Pitkä odotus palkitaan, kun Big Wheels – The Winter Show valtaa messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin 14.-15. joulukuuta 2024 yhdessä Winter Vintage -messujen kanssa. Tällaista tapahtumaa moottoriharrastajat ovat kaivanneet.

Big Wheels – The Winter Show on koko perheen harrasteautotapahtuma, jonka rinnalla järjestetään retro- ja vintage-kulttuurin Winter Vintage -messut sekä teemaan sopivat rock’n roll -bileet.

”Tällaisesta isommasta harrasteautotapahtumasta on ollut Keski-Suomessa toiveita jo pitkään, ja nyt vihdoin suunnitelmista ollaan siirtymässä tekoihin”, taustoittaa keskisuomalaisten harrastajien toiveita tapahtumatyöryhmään kuuluva Aki Vesterinen, joka on alan yrittäjä ja vannoutunut autoharrastaja.

Tapahtumakokonaisuus on Big Wheels Eventsin ja Jyväskylän Messujen yhteistyön tulosta. Molemmat olivat tahoillaan suunnitelleet samankaltaisia tapahtumia talvikaudelle ja lopulta kun työryhmä istui ensimmäistä kertaa yhteisen pöydän ääreen, jalostuivat ideat nopeasti yhteiseksi tapahtumasuunnitelmaksi.

Tapahtuman järjestämisessä panostetaan vahvasti harrastajien näkökulmaan, mikä näkyy myös työryhmän koostumuksessa. Mukana on koko joukko aktiivisia moottoriharrastajia ja tapahtuma-alan konkareita.

”Tätä tehdään harrastajilta harrastajille, jotta tapahtumasta tulisi juuri sellainen, jossa me itsekin viihtyisimme”, kertoo Heikki Skyttä, Big Wheels Eventsin tapahtumatuottaja ja pitkän linjan jenkkiautoharrastaja.

”Tästä huolimatta tapahtuma ei suinkaan ole suunnattu vain harrastajille, vaan perinteiseen Big Wheelsin tapaan se tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia myös suurelle yleisölle”, Skyttä jatkaa.

Alkuperäinen Big Wheels on jo yli 20 vuoden ajan Pieksämäellä heinäkuun puolivälissä järjestetty harrasteajoneuvojen kokoontumisajo, joka on koonnut savolaiskaupunkiin parhaimmillaan 1 500 harrasteajoneuvoa ja jopa 18 000 hengen yleisön. Kesätapahtuma saa jatkoa entiseen malliin.

”Huippusuosittu Big Wheels on autoharrastajien keskuudessa laadukkaista tapahtumista tunnettu brändi ja olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä Big Wheels Eventsin tiimin kanssa”, iloitsevat Jyväskylän Messujen myyntijohtaja Kimmo Kemppainen ja myyntipäällikkö Mika Venäläinen.

”Paviljongissa tapahtumia tehdään intohimolla ja asiakaskokemukseen panostetaan toden teolla. Olemme aina pyrkineet Big Wheelsissä samaan, joten yhteisen sävelen löytäminen tapahtuman suunnitteluun on ollut helppoa”, kertoo Heikki Skyttä yhdessä Big Wheels Eventsin toisen tapahtumatuottajan Tero Tujusen kanssa.

”Paviljonki tarjoaa vertaansa vailla olevat puitteet suuren autonäyttelyn järjestämiseen. Se on hyvin saavutettavissa ja Jyväskylästä löytyy runsaasti majoitusta ja muita palveluja ulkopaikkakuntalaisten tapahtumavieraiden tarpeisiin.”

Tällaiselle tapahtumalle on tilausta Keski- ja Itä-Suomessa ja se kokoaa varmasti kävijöitä vieläkin laajemmalta alueelta. Jyväskylän sijainti on erinomainen. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuotuinen perinne ja järjestäjät ovat toiveikkaita sen suhteen, että Big Wheels – The Winter Show vakiinnuttaa paikkansa niin moottoriharrastajien kuin Jyväskylänkin tapahtumakalentereissa.