Kullervo

 

Anna-Maria Helsing, kapellimestari
Tuija Knihtilä, mezzosopraano
Tommi Hakala, baritoni
Mieskuoro Sirkat, valm. Kimmo Tuuri
Mieskuoro Alvar, valm. Riku Miettunen
Etelä-Pohjanmaan mieslaulajat Jussit, valm. Kristian Heberg
Jean Sibelius: Kullervo

 

Kullervo, Kalervon poika, sinisukka äijön lapsi, yksi Kalevalan keskushahmoista ja suuri antisankari muovautui nuoren Sibeliuksen käsissä musiikilliseksi tulivuoreksi, jonka purkauksista ei suomalainen kulttuuri toivu koskaan. Runonlaulannan toisteinen poljento, modaaliset muunnesävelet ja korventuoksuinen alkuvoima ovat uponneet musiikin syvärakenteisiin tavalla, joka ei voisi onnistua missään muualla kuin Suomessa – ja juuri siksi tämä brutaali, eksoottinen ja järkälemäinen ilmestys hypnotisoi edelleen kuulijoita ympäri maailmaa.

Ei vain Sibeliuksen oman uran lähtölaukaus, vaan koko suomalaisen taidemusiikin ehdoton lähtökohta ja kovin ydin on käsillä, kun pääsemme sukeltamaan Kullervon traagisiin ja vimmaisiin taisteluihin. Jylisevän mieskuoron muodostavat paitsi jyväskyläläiset Sirkat ja Alvar, myös eteläpohjalaiset Jussit, kirkkaimmat laulutähtemme Tuija Knihtilä ja Tommi Hakala mittelevät Kullervona ja hänen sisarenaan sekä kapellimestari Anna-Maria Helsing säännöstelee primitiivisen energian tasoja. Ajoa järyttelevi, matkoansa mittelevi!

 

Ravintolapalvelut

Ravintolapalvelut palvelevat tunti ennen esitystä. Saavu siis jo ennakkoon nauttimaan ravintolamme valikoimasta ja virittäytymään tunnelmaan.

Osta liput