ARVOSTETTU UKRAINALAINEN KIOVAN GRAND BALLET SUOMEEN JOUTSENLAMPI-ESITYKSENSÄ KANSSA

 

Ukrainan johtaviin balettitaloihin lukeutuva Kiovan Grand Ballet saapuu jälleen ensi vuoden alussa Suomeen rakastetuimpiin baletteihinsa lukeutuvan Joutsenlammen kanssa. Pjotr Tšaikovskin säveltämä klassikkobaletti on yhä yli vuosisata säveltämisensä jälkeen maailman tanssituin -ja monien mielestä kaunein baletti. Joutsenlampi kertoo tarinan rakkaudesta sekä valon ja pimeyden ikuisesta taistelusta, jota baletin musta ja valkoinen joutsen symboloivat. Joutsenlampi sisältää kaikki 1800-luvun romanttisen baletin rikkaat elementit, ja sitä pidetään klassisen tanssin huippuna, sellaisena kuin sen nykyään tunnemme.

Suomessa Odette-Odilen roolissa vuorottelevat maailman arvostetuimpiin lukeutuvasta Vaganovan balettiakatemiasta valmistunut japanilainen Mie Nagasava sekä New York City Balletinkin ensitanssijana toiminut argentiinalainen Ana Sophia Scheller. Prinssi Siegfridinä nähdään lukuisia kansainvälisiä palkintoja voittanut, maineikkaasta Kiovan State Choreographic -koulusta valmistunut ukrainalainen Viktor Tomashek. Kiovan Grand Balletin tanssijat hurmaavat hienovaraisella tekniikallaan, musikaalisuudellaan ja tanssin keveydellä. Hienot puvut ja upeat lavasteet viimeistelevät balettinautinnon.

– Minulta on kysytty, että onko tänä päivänä sopivaa tanssia Venäjän kuuluisimpia baletteja. Olen sitä mieltä, että kuten Shakespeare, myös Tšaikovski kuuluu koko ihmiskunnalle. Baletti on universaali kieli. Se ei tunne rajoja, sanoo Kiovan Grand Balletin perustaja ja taiteellinen johtaja Alexander Stoyanov. Vuodesta 2014 lähtien Kiovan Grand Ballet on ilahduttanut yleisöjä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, kaikkialla Euroopassa ja Skandinaviassa. Suurin osa tanssijoista on ukrainalaisia, vain osa tanssijoista tulee Japanista, USA:sta, Italiasta ja Espanjasta. Suomessa Kiovan Grand Ballet nähtiin viimeksi alkuvuodesta 2024

 

Ravintolapalvelut

Ravintolapalvelut palvelevat tunti ennen esitystä ja väliajalla. Saavu siis jo ennakkoon nauttimaan ravintolamme valikoimasta ja virittäytymään tunnelmaan.

Ravintolapalveluiden ennakkotilaukseen pääset Food&Events -sovelluksella tai oheisesta tilaa tarjoilut -linkistä.

Yli 20 hengen ryhmien tilaukset joko puhelimitse 020 799 4084 (arkisin klo 9-15) tai sähköpostitse myynti.paviljonki@restel.fi

Osta liput

Tilaa tarjoilut