Game Music -pelimusiikkikonsertti

Jyväskylä Sinfonia
Eero Lehtimäki
, kapellimestari

Game Music Collective:
Tarmo Anttila, 
kontrabasso
Panu Rauhala, kiipparit
Anssi Tirkkonen, lyömäsoittimet
Atte Karhinen, lyömäsoittimet
Lauri Kilpinen, pasuuna
Tuomas Niininen, piano

Iris Candelaria, sopraano

Mieskuoro Alvar, valm. Riku Miettunen

Niko Tiainen, mediataide & valosuunnittelu

Game Music Collective on Euroopan ensimmäinen ammattimainen pelimusiikkiin keskittynyt orkesteri, jonka soittajat ovat Suomen eturivin nuoria muusikoita. Game Music Collective on konsertoinut merkittävimmissä suomalaisissa konserttisaleissa, kuten mm. Finlandia-talossa, Tampere-talossa ja Turun Logomossa. Game Music Collectiven soittama pelimusiikki on myös tavoittanut suuren maailmanlaajuisen yleisön YouTubessa, jossa konserttitaltiointeja sekä pelimusiikkivideoita on katsottu jo yli 20 miljoonaa kertaa. Jyväskylä Sinfonian ja Game Music Collectiven yhteiskonsertissa kuullaan musiikkia peleistä ja pelisarjoista, mm. Skyrim, Halo, Final Fantasy, Kingdom Hearts, Destiny ja The Last of Us.

Konsertin valosuunnittelusta vastaa mediataiteilija Niko Tiainen, joka on erikoistunut interaktiivisiin videomappauksiin sekä video-, valo- ja ääni-installaatioihin. Hänellä on klassisen musiikin, säveltämisen ja graafisen suunnittelun tutkinto. Lisäksi hän valmistuu 2023 Aalto-yliopiston New Media Design and Production maisterikoulutusohjelmasta. Hänen installaatioissaan käytetään usein käsitteellisiä ideoita ja abstrakteja proseduraalisia materiaaleja, joissa on sekoitus klassisen musiikin rakenteita ja tekniikoita. Hänen teoksiaan on ollut mukana näyttelyissä ja taidefestivaaleilla 25 eri maassa, mm. Ars Electronica (Linz, 2020), Light box New York -galleria (N.Y.C, 2020), Neo Shibya Gallery (Tokio, 2021).

Konsertin taustalle projisoidaan suurikokoinen ääneen reagoiva mediataideteos, joka muuttuu konsertin äänimaisemien ja tunnelmien mukana. Teoksesta luodaan myös pienempi versio, jota yleisö pääsee lämpiössä väliajalla kokeilemaan ja ohjaamaan peliohjaimilla. Teoksen suunnittelijana toimii mediataiteilija Niko Tiainen ja konsertin valaistus suunnitellaan yhteistyössä Tommi Löytyn ja Mikko Kiviharjun kanssa.

Lisätietoja www.jyvaskylasinfonia.fi/konsertit/kevat-2023/222-game-music-pelimusiikkikonsertti

 

Konserttilippu pääsylippuna myös Valon kaupungin WinterLight -talvitapahtumaan

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Valon kaupungin uuden WinterLight -valotapahtuman kanssa, joka järjestetään Paviljongissa talvilomaviikoilla 18.2.-5.3. Game Music -pelimusiikkikonserttilippuun sisältyy pääsy WinterLight -tapahtumaan, joka on avoinna päivittäin klo 11-19. Konserttilipulla pääsee tapahtumaan koko sen aukioloajan, pois lukien ikärajalliset iltatapahtumat.

 

Tilaa väliaika­tarjoilut