumien osallistujamääriä. Hallitus on eilen linjannut, että kohtalaisen riskin tapahtumissa, kuten messut, tulee rajoituksia leviämisalueilla. Aluehallintoviranomaisille lähetetään asiasta paimenkirje, ja Aluehallintovirasto ottanee asiaan kantaa lähipäivinä.

Kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Tämän johdosta Jyväskylän Messut Oy ottaa käyttöön koronapassin kevään tapahtumissa, mikäli osallistujamääriä rajoitetaan. Koronapassin käyttö mahdollistaa tapahtumien järjestämisen ilman kapasiteettirajoituksia sekä turvallisen ja vastuullisen toiminnan. Nykylainsäädännön mukaan koronapassin voi ottaa yleisötilaisuuksissa käyttöön vain silloin, kun tapahtumiin kohdistuu viranomaisrajoituksia.

”Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Koronapassi purkaa rajoitukset ja mahdollistaa meille tapahtumien järjestämisen täysimittaisesti ja terveysturvallisesti. Olemme valmiita jatkamaan koronapassin käyttöä kaikissa kevään tapahtumissamme niin kauan, kuin on tarpeen. Seuraamme aktiivisesti alueellamme olevia rajoituksia ja reagoimme niiden muuttuessa”, Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja Juha Rahko kertoo.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa ladattua Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Todistuksessa tulee olla merkinnät kahdesta koronarokotuksesta tai todistus negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronavirustaudista. Koronapassi luetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lukijasovelluksella, joka ei kerää tai tallenna todistusten tietoja eikä sillä pysty näkemään henkilön terveystietoja.

Lisätietoa koronatodistuksesta löytyy THL:n sivuilta.

Jyväskylän Messut Oy seuraa jatkossakin viranomaisten ohjeistuksia ja panostaa tapahtumissaan ennakoivasti turvallisuuteen. Suositus on, että tapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä ja oireettomana. Voimassa oleva maskisuositus, tehostettu hygienia, erinomainen ilmanvaihto, tilavat käytävät ja väljät tilat antavat erinomaiset lähtökohdat turvalliseen tapahtumaosallistumiseen.

Jyväskylän Messut Oy:n kevään tapahtumien valmistelu jatkuu normaalisti. Kevään ohjelmistossa on seuraavat messut:

  • Sähkö Valo Tele Av -messut 2.-4.2.2022
  • Jyväskylän Rakennusmessut 18.-20.3.2022
  • Jyväskylän Kädentaito, Hyvinvointi ja Antiikki -messut 2.-3.4.2022
  • Nyt Luontoon! -messut 8.-10.4.2022
  • Raha & Talous -sijoitusmessut 21.4.2022
  • Kuljetusmessut 19.-21.5.2022

Lisäksi Paviljongissa järjestetään useita eri konsertteja ja muita tapahtumia.