Jo kolmella vuosisadalla esiintynyt georgialainen laulu- ja tanssikokoonpano Erisioni saapuu ensimmäistä kertaa Jyväskylään! Yhtyeen mystisen lumoava esitys valloittaa katsojan uniikilla ja eksoottisella voimallaan Jyväskylän Paviljongissa lauantaina 16.3.2024.

 

Erisioni on Georgian kansallinen laulu- ja tanssikokoonpano, joka on perustettu vuonna 1885. Yhtye on ollut olemassa jo lähes 140 vuotta, mikä on maailman mittakaavassa erityinen saavutus.

 

Erisionin maailmankuulu Georgian aarre on merkittävä etninen projekti. Esitys yhdistelee georgialaista perinnettä ja nykyaikaa omalaatuisella tavalla – yllätyksiä unohtamatta. Kaksituntinen näytös ammentaa inspiraationsa alkuperäisistä georgialaisista kansanlauluista ja -tansseista, mutta ylittää katsojan odotukset tuomalla ne tähän päivään vahvalla autenttisuudellaan ja taidokkaalla moniäänisyydellään.

 

Mukana on kaikkiaan 50 esiintyjää, joiden yllä nähdään 400 upeaa Georgian kansallispukua. Puvut edustavat Itä-Euroopan ja Aasian rajalla sijaitsevan maan eri osia. Yhtyeen viimeiseen asti hiottuja koreografioita värittää ennennäkemätön pukuloisto, ja näyttävät tanssi- ja akrobatialiikkeet hengästyttävät katsojaa vauhdikkuudellaan.

 

Intensiivisiä tanssinumeroita rytmittää hulppeana kajahtava livemusiikki, jota säestävät georgialaiset kansanmusiikkisoittimet ja moniääninen georgialainen kuorolaulu. Vastaavaa laulutyyliä ei tapaa muualla maailmassa. Vuonna 2001 UNESCO tunnusti Georgian moniäänisen laulun osaksi ihmiskunnan aineetonta perintöä.

 

Yhtye on omistautunut alkuperäiselle georgialaiselle kansanperinteelle ja kunnianhimoiselle taiteelliselle työlle. Niinpä ammattimaisesti rakennetut kansanperinteen luomukset musiikki- ja tanssiosuuksineen ovat säilyneet vuosikymmeniä. Erisioni haluaa varjella erityistä kansallista perintöään myös tuleville sukupolville sekä tuoda sen ulkomaille lukuisille esiintymislavoille.

 

Ainutlaatuinen spektaakkeli nähdään maaliskuussa Jyväskylän lisäksi myös kolmessa muussa Suomen kaupungissa: Helsingissä, Lahdessa ja Turussa. Suomen esitykset ovat osa laajaa Euroopan-kiertuetta. Aiemmin sadat tuhannet silmäparit ovat todistaneet Erisionin elämyksellisen show’n ympäri maailmaa kymmenissä suurkaupungeissa Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

 

Tätä ikiaikaista ja elämyksellistä georgialaisen laulun, tanssin ja soiton yhdistelmää ei kannata jättää kokematta!

 

Konsertin kesto n. 2 tuntia 30 minuuttia, sisältää väliajan.

Tilaa tarjoilut