Irina Kolesnikova – Joutsenlampi

 

ST. PETERSBURG BALLET THEATRE PALAA JÄLLEEN SUOMEEN – IRINA KOLESNIKOVAN VOITTOKULKU JATKUU

Prima ballerina Irina Kolesnikovan tähdittämän St Petersburg Ballet Theatren esittämän Joutsenlampi-baletin voittokulku jatkuu. Menestyksekkäiden Skandinavian ja Kaukoidän kiertueiden jälkeen baletti palaa jälleen Suomeen ja vierailee 3.-6. tammikuuta Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa ja Lahdessa. Lipunmyynti esityksiin alkaa maanantaina 7. lokakuuta Lippupisteessä (Jyväskylä, Kuopio ja Lahti) ja Ticketmasterissa (Oulu) ja osoitteessa www.livenation.fi.

St Petersburg Ballet Theatre on 25-vuotisjuhlakiertueellaan, jossa tähtiballerina Irina Kolesnikovan lisäksi on mukana baletin oma orkesteri Kuopiossa ja Lahdessa – muissa kiertuekaupungeissa orkesterin käyttäminen on tilasyistä mahdotonta. Oulussa Irina Kolesnikova joutuu pitämään vapaapäivän selviytyäkseen kiertueen rankasta ohjelmasta ja kiertueaikataulusta; Oulussa Odette/Odilen roolin tanssii toinen huippuballerina.

Irina Kolesnikova on ollut mukana prima ballerinana vuodesta 2001 ja hänen maineensa yhtenä maailman parhaimmista tanssijoista täyttää tuhatpaikkaiset teatterit ympäri maailman. Seuraava jättihaaste on ensi heinäkuussa Pariisissa esitettävät stadionshowt – tiettävästi ensimmäisen kerran Joutsenlampi-baletti esitetään siellä 20 000 ihmisen edessä.

Konstantin Tachkinin vuonna 1994 perustama St Petersburg Ballet Theatre tunnetaan maailmalla sekä taidokkaista Vaganova-koulutetuista tanssijoistaan että näyttävistä tuotannoistaan. Seurue tekee jatkuvasti isoja kiertueita, ja vierailee lähes vuosittain myös Pariisin ja Lontoon kuuluisimmissa teattereissa.

Seurueen kruununjalokivi on kansainvälisesti arvostettu, jopa prima ballerina assolutaksi luokiteltu Irina Kolesnikova. Kolesnikova on voittanut sekä yleisöt että vaativimmatkin balettien arvioitsijat puolelleen. Tŝaikovskin musiikkiin ja Petipan ja Ivanovin koreografiaan pohjautuva taidokas Joutsenlampi-esitys on kerännyt ylistystä ympäri maailman ja tähtiballerina on esittänyt sen urallaan yli 1000 kertaa.

Joutsenlammesta ja Irina Kolesnikovasta sanottua:

”Irina Kolesnikova in Swan Lake sweeps you away into a world of passion, dangerous deception and ultimate forgiveness.” – The Sunday Express

”Irina Kolesnikova rivals any star of the Bolshoi or Kirov in technique and stage artistry” – The Stage

“Prima ballerina Irina Kolesnikova´s interpretation of the Swan Princess Odette/Odile is rarely seen in more beauty. Her dancing is enchanting. She is so adorable, sublime, delicate and beautiful and at such high level that it makes the audience gasp!” – Scenekanten

Esitys alkaa Wilhelm-salissa klo 19.00
Liput: 84 € / 64 € / 53 €
Liput myynnissä lippu.fi
Odette/ Odilen roolissa Irina Kolesnikova, tilasyistä ei orkesteria