Jyväskylän kaupunginteatteri muuttaa Paviljonkiin syksyllä 2024 Teatteritalon kaksi vuotta kestävän peruskorjauksen ajaksi. Teatterin muuton myötä messu- ja tapahtumakeskus Paviljonkiin kasvaa Keski-Suomen valovoimaisin kulttuurin, viihteen ja tapahtumien keskus, joka tarjoaa entistä enemmän elämyksiä. Paviljongin tapahtuma- ja messutarjonta sekä useat ravintolat, Jyväskylä Sinfonian konsertit ja syksystä alkaen myös Jyväskylän kaupunginteatterin esitykset muodostavat kokonaisuuden, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Paviljonkiin rakentuu teatterin käyttöön kaksi näyttämöä oheistiloineen, ja teatteri saa oman sisäänkäynnin Uno Savolan kadulta. D-halliin rakentuvassa isommassa salissa on 348 hengen nouseva katsomo sekä näyttämö, joka vastaa kokoluokaltaan Teatteritalon suurta näyttämöä. Pienemmässä salissa on 212 paikkaa ja nouseva katsomo. Pienemmässä salissa on myös Bravo-ravintola, jonka palveluja on mahdollista hyödyntää joidenkin esityksien yhteydessä.

Teatterin käytössä olevien salien rakenteet muuntautuvat tarvittaessa myös Paviljongissa järjestettävien muiden tapahtumien, kuten messujen käyttöön.

Salien nimikilpailu käynnissä  

Teatterin uusien salien pienen kokoeron takia sekä tilojen opastusta ja esitysten markkinointia helpottaakseen kaupunginteatteri on päättänyt korvata suuren ja pienen näyttämön termit. Uusia nimiä teatterin väistösaleille etsitään 7.4. asti verkossa avoinna olevalla nimikilpailulla: https://forms.office.com/e/uDHWdwzD0A.

Nimikilpailun voittajat julkaistaan huhtikuun loppuun mennessä, ja syksyllä kaupunginteatterin näytäntökausi alkaa uudelleen nimetyissä saleilla. Kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kaksi kahden hengen lahjakorttia Jyväskylän kaupunginteatteriin.

 

Teatterin syksyn 2024 ohjelmistossa neljä ensi-iltaa

Jyväskylän kaupunginteatteri vahvistaa entisestään valtakunnallisesti kiinnostavaa ohjelmistopolitiikka teatterinjohtaja Marietta Kunnaksen kaudella. Väistötiloihin siirtyminen on nähty Jyväskylän kaupunginteatterissa mahdollisuutena uudistua ja ottaa vahvemmin roolia suomalaisessa teatterikentässä myös kantaesitysten kotina. Osoituksena tästä heti väistökauden alkuun ohjelmistossa on ensi-illassa kaksi kotimaista kantaesitystä ja yksi Suomen kantaesitys. Syksyn koko ohjelmisto on nyt myynnissä!