Gradia järjestää suurtapahtuma Taitajan Paviljongissa

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia yhteistyökumppaneineen järjestää Taitaja2020-tapahtuman Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa Jyväskylässä 11.–14.5.2020. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Tapahtumassa nähdään noin 50 kilpailulajia sekä ammattinäytöstä, joissa mukana on yli 400 kilpailijaa. Lajit ovat rakentamisen, ravitsemuspalveluiden, auto- ja kuljetustekniikan, teollisuuden, palveluiden sekä informaatio- ja viestintäteknologian aloilta. TaitajaPLUS-lajit ovat erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille, joissa lajeina muun muassa puhdistuspalvelut sekä asiakaspalvelu ja myynti. Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki tarjoaa upeat puitteet suurtapahtumien toteutukseen. Myös paljon tilaa vaativat kilpailulajit, kuten metsäkoneen käyttö ja kuljetuslogistiikka saadaan toteutettua näyttävästi Paviljongin ulkoalueilla. Yleisö pääsee kokemaan kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa jännittävän ja mukaansatempaavan tapahtuman tutustuen tulevaisuuden ammatteihin.

Ammatillisen koulutuksen yhtenä tehtävänä on vastata nopeasti muuttuvan työelämän tarpeisiin. Näin Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman teemat ovatkin työelämän muutos, elinikäinen oppiminen, kansainvälisyys sekä yrittäjyys. Ammatillisen koulutuksen kehittäminen tapahtuu tänä päivänä yhä vahvemmin yhdessä työelämän kanssa. ”Taitaja-tapahtuman kautta saamme muodostettua ja ylläpidettyä hyviä kumppanuussuhteita”, sanoo Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman kilpailujohtaja, Gradian yhteyspäällikkö Maria Linnavirta.

Linnavirta korostaa Taitajan tarjoamia mahdollisuuksia ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, henkilöstölle kuin työelämällekin. ”Taitaja antaa mahdollisuuden kilpailemiseen ja itsensä kehittämiseen. Koko Gradian toiminta siirtyy toukokuussa viikoksi Paviljonkiin, jolloin kaikilla on mahdollisuus päästä osallistumaan ja seuraamaan Taitaja-kilpailua sekä oheisohjelmia”, sanoo Linnavirta. Tapahtuman suunnittelu ja järjestäminen liittyy kiinteästi opetukseen koko Gradiassa.

Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma

Tapahtumassa panostetaan lajien näyttävyyteen, vuorovaikutuksellisuuteen ja viihtyvyyteen. Tavoitteena on saada osallistujille kiinnostava kuva tulevaisuuden ammateista. ”On upeaa nähdä kilpailijoiden kehittyminen omassa ammattitaidossaan sekä seurata heidän tekemistään. Innostus ja positiivinen energia Taitaja-tapahtumissa on ihan käsinkosketeltavaa”, sanoo Linnavirta.

Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumaan odotetaan 40 000 vierailijaa. ”On hienoa saada tapahtuma Jyväskylään! Koko kaupunki tulee täyttymään tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajista. Olen ylpeä siitä, että saamme olla mukana tekemässä näin suurta tapahtumaa ja tehdä samalla Gradiaa, Jyväskylää ja koko Keski-Suomea tunnetuksi”, kertoo Linnavirta toivottaen kaikki tervetulleeksi avoimeen ja maksuttomaan Taitaja2020-tapahtumaan.


Teksti: Sanna-Riikka Koponen

Kuva: Tero Takalo-Eskola