Kolmen messun kaksipäiväinen tapahtuma oli menestys. Kirjallisuuden, viinin ja joulun ystävien elämysviikonloppu 25.–26.11. toi lähes 13 000 kävijää messu- ja tapahtumakeskus Paviljonkiin, Jyväskylään. Viime vuonna kävijöitä oli 11 000.

Kuvat: Anne Kalliola

”Jyväskyläläiset ovat ottaneet kolmen tapahtuman superviikonlopun hienosti vastaan. Viikonloppu Paviljongissa osoitti, että monipuolinen messukokonaisuus kiinnostaa yleisöä. Paviljongin elämysviikonloppu on vakiinnuttanut paikkansa suurten ja merkittävien yleisötapahtumien joukossa. Kiitos loistaville esiintyjille, näytteilleasettajille, kävijöille, kaikille järjestelyihin osallistuneille ja Paviljongin omalle messujengille”, sanoo toimitusjohtaja
Juha Rahko Jyväskylän Messuilta.

Kuvat: Anne Kalliola

Kirjamessuilla vahvan lukijakunnan saavuttaneita kirjailijoita ja kotimaisen musiikin tähtiä

Kirjamessuille saapui muun muassa monia vahvan lukijakunnan saavuttaneita kirjailijoita ja kotimaisen musiikin tähtiä. Lapsille ja nuorille oli tarjolla monipuolista ohjelmaa, mm. kirjailijahaastatteluita ja kirjailijoiden lukuhetkiä sekä Jyväskylä Sinfonian puhallinkvintetin musisointia. Tapahtumassa palkittiin Kirjoitan, koska haluan -kilpailun voittajat.  Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry julkisti messuilla Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaat.


Kuva: Anne Kalliola

”Kirja-alan murros puhututtaa. Olemme iloisia, että kirjallisuuden ystävät tulivat messuille sankoin joukoin. He osoittivat vahvan uskon kirjallisuuteen ja näyttivät kirjojen merkityksen ja voiman kuuntelemalla upeiden kirjailijoiden mukaansatempaavia puheita kirjoista ja ostamalla kirjoja muun muassa pukinkonttiin”, iloitsee Kirjamessujen ohjelmajohtaja Kirsi Sievänen.

”Jyväskylän Kirjamessut onnistuivat jälleen luomaan tyylikkäät puitteet lukijoiden ja kirjailijoiden välisille kohtaamisille. Upea nousu kävijämäärässä toi mukanaan myös tuloksellisen onnistumisen, kun myyntimme nousi yli 15 %”, iloitsee WSOY:n tapahtumatuottaja Sami Ravattinen.

Jyväskylän Kirja-, Joulu ja Viinimessut järjestetään seuraavan kerran 23.−24.11.2024 Paviljongissa.

Kuva: Anne Kalliola

Muuta tapahtumaan liittyvää: