Digiturvallisuus 2023 -tapahtuma keräsi kyberosaajat, yritykset ja opiskelijat Suomen ensimmäisille Digiturvallisuus-messuille 30.3.2023 Paviljonkiin. Messuilla luotiin ainutlaatuisen laaja katsaus digiturvallisuuden ajankohtaisiin aiheisiin.

Digiturvallisuus 2023 oli dynaaminen, yhden päivän messutapahtuma, jossa kuultiin yli 50 tietoiskua digiturvallisuudesta.

Yksi tärkeistä teemoista oli Keski-Suomen kyberosaamiskeskus, jota koskeva sopimus allekirjoitettiin tapahtumassa. Keskuksessa tulee työskentelemään yhteensä yli 30 asiantuntijaa ja tutkijaa Jyväskylän yliopistosta ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Kyberosaamiskeskuksen visiona on kehittyä huippuluokan kansainväliseksi kyberturvallisuuden tutkimus- ja koulutuskeskukseksi. Lue lisää aiheesta täältä.


Suomen ensimmäiset Digiturvallisuus-messut

Digiturvallisuus 2023 oli Suomen ensimmäinen digiturvallisuuteen keskittyvä messutapahtuma. Tapahtumassa vieraili noin 1000 kävijää.

Messukävijät arvostivat messua hyvänä alan tapahtumana. Jyväskylän Messujen tekemän tutkimuksen mukaan kaikki kävijät suosittelivat tapahtumaa. Suurin osa kävijöistä (yli 78%) tuli messuille pysyäkseen ajan tasalla uutuuksista ja trendeistä, luomaan ja ylläpitämään kontakteja sekä kartoittamaan alan uramahdollisuuksia.

Myös näytteilleasettajat pitivät tapahtumaa onnistuneena.

− Oli hienoa järjestää messut alan toimijoiden kanssa. Kiitos näytteilleasettajille ja yhteistyökumppaneille, jotka ottivat aktiivisen roolin messujen onnistumiseksi, sanoo tapahtumasta vastaava projektipäällikkö Matti Kuosmanen Jyväskylän Messuilta.

Hän pitää tapahtumaa hyvänä päänavauksena tärkeälle alan ammattitapahtumalle.

− Digiturvallisuus koskettaa laajasti, joten uskomme että tarvetta ja kiinnostusta vastaavalle tapahtumalle on myös tulevaisuudessa. Olemme iloisia, että kävijät ja näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Saimme heiltä runsaasti hyviä ideoita tapahtuman kehittämiseen seuraavia vuosia varten, Kuosmanen sanoo.

Digiturvallisuus 2023 -messut järjestivät Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän kaupunki, Digi- ja väestötietovirasto, Finnish Information Security Cluster, Women4Cyber Finland ry, Tietoturva ry ja Jyväskylän Messut.

Lisätietoa:

Digiturvallisuus 2023 -messut