Ilmavoimien Big Band ft. Manuel Dunkel  – World of Pat Metheny

 

Ilmavoimien big band yhdistää vuoden kolmannessa AALTO konsertissa kaksi lyyrisen melodian mestaria. Ilta on omistettu kitaristilegenda Pat Methenylle, jonka melodiat ovat koko maailman jazzyleisön tuntemia. Illan solistiksi saapuu yhtenä Suomen arvostetuimpana tenorisaksofonistina pidetty saksofonisti Manuel Dunkel, jonka melodiset ja vivahteikkaat soolot täydentävät tätä maailmoja syleilevää kokonaisuutta.

Pat Methenyn (s. 1954) sanotaan rakastavan melodioita, soundeja ja rakenteita. Metheny aloitti uransa vuonna 1974 ja nousi nopeasti arvostetuksi ja kaikkien aikojen menestyneimmäksi jazz kitaristiksi. Hänen sävellyksiään ja levytyksiään on palkittu yhteensä jopa 20 Grammy-palkinnolla.

Konsertin sovituksista vastaa yhdysvaltalainen Bob Curnow. Alun perin L.A. Big Bandille sovittanut Curnow on taidokkaasti nostanut Methenyn teosten alkuperäisen hengen ja tunnelman uudelle tasolle näillä maailmanlaajuisesti arvostetuilla big band -sovituksilla.

 

MANUEL DUNKEL

Manuel Dunkel (s. 1971) on yksi Suomen arvostetuimmista tenorisaksofonisteista. UMOn riveissä 2. tenorisaksofonistina vuodesta 1994 soittaneen Dunkelin soiton tunnuspiirteitä ovat mm. vivahteikas saksofonisoundi sekä hienostunut melodiakäsitys.

Hän on esiintynyt mm. Paul Jacksonin, Rick Margitzan ja Kenny Wheelerin kanssa sekä soittanut lukuisissa kotimaisissa yhtyeissä, kuten Jukka Perkon Hurmio-orkesterissa ja Espoo Big Bandissa. Omalla Manuel Dunkel Quartetillaan hän on konsertoinut mm. Belgiassa ja Ranskassa ja lisäksi esiintynyt solistina mm. Japanissa, Ruotsissa ja Turkissa.

Viisi omaa levyä julkaissut Dunkel palkittiin Suomen Jazzliiton myöntämällä Yrjö-palkinnolla 2011.

 

Ravintolapalvelut

Ravintolapalvelut palvelevat tunti ennen esitystä ja väliajalla. Saavu siis jo ennakkoon nauttimaan ravintolamme valikoimasta ja virittäytymään tunnelmaan.

Ravintolapalveluiden ennakkotilaukseen pääset Food&Events -sovelluksella tai oheisesta tilaa tarjoilut -linkistä.

Yli 20 hengen ryhmien tilaukset joko puhelimitse 020 799 4084 (arkisin klo 9-15) tai sähköpostitse myynti.paviljonki@restel.fi

Osta liput

Tilaa tarjoilut